Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 12.000 participants al segon any de “Blanes X Runners”, la marca que promou el Turisme Esportiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/27/2016 02:26:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 12.000 participants al segon any de “Blanes X Runners”, la marca que promou el Turisme Esportiu

Avui s’ha presentat el nou calendari 2017 de l’experiència, que complirà la tercera edició l’any vinent amb l’objectiu de seguir potenciant a l’hora el Turisme Esportiu i el Familiar

Coincidint gairebé amb l’inici d’un nou any, l’Ajuntament i les tres entitats esportives que promouen la marca Blanes X Runners han presentat avui la nova edició de l’experiència, que al 2017 significarà ja el seu tercer any consecutiu. Per això, aquest dimarts migdia s’han citat a la Ciutat Esportiva Blanes els principals impulsors: l’alcalde, Miquel Lupiáñez; els regidors de Promoció de la Ciutat i Esports, Dafne Galvany i Joel Comas respectivament; Toni Rodríguez, del Grup Fondistes Blanes; i David Lara, del Club Triatló Blanes.


D'esquerra a dreta: Joel Comas, Dafne Galvany, Miquel Lupiáñez,
Toni Rodríguez i David Lara
Blanes X Runners es va llençar per primera vegada l’any 2015 amb l’objectiu de promocionar la vila com un dels territoris més idonis per a als corredors i corredores, tant a nivell gironí com arreu de Catalunya. No tan sols pels seus paratges naturals, sinó també per la seva capacitat organitzativa i les infraestructures amb què compta, destacant en aquest sentit les instal·lacions de primer ordre que ja són conegudes internacionalment: la Ciutat Esportiva Blanes.


El consistori blanenc i tres entitats esportives de disciplines relacionades amb l’atletisme, el triatló, les caminades i el senderisme –Club Triatló, el Centre Excursionista i el Grup Fondistes- van unir esforços per impulsar el municipi i atraure-hi els amants d’aquestes modalitats. A banda de l’Ajuntament de Blanes, hi donen suport la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva. La marca Blanes X Runners s’inscriu dins el marc de les dues destinacions certificades amb què ja compta el municipi des de fa molts anys: la DTE (Destinació de Turisme Esportiu) i la DTF (Destinació de Turisme Familiar).

Novetats del III Blanes X Runners 2017

La nova edició de Blanes X Runners inclou com a principal novetat la incorporació de nou material corporatiu per donar-li més visibilitat. Es tracta de 4 flybanners, un photocall i tres carpes, que lluiran durant la celebració de les 11 proves que hi haurà al llarg del 2017. Aquestes millores passen a afegir-se a la senyalització de rutes d’aquest 2016, així com la creació d’una cinta balisa corporativa identificativa.

Una altra novetat té a veure amb una de les proves que s’inclouen al calendari, estrenada durant enguany. Es tracta de la II Color Blanes X Runners, que es va celebrar tot just a principis d’estiu amb un considerable èxit de públic, superant les expectatives que s’havien previst al passar de les 1.500 inscripcions.


I Color Blanes X Runners 2016 - Fotografies: Javier Calvete
Aquesta marxa popular, que representa corporativament la marca Blanes X Runners, tindrà diversos canvis de cara al 2017 en relació a la primera edició celebrada el 2016. Val a dir que aquestes modificacions s’han afegit precisament en base a la experiència de la primera edició. Hi haurà un notable canvi pel que fa al recorregut, que a més a més serà més curt –aquest any ha estat de 5 km-, i s’adaptarà molt més al públic familiar que majoritàriament es va bolcar en la prova d’estrena del passat mes de juliol.


D’aquesta manera, enlloc de finalitzar als antics camps de futbol d’Els Pins, ho farà a la platja del centre de la vila, on hi haurà una festa ambientada amb música a tot color. El què no variarà és la possibilitat de poder participar en un esdeveniment a cavall entre l’esport i la festa, que darrerament està causant sensació arreu del món, ja que es tracta de fer una marxa popular en un circuit urbà que els participants fan de manera lúdica, mentre se’ls empolsega amb pols de colors a ritme de música.

Més de 12.000 participants al llarg d’aquest 2016

Sumant les 11 proves que hi ha hagut durant el segon any de la posada en marxa de Blanes X Runners, han participat més de 12.000 esportistes. Això fa que el balanç sigui encoratjador respecte el destacat element de promoció turística i esportiva que significa per aquest municipi de la Costa Brava.

La prova més participativa continua sent la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, que se celebra a finals d’agost coincidint amb la Festa Major Petita. Si durant tres edicions consecutives havia superat els 5.000 participants, enguany s’havia decidit augmentar el topall màxim d’inscripcions en les 5.500, una xifra novament assolida i superada.


Caminada Popular Nit de Sant Bonós 2016- Fotografia: Quim Llorens
El calendari de la marca Blanes X Runners comprèn competicions i activitats programades al llarg de tot l’any, que inclouen des de curses amb recorreguts prou variats (10, 18 i 22 km) fins a caminades populars i escalades, passant per trails i aquatlós. Fins i tot hi ha una travessia nedant al port que en l’edició del 2017 complirà un aniversari prou assenyalat: la 75a edició.

També hi ha un cross escolar, rutes per camins de muntanya i una prova que deu el seu nom a les dates en què es programa: la Passafred. Aquestes proves són les que estan incloses al calendari de Blanes X Runners, tot i que durant els 12 mesos de l’any també n’hi ha d’altres de caràcter més popular i/o amb finalitats benèfiques que també demostren la vocació de runners que té el municipi.


Cursa Mar i Murtra 2016 - Fotografia: Aitor Roger
Al 2017 el calendari s’encetarà, com és habitual, amb una veterana prova que organitza el Grup Fondistes Blanes. Es tracta de la XXIX Cursa Mar i Murtra, que compta amb dos recorreguts: 20 i 10 km. Tindrà lloc el diumenge 15 de gener, i les inscripcions ja estan obertes: http://www.fondistesblanes.cat/Data de realització: 12/27/2016 | Data de la darrera actualització: 12/28/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300