Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Afectació del temporal de mar a Blanes sense conseqüències greus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2016 01:27:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Afectació del temporal de mar a Blanes sense conseqüències greus

La Policia Local de Blanes ha tancat l’accés dels vianants per sobre d’un tram del Passeig de Mar, a la Roca de Sa Palomera, així com un dels dos sentits de circulació del passeig

Al llarg de tota la matinada, els efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han estat treballant per combatre les conseqüències del fort temporal de mar que ha estat afectant aquesta població de la Costa Brava. Tot i que aquest matí ja havia amainat força, es continua especialment amatent a qualsevol canvi que es pugui produir, seguint l’evolució de les previsions meteorològiques. Sortosament, no s’han produït efectes greus ni danys personals.

Tancament d’alguns trams del passeig per seguretat

Després que durant tota la matinada la força de les onades ha estat arrossegant sorra i aigua per sobre d’alguns trams del Passeig de Mar, avui al matí les màquines de l’empresa de neteja NORA han estat treballant per deixar-ho transitable. Amb tot, la Policia Local de Blanes ha tallat el trànsit en un dels dos carrils del tram del Passeig Cortils i Vieta –entre el Carrer Ample i la Plaça Catalunya- deixant l’altre lliure a l’accés dels vehicles, en previsió que es pugui circular amb major seguretat.


Passeig de Mar, aquesta matinada - Fotografies: Joaquim Llorens
Tanmateix, s’han instal·lat tanques per barrar el pas en aquest mateix tram, per sobre del passeig, per evitar que els vianants s’acostin massa arran de mar, així com per facilitar les tasques dels operaris de l’empresa de neteja, que ho fan tant amb màquines com a mà, amb l’ajut d’escombres. Com és habitual cada vegada que hi ha temporal, la sorra queda dipositada al damunt del passeig, tot i que en aquesta ocasió l’aigua ha arribat fins el carril de circulació durant la matinada.


Aquesta darrera circumstància ha provocat incidents puntuals, com per exemple una motocicleta que estava aparcada darrera la zona de restaurants del Passeig Cortils i Vieta, a tocar del vial de circulació. El vehicle ha estat arrossegat per la força de les onades, que arribaven des de la platja fins envair el carril de trànsit. Igualment, les terrasses dels bars i restaurants de la zona han quedat plenes de sorra i han patit petits desperfectes materials.


Els efectius policials també han barrat l’accés en la franja del litoral blanenc al voltant de la platja i l’entorn rocós de Sa Palomera. Això és perquè en alguns trams les onades trenquen molt arran del passeig, i es vol evitar el perill que pogués acabar arrossegant alguna vianant que s’hi acosti massa. Igualment, s’han instal·lat tanques a la zona de vianants, dalt del Passeig Cortils i Vieta, per precaució. Val a dir que la força de les onades també ha provocat que una part del muret baix que hi ha a tocar de la platja de Sa Palomera hagi quedat parcialment destrossat.


Una altra de les zona del litoral que s’ha vist afectada pel fort temporal és el tram final del Carrer Vila de Madrid, situat a la zona turística d’Els Pins. Aquí la Policia Local de Blanes ha hagut de tancar l’accés de circulació a partir de la confluència del Carrer Mercè Rodoreda, ja que els darrers metres que donen accés al final de la platja de S’Abanell han quedat parcialment inundats.


Per últim, un altre dels incidents puntuals que ha hagut d’atendre la Policia Local durant la passada matinada ha estat al barri d’Els Olivers. Per efectes el fort vent que ha acompanyat la pluja i el temporal, ha caigut un arbre de grans dimensions a la cruïlla dels carrers Menorca i Mediterrani, al barri d’Els Olivers, sense causar danys. Després que la Policia Local ho ha senyalitzat per precaució, una dotació dels Bombers de la Generalitat s’ha encarregat de talar-lo i retirar-lo de la calçada.


Com també sol ser habitual cada vegada que hi ha temporal, la força de les onades trencant a la platja ha atret al llarg del litoral blanenc una gran quantitat de persones que, càmera de fotos en mà o tan sols amb el mòbil, volien immortalitzar-ho en instantànies i vídeos. En aquest sentit, un dels comentaris més sentits ha estat que el temporal de mar d’avui és el més fort que es recorda en dos anys, després que aquesta tardor a Blanes n’hi ha hagut tres.

Previsió que el temporal de mar i fort vent amaini a Blanes

Segons el comunicat enviat aquest migdia pel CECAT, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil, el temporal de mar amb onades superiors als quatre metres d’alçada, continuarà afectant la zona de Blanes almenys fins les 6 de la tarda, quan el llindar de precaució passarà a ser de perill moderat.


Durant aquesta nit, la Selva Litoral ha estat en alerta de perill molt alt. A Blanes ha afectat principalment el temporal de mar a partir de les tres de la matinada, amb un fort onatge acompanyat en alguns casos de vent d’entre 80 i 90 km/hora, i amb onades d’uns 4 metres d’alçada i, puntualment, superiors. Si bé la pluja ha estat pràcticament nul·la durant el matí, avui a la tarda podria afectar com ho va fer la tarda de dilluns.


Data de realització: 12/20/2016 | Data de la darrera actualització: 12/21/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300