Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tradicional Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2016 12:18:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tradicional Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria

La veterana formació va oferir un variat repertori de diferents gèneres musicals, incloent una vibrant versió de “Music”, de John Miles, i va tancar la vetllada amb diverses nadales

El passat cap de setmana, d’entre el gran nombre d’activitats que es van celebrar com a preàmbul de la festa de Nadal que viurem ben aviat, n’hi va haver una apreciada en especial pel gran nombre d’amants de la música que hi ha en aquesta vila d’arrelada tradició melòmana. Es tractava del tradicional Concert de Nadal que no falta mai a la seva cita des de fa dècades, tocat a ritme de banda musical.


Concert de Nadal 2016 de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria
A càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que l’any passat va celebrar ja el seu primer mig segle de vida, l’esdeveniment musical d’aquest passat diumenge va retornar als seus orígens i es va allotjar de nou a la Plaça dels Dies Feiners. Així ha estat després dels parèntesi d’aquests dos darrers anys, en què s’havia estat fent al Passeig de Mar.

Un variat repertori de diferents gèneres musicals

El Concert de Nadal va incloure un variat repertori que va fer un repàs a diversos gèneres musicals per complaure tot tipus de públic. Així, la primera peça va ser la Danza del fuego, extreta de la sarsuela Benamor, del mestre Pablo Luna, amb una gran força emotiva. També es va oferir el pasdoble Agárrate saxo, així com un tribut al gran trompetista Harry James, en un arranjament de Naohiro Iwai, seguit per un poupurri amb diferents temes de la pel·lícula de Walt Disney Aladdin, composicions d’Alan Menken amb arranjaments de Paul Jenning.


La marxa típicament bandista The Wise Teddybear, de Thomas Legrady, va accentuar la magnètica força que té la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, seguida per una interpretació molt original. Es tractava d’una de les peces de música clàssica més populars del segle XX, The Typewriter. Escrita pel compositor Leroy Anderson, va buscar com ningú el sentit de l’humor en la música i va introduir com a instrument solista d’aquesta peça una màquina d’escriure.

Entrant ja a la recta final del concert, la formació musical dirigida per Jordi Sacristán va oferir una vibrant versió de tot un clàssic contemporani, una de les cançons de rock simfònic que ha marcat tot un temps, Music, de Joahn Ethrington, més conegut com John Miles. Tornant als orígens i a la terra, la formació va atacar tot seguit dues sardanes seguides: Per tu ploro, de Pep Ventura, i L’Empordà, d’Enric Morera.


Per últim, el concert es va tancar com no podia ser d’una altra manera, amb tres nadales: Hacia Belén va una burra i la seva coneguda tornada del Rin-Rin; un dels clàssics catalans més cantants aquests dies com és Fum, Fum, Fum; i un altre incombustible villancico, l’Arre Borriquito. Bona part del repertori que es va oferir ja va formar part del no menys popular Concert de Santa Cecília que es va fer al Teatre de Blanes el passat mes de novembre.


En tots dos concerts es va comptar amb les interpretacions de diversos joves músics que actuaven com a solistes. Ells i elles van ser especialment aplaudides pel públic assistent, que no es va cansar de fer-ho al llarg de la hora llarga de la vetllada. La següent oportunitat que hi haurà a Blanes per gaudir de bona música de swing serà el 8 de gener a les 19 h al Teatre de Blanes, quan tindrà lloc el IX Concert d’Any Nou amb la VBella Banda, formada per antics músics de la Banda del Col·legi Santa Maria.

Data de realització: 12/22/2016 | Data de la darrera actualització: 12/22/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300