Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació Kedem, que dóna atenció a adults amb discapacitats, estrena l’obra “Naixement Pop V.3.16”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2016 08:12:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Associació Kedem, que dóna atenció a adults amb discapacitats, estrena l’obra “Naixement Pop V.3.16”

Escrita i dirigida per l’actriu Maria Sola, la representació nadalenca està en la línia d’anteriors espectacles de l’entitat amb la música com a fil conductor, i s’ha ofert avui al vespre

L’esbarjo parroquial de Blanes ha allotjat aquest vespre una representació nadalenca que ha destacat per diversos motius. No tan sols perquè ha suposat passar una estona més que entretinguda, sinó pels actors i actrius que l’han ofert, els seus protagonistes indiscutibles.


L'Associació Kedem, amb el grup d'actors i actrius i col·laboradors
Es tracta del grup Kedem Teatre, que pertany a l’associació del mateix nom que dóna suport a persones adultes amb discapacitats intel·lectuals. Presentada amb el revelador títol de Naixement Pop V.3.16, com ja s’indica és el tercer any que es presenta, però ha constituït en cada nova edició tota una estrena, perquè s’han anat introduint diversos canvis.

Naixement Pop V.3.16, una representació nadalenca molt actual

Escrita i dirigida des de la primera versió per l’actriu Maria Sola, que té cura del grup Kedem Teatre, al principi es va comptar amb 9 actors i actrius, i actualment aquest nombre ja s’ha doblat abastament, havent arribat fins als 20, la versió més nombrosa fins ara. Escenifiquen una visió molt sui generis i transgressora dels habituals quadres d’un pessebre.


Naixement Pop V.3.16
Tal com explica Maria Sola, del què es tracta és que tothom, intèrprets i públic, passin una estona entretinguda i presidida pel bon ambient: “És una obra diferent i divertida, amb molts tocs d’humor. En la primera versió va ser molt senzilla, i cada vegada s’ha anat perfeccionant. Ens ho hem passat molt bé preparant-la i fent els assajos”. Els preparatius van començar el passat mes d’octubre, i s’han fet amb un secret rigorós pels amics i familiars per no desvetllar les sorpreses i ingredients amb què ha comptat.

La música, fil conductor de l’obra

La música té un destacat paper, tal com s’indica al títol de l’obra, i com ja sol ser habitual en els muntatges del grup; “Hi ha música molt pop –continua explicant Maria Sola-, però també el què ha de sonar aquests dies: nadales. Tenim des de cançons d’ABBA i els Beatles fins a David Bowie, Sau, La Pegatina o bé temes de bandes sonores de musicals com Grease i Jesus Christ Superstar, entre d’altres”. En aquest aspecte de sonorització, han comptat amb la col·laboració de l’Aula-Taller de Música de Blanes i de Moi López.


Sumant tots aquests components, per a la representació de Naixement Pop V.3.16 han sumat esforços una quarantena de persones: els actors i actrius, voluntaris entre bambolines, una comissió de familiars, un altre grup que ha ajudat en l’atrezzo, i els dos principals impulsors de l’Associació Kedem?; Maria José González i Manou Mesas.

Una altra col·laboració estel·lar amb què han comptat de nou és la de l’artista internacional blanenc Quim Serrano, que ha tingut cura del cartell, aportant un luxe que ja voldrien gaudir moltes produccions teatrals. Ara bé, com totes les activitats que es fan en aquesta entitat, els protagonistes del cartell són els nois i noies del grup teatral, que han bolcat tota la seva il·lusió i entusiasme en aconseguir que la representació hagi estat un nou èxit.


Pel que fa a l’argument, ha presentat una típica i tòpica família que està preparant el Nadal. A través d’ells, s’ha fet la introducció que ha conduit al públic assistent fins el mateix portal de Betlem, incloent les conegudes escenes i personatges més típics que hi ha en un pessebre, però passades pel sedàs divertit que impera en l’estil dels de Kedem?.


Com acostuma a passar sempre en les seves representacions, més que una obra de teatre, s’ha assistit a una festa compartida de manera còmplice per tothom. Al marge de les tres actuacions nadalenques, la trajectòria artística de Kedem Teatre ja ha inclòs tres musicals, els dos darrers dels quals han estat L’Amor Uneix, amb música de Queen, i Costa Brava Bar, amb cançons interpretades en directe pel grup Retrovision.

Data de realització: 12/17/2016 | Data de la darrera actualització: 12/19/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300