Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 5a Cursa Popular i 4a Canicross Solidària del CAU aplega 123 participants i reuneix 1.110 €


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/18/2016 02:39:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MarattTV3La 5a Cursa Popular i 4a Canicross Solidària del CAU aplega 123 participants i reuneix 1.110 €

L’activitat ha tingut lloc avui al matí, i ha estat una de les més participatives que s’ha fet en aquest municipi de la Costa Brava per recaptar fons per a la Marató de TV3

Aquest diumenge, coincidint amb el dia en què s’està celebrant el programa televisiu de La Marató de TV3, Blanes ha allotjat al matí una de les activitats més multitudinàries que ha tingut lloc en aquest municipi per donar-hi suport. La 5a Cursa Popular i 4a Canicross ha aplegat avui al matí 123 participants: 114 persones i 19 gossos que els van acompanyar en el recorregut.


Cursa Popular i Canicross 2016
L’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, organitzadora de l’activitat, ha aconseguit reunir 1.110 €, sumant la recaptació de les inscripcions de la Cursa i Canicross amb les aportacions que van recollir entre els vianants dissabte a la tarda, quan els membres del CAU van cantar nadales al centre de la vila. El bon temps que finalment ha acompanyat la celebració després de les negres previsions que hi havia hagut durant la setmana, han contribuït a fer encara més festiva la celebració.


Una de les principals novetats amb què ha comptat enguany és que s’ha endarrerit l’hora d’inici, de manera que el tret de sortida s’ha donat a les 11 del matí enlloc de fer-ho a les 10 com en les anteriors edicions. L’objectiu era engrescar tots els qui se’ls enganxen els llençols els diumenges al matí, als qui els costa matinar. La cursa i canicross ha reunit grups d’amics, famílies senceres –amb cotxets inclosos- i corredors i caminants acompanyats del seu animal de companyia, que participava sense cap cost addicional.

Controls més estrictes amb els gossos

Justament l’altra novetat que s’ha introduït en aquesta edició del 2016 ha estat que s’ha fet un control més estricte dels animals de companyia que han participat. Es tractava que, tothom qui volgués cobrir el recorregut amb el seu ca, havia de certificar que comptava amb el corresponent xip implantat aportant el seu número, així com que estigués al corrent de les vacunes reglamentàries.


Per complir aquests objectius, els gossos han hagut de passar un control previ on també s’ha verificat que estaven en condicions físiques adequades per afrontar l’esforç de cobrir els 8 kilòmetres de recorregut que havien de fer. Per superar aquests controls s’ha comptat amb la col·laboració d’especialistes veterinaris, que s’han encarregat de fer les revisions.

Una activitat solidària a cavall entre l’esport i la festa

Igual que en anteriors ocasions, la Cursa Popular i Canicross del CAU ha significat una excusa formidable per gaudir d’una activitat que ha barrejat l’esport i la festa, amb participants de totes les edats que han cobert el recorregut amb els seus animals de companyia. Després de sortir des del Passeig de Mar, s’ha seguit un itinerari que els ha conduït fins els camins laterals de la Tordera i, des d’allí, s’ha girat cua tornant pel passeig arran de mar fins arribar al mateix punt de partida. En aquest indret ja els esperava la recompensa final: botifarres a la brasa i altres entreteniments, a banda de la música ambient per acompanyar-ho.


L’ambient lúdic ha estat present des de primera hora del matí, quan s’han desplegat al llarg del lloc de sortida del Passeig de Mar diversos membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa per anar fent preparatius. Mentre uns s’encarregaven de muntar els aspectes logístics, d’altres feien les inscripcions, o bé iniciaven les tasques culinàries per a l’àpat que els esperaven als corredors i caminants un cop haguessin finalitzat.


Durant tot el recorregut també s’ha comptat amb avituallament per a humans i animals, per als quals s’ha tingut una especial cura. En l’organització, el CAU ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, Policia Local, Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa, Consell Comarcal de la Selva, Esbart Joaquim Ruyra, Jardineria Coll, Carnisseria Can Queldra, Carnisseria i Xarcuteria Can Burguet, Papereria Bitlloch, Can Borràs, Botiga Janina, Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, Hospital Clínic Veterinari Cinos, Forn de Pa Can Gironès, Mateu Motor i Cooperativa de la Conca de la Tordera.





Data de realització: 12/18/2016 | Data de la darrera actualització: 12/19/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300