Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Centre Catòlic allotja l’estrena de l’obra “Pluja d’Idees”, del grup Teatre de la Neu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/28/2016 04:33:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXEl Centre Catòlic allotja l’estrena de l’obra “Pluja d’Idees”, del grup Teatre de la Neu

El col·lectiu està format per actors i actrius del Taller de Teatre del Centre de Dia en Salut Mental de la Selva amb seu a Blanes que s’ha posat en marxa aquest any, dirigit per Teresa Puig

La Sala d’Actes del Centre Catòlic va allotjar divendres passat l’estrena de la primera obra que ha muntat Teatre de la Neu, presentada sota el títol Pluja d’Idees. Es tracta del Taller de Teatre del Centre de Dia en Salut Mental de la Selva amb seu a Blanes, que s’ha posat en marxa aquest any sota direcció de Teresa Puig. El grup està format per vuit actors i actrius, que van començar a treballar plegats en el taller d’expressió a mitjans d’octubre.


Centre Catòlic, estrena de l'obra "Pluja d'Idees", del grup "Teatre de la Neu"
Inicialment no hi havia cap intenció de preparar una obra de teatre, però finalment l’entusiasme i les ganes de mostrar en públic els seus avenços van fer néixer el projecte de muntar Pluja d’Idees. A partir d’assajos i exercicis que anaven fent al taller de teatre, es van anar recollint tot un seguit d’esquetxos, improvisacions i escenes que conformen plegades l’obra teatral. Tal com explica la directora del taller i de l’obra, Teresa Puig, la idea era que els participants se sentissin còmodes dalt l’escenari a partir de coses que ja havien preparat i presentar-ho al públic com a primera prova de foc de l’estrena escènica dels actors i actrius.

L’experiència ha estat valorada de manera molt positiva i gratificant ja que, a banda de la lògica il·lusió que ha suposat per a tots i totes estrenar-se en aquesta aventura teatral, han rebut una important dosi d’auto-estima i reconeixement al haver superat els esculls que suposa endinsar-se en els reptes de l’art escènic. Després dels nervis que han passat durant la darrera fase de preparació, finalment l’estrena ha significat la culminació d’un esforç agraït per tothom.


Així coincideixen en afirmar-ho la directora teatral, la coordinadora del Centre de Dia, Núria Bota, i la monitora del centre, Ma Àngels Rodríguez. En aquest darrer sentit, tant la coordinadora com la monitora del Centre de Dia recorden que abans que naixés l’actual experiència teatral, anteriorment ja s’havia fet un taller durant aquest passat estiu. Els positius resultats que va tenir aquell primer tasteig van empènyer les responsables del servei a posar en marxa un taller d’arts escèniques de manera regular.

El grup Teatre de la Neu ha estat treballant de manera intensiva durant dos mesos i mig, dos dies per setmana, a raó d’una hora i mitja per sessió. Quan es va concretar que l’estrena de l’obra s’allotjaria al Centre Catòlic, els assajos es van intensificar de manera que els darrers sis dies abans no arribés la data prevista –el divendres 23 de desembre- els actors i actrius ja van fer la primera presa de contacte amb l’escenari on dies després presentarien Pluja d’Idees per primera vegada.


Després d’aquest primer tasteig, tothom te ganes de continuar amb l’experiència, amplament agraïda pels aplaudiments del públic que divendres passat omplia la Sala d’Actes del Centre Catòlic. Val a dir que, ja d’entrada, l’inici de Pluja d’Idees trencava la quarta paret i va presentar els actors i actrius entrant per la porta d’accés posterior, seguint una simbòlica estrella de Betlem il·luminada en la foscor de la sala, mentre sonaven les conegudes notes de l’Adagio d’Albinoni.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300