Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple Municipal aprova el Pla Econòmic i Financer 2017-2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2016 11:42:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple Municipal aprova el Pla Econòmic i Financer 2017-2019

També han prosperat el Pla de Barris, el Pla d’Igualtat d’Oportunitats del personal municipal, prorrogar la concessió del transport públic i una moció per aixecar el bloqueig contra Cuba

La darrera sessió plenària del 2016 celebrada aquesta nit del 22 de desembre ha aprovat amb els vots de l’equip de govern (PSC, PDECat i ERC) i del PP un dels temes més destacats que ha inclòs: el Pla Econòmic i Financer (PEF) 2017-2019. Per la seva banda, la resta de grups amb representació municipal (ICV-EUiA, Ciutadans, Batega i CUP) han votat en contra.


Votació Pla Econòmic i Financer 2017-2019
El PEF inclou tots els ingressos previsibles fins al 2019, així com les despeses de funcionament i els imports d’inversions. En aquest darrer sentit, preveu formalitzar 20 M€ a préstec, dels quals 16 M€ es reservaran per a la quota de liquidació del Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes. La resta de l’import, 4 M€, es destinaran a projectes de millora, inclosos el Pla de Barris i altres inversions.

Resta de punts del Ple Municipal

En ordre cronològic, el següent tema que s’ha aprovat ha estat precisament el Pla de Barris, dotat amb prop de 2’5 M€, per a diferents millores a l’àrea compresa entre els veïnats de S’Auguer i Sa Massaneda. Ho han recolzat amb 11 vots els membres de l’equip de govern i el PP, la CUP s’ha abstingut, i la resta l’han rebutjat, sumant 7 vots.


Per contra, el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes del personal de l’Ajuntament de Blanes s’ha aprovat per unanimitat, sense necessitat ni tan sols d’entrar a votació. Abans d’arribar a la part de control, la pròrroga de la concessió del servei de transport ha prosperat amb els 11 vots de l’equip de govern i el PP, les dues abstencions de Ciutadans i els 6 vots en contra de la resta.


Toni Barrionuevo, del Casal d'Amistat Català-Cubà Julio Trigo
En la part de control, la primera moció que s’ha encarregat de defensar el secretari del Casal d’Amistat Català-Cubà Julio Trigo de Blanes, Toni Barrionuevo, s’ha aprovat amb 16 vots a favor (PSC, ICV-EUiA, PDECat, ERC, Batega i CUP), i les tres abstencions de Ciutadans i PP. Es tracta d’una declaració institucional a favor de l’aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer dels Estats Units contra Cuba.
Per contra, l’altra moció presentada per PDECat, ERC i la CUP i defensada al ple per la portaveu de l’ANC de Blanes, Mireia Maeso, finalment no ha prosperat. La proposta d’acord era per donar suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i càrrecs electes investigats per processos relacionats amb la sobirania.

Mireia Maeso (ANC Blanes), llegint la moció
A l’hora de votar hi ha hagut un empat: 7 han votat favorablement (PDECat, ERC i CUP), i altres 7 en contra (ICV-EUiA, Ciutadans, PP i Nicolás Laguna, regidor del PSC). Els 5 vots de la resta de regidors (Miquel Lupiáñez, Pepa Celaya i Mario Ros del PSC; i els dos regidors de Batega per Blanes) han estat d’abstenció, per la qual cosa la proposta no ha pogut prosperar.

Com sol ser tradicional als plens de l’Ajuntament de Blanes, les sessions del mes de desembre es tanquen aprofitant la proximitat del Nadal i Cap d’Any per desitjar unes bones festes. Hi ha hagut grups polítics han optat per llegir poemes, alguns d’ells escrits expressament per a la ocasió.


D’altres han traduït la lletra en anglès de l’immortal himne de Johan Lennon Imagine, o bé han expressat el seu desig que l’any vinent sigui molt millor. Ara bé, la intervenció que s’ha tancat amb un emotiu aplaudiment han esta les paraules d’agraïment que ha fet arribar a través d’una gravació en àudio la regidora d’ICV-EUiA Marian Anguita, absent de l’activitat política des de fa un temps per motius de salut.


Data de realització: 12/22/2016 | Data de la darrera actualització: 12/22/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300