Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes restringirà l’horari de tancament a quatre locals de la zona d’oci nocturn durant tres mesos al 2017


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/21/2016 11:40:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes restringirà l’horari de tancament a quatre locals de la zona d’oci nocturn durant tres mesos al 2017

Es tracta d’una prova pilot en resposta als requeriments del Síndic de Greuges per solucionar les queixes dels veïns per sorolls i aldarulls, i aturar-ho abans que sigui més greu

L’Ajuntament de Blanes emetrà un Decret d’Alcaldia amb efectes de compliment a partir del 2017 on es demanarà a quatre locals de la zona d’oci nocturn d’Els Pins que avancin el seu horari de tancament d’activitat. D’aquesta manera, hauran de passar a fer-ho a les 4 de la matinada enlloc de la seva hora habitual, les 6 del matí.


Junta de Seguretat Extraordinària, Novembre 2016
Es tracta d’una prova pilot que es posarà en marxa després de les festes de Nadal, el 7 de gener del 2017, i que s’allargarà durant un màxim de tres mesos. Afecta quatre discoteques: Arena, Kyaneos, Cotton Live i Elephant. La possibilitat que es tirés endavant aquesta mesura ja es va avançar a finals del passat mes de novembre, després que es va celebrar una Junta de Seguretat Extraordinària centrada única i exclusivament en estudiar de nou la millor solució per acabar amb les molèsties de sorolls i aldarulls, així com els casos de vandalisme a la zona d’oci nocturn i al seu voltant.


Imatge d'Arxiu: Zona d'Oci Nocturn Blanes
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, s’ha reunit aquesta setmana amb representants dels quatre locals i els ha comunicat la decisió abans que s’emetés el Decret d’Alcaldia. L’objectiu és aconseguir que el turisme d’oci nocturn que arriba a Blanes procedent d’altres municipis -atret per l’oferta d’alcohol i activitat fins la matinada- deixi de venir. El què més preocupa és que s’hi sumen joves amb un alt grau d’intervencions policials anteriors, que s’aprofiten de la massificació per dur a terme activitats delictives.

Darrerament, els joves que es traslladen des de localitats com Badalona, Sant Adrià, el Prat de Llobregat o d’altres municipis del cinturó metropolità i el Maresme, han protagonitzat una escalada de fets delictius que es volen aturar abans que siguin més greus. Per prendre la decisió definitiva, els caps de la Policia Local de Blanes i de l’ABP dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral han redactat un informe on, de nou, s’aconsella prendre aquesta mesura davant el requeriment del Síndic de Greuges de posar solució a les queixes dels veïns d’Els Pins i La Plantera.

Informe de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra

En l’informe, lliurat a l’Ajuntament de Blanes aquest desembre, els responsables dels dos cossos expliquen que, malgrat l’augment de presència policial que es va incrementar especialment al 2015, la pressió efectuada a la zona i els resultats obtinguts -amb un augment molt considerable d’actes aixecades per diverses infraccions-, no han pogut observar que la situació vagi millorant. Els dos comandaments consideren que la solució no pot ser merament policial com s’ha estat fent fins ara, i s’han de prendre un altre tipus de mesures.


D’altra banda, es recorda que fa uns anys, quan es va començar a detectar un augment de la problemàtica a la zona d’oci nocturn del barri d’Els Pins coincidint amb el cap de setmana, ja es produïa especialment a l’entorn de la discoteca Arena i altes locals que es nodreixen de la seva clientela. Al identificar els protagonistes d’aquestes aldarulls, s’ha anat comprovant que cada vegada n’hi havia més que comptaven amb diversos antecedents policials, provocant que anés en augment la problemàtica.

Com a conclusió, recorden que cal realitzar accions que reverteixin la situació actual explorant vies administratives com ara la reducció de l’horari de tancament dels locals d’oci nocturn. Tant en l’informe policial com des de l’Ajuntament de Blanes s’ha reconegut la bona disposició dels propietaris de la discoteca Arena, que han col·laborat amb la contractació d’autobusos-llançadora que traslladen els clients directament a l’Estació de Tren per evitar els episodis de vandalisme que protagonitzaven durant el recorregut de tornada a peu.


Ara bé, també es recorda que, per contra, no s’han complert els compromisos que canviaria el tipus de propaganda que atrau aquest tipus de públic, així com que augmentaria el límit d’edat dels 16 als 18 anys, una mesura que tan sols es va complir un parell de vegades. El propietari de la discoteca ha avançat que estudiarà la possibilitat de contractar agents cívics perquè ajudin a convèncer els clients que han de ser respectuosos amb l’entorn, i s’ha compromès a fer difusió a través de les xarxes socials del nou horari que hi haurà a partir del 2017.


Els 10 requeriments del Síndic de Greuges de Catalunya -9 dels quals esmentaven específicament com a font de la problemàtica a la discoteca Arena-, així com les denúncies i reclamacions dels veïns de la zona són l’altre motiu, al costat de la preocupant escalada de fets delictius dels darrers mesos. Segons assenyalen des de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, l’augment s’ha registrat especialment des del passat mes de setembre.

Seguiment setmanal de la mesura

A partir de primers de gener, quan hagi entrat en vigor el decret, hi haurà una reunió setmanal a l’Ajuntament de Blanes amb l’objectiu d’anar fent un seguiment i valorar quins resultats està donant la mesura d’avançar l’horari del tancament dels locals d’oci nocturn. En aquestes trobades participaran l’alcalde i els portaveus polítics municipals, així com representants de la Policia Local.


Des de les forces policials també està previst reforçar especialment la seva presència durant les primeres setmanes en què s’apliqui el decret ja que, previsiblement, hi haurà clients a qui no agradarà gaire haver de plegar la diversió abans del què acostumava a fer-ho. En principi es creu que, un cop la notícia hagi corregut, la situació s’anirà controlant més.

També caldrà estar atents a què els joves no optin per anar a d’altres locals que puguin trobar oberts, ja que seria traslladar el problema enlloc de resoldre’l. Per aquest darrer motiu, s’estarà especialment amatents a què locals com Essencia, Sala Vega o Sant Jordi -que són del mateix propietari que la discoteca Arena-, no registrin una migració de clients.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300