Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera la normalitat després del temporal marítim


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/21/2016 10:33:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recupera la normalitat després del temporal marítim

Aquest matí s’estan enllestint les tasques de neteja de la sorra i l’aigua dipositada al passeig, i es continua en l’avaluació de reparacions de petites infraestructures que caldrà fer

Des de les 6 del matí, els operaris de l’empresa encarregada de la neteja municipal han continuat les tasques d’enretirar la sorra i l’aigua dipositada pel temporal marítim sobre diverses zones del Passeig de Mar. En especial, en el tram del Passeig Cortils i Vieta, situat entre el Carrer Ample i la Plaça Catalunya.


Passeig Cortil i Vieta, dimecres al matí
Si bé el temporal d’aquesta passada matinada ha estat de força molt inferior en relació al que es va patir dimarts, durant tota la matinada les onades han contingut arrossegant aigua i sorra al damunt del vial per on circulen els vianants. Paral·lelament, també es segueix elaborant l’avaluació dels petits desperfectes que ha ocasionat, majoritàriament mobiliari urbà afectat com ara les papereres que hi ha instal·lades arran de platja.


També s’haurà de reconstruir una part del muret baix que hi ha a tocar de la platja de Sa Palomera, que va quedar parcialment destrossat per la continuada força de les onades. Precisament aquest tram del passeig continuava avui al matí encerclat amb cintes i tanques de la Policia Local de Blanes, per evitar que els vianants accedeixin i així resguardar la seva seguretat. Sortosament, cap persona ha patit cap dany greu a conseqüència del temporal.


La tasca de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes va ser constant des de la matinada d’aquest passat dimarts, atenent les incidències que anava causant el temporal de mar i el fort vent que va arribar a bufar amb ràfegues d’entre 80 i 90 km/hora. Els efectius policials van haver de ser especialment amatents durant les hores diürnes, en què nombrosos vianants s’acostaven perillosament a la línia de trencada de les onades, amb el conseqüent perill que això suposava.

S’enllesteixen les feines de neteja i retirada de sorra

Per la seva banda, el moviment d’encarregats i operaris de l’empresa Nora, que s’ocupa del servei de recollida d’escombraries i neteja municipal, ha continuat ben viu durant aquest matí, després que al llarg de tot el dimarts ja van esmerçar-hi moltes hores. Fonts de l’empresa apunten que han estat treballant-hi 25 operaris, havent intervingut 5 escombradores, una mini-excavadora de l’empresa i 4 petits vehicles de servei amb pales adaptades incorporades.


La resta de la feina s’ha completat amb treballadors que recollien sorra i aigua amb escombres i pales. Segons ha explicat avui al matí el regidor d’Obra Pública, Medi Ambient, Enginyeria i Brigades, Juanjo Navarro, ahir es van contractar amb caràcter d’urgència dues excavadores externes per acabar de completar la feina de retirada de sorra i aigua. Ahir les tasques van començar a les 6 del matí i van finalitzar a les 10 de la nit, reprenent-se de nou avui dimecres a les 6.


Igualment, el regidor Navarro també ha indicat que s’estarà amatent al pla INUNCAT per netejar les sortides de les rieres que han quedat parcialment taponades per la sorra arrossegada pel temporal. Es tracta que quedin expedites i netes per facilitar la sortida d'aigua pluvial en cas que hi hagi previsió de pluges. Mentre duri el temporal de mar que arrossega i amuntega sorra a la sortida de les rieres, és una tasca inútil si no hi ha perill de precipitacions.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300