Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El CAU de Blanes acomiadarà el 2016 amb una Gimcana Popular per recollir diners pel seu proper projecte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/29/2016 05:20:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El CAU de Blanes acomiadarà el 2016 amb una Gimcana Popular per recollir diners pel seu proper projecte

Presentada sota el nom de “Sa Juganera”, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa proposa que el matí del 31 de desembre es participi en aquesta activitat oberta a gent de totes les edats

L’AEiG, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes ha organitzat pel darrer dia d’aquest any 2016 una activitat oberta a la participació de gent de totes les edats força diferent a les típiques festes de revetlla que se solen fer en aquesta jornada tan assenyalada. Presentada sota el nom de Sa Juganera, es tracta d’una Gimcana Popular que es farà el 31 de desembre a partir de les 10 del matí al llarg de tot el Passeig de Mar.


Marxa Popular i Canicross 2016 organitzada pel CAU
Inicialment, el CAU s’havia proposat fer una Cursa de Sant Silvestre, el nom amb què es coneixen les carreres populars que es fan anualment arreu del món coincidint o al voltant de la data del 31 de desembre, quan se celebra la festivitat d’aquest sant segons el santoral catòlic. Ara bé, problemes logístics de darrera hora els van obligar a canviar l’activitat. Així va sorgir la idea de fer una gimcana popular enlloc d’una cursa.

Esport i diversió per celebrar el darrer dia de l’any

En la línia de la Marxa Popular i Canicross que també es van encarregar d’organitzar els membres del CAU el passat 18 de desembre per recollir fons econòmics per a la Marató de TV3, la Gimcana Popular del proper dissabte tindrà com a punt de partida el Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample. Des d’aquest indret els participants hauran de fer un recorregut fins a la punta del Passeig de S’Abanell, tornant després al punt de sortida.


Al llarg d’aquest trajecte, hauran de superar diverses proves i jocs –tant en el trajecte d’anada com en el de tornada- per a realitzar preferiblement en parella o en grups, tant a dalt del passeig com a la platja. Seran un total de 12 proves, això sí: aptes per a tots els públics i condicions físiques, per la qual cosa no cal ser un avesat atleta per passar una estona entretinguda i divertida, alhora que es practica esport de baixa intensitat.

Quan s’hagi acabat el recorregut i s’hagi tornat al mateix lloc de sortida del Passeig de Mar, tots els participants –que paguen un preu d’inscripció de 6 €- rebran botifarra amb pa amb tomàquet, l’especialitat culinària que els membres del CAU preparen en les seves activitats multitudinàries. Hi haurà unes 300 botifarres cuinades a la brasa acompanyades d’aigua, per la qual cosa s’ajudarà a reposar forces i entrar en calor si apreta el fred.

Projecte de la unitat 1 de TRUC del CAU

L’objectiu d’aquesta activitat és començar a recollir fons econòmics per finançar el nou projecte que han de posar en marxa els membres del TRUC 1 de l’AEiG Pinya de Rosa de cara al 2018, quan ja seran el TRUC 2. Aquesta unitat del CAU es fonamenta en un projecte que dura dos anys, i és en el segon quan necessita haver pogut reunir els suficients recursos econòmics per poder tirar-lo endavant. Per això, durant el primer any es recullen els diners i en el segon es desenvolupa el projecte.


El darrer projecte del Truc 2 que s’ha desenvolupat a Blanes durant el 2016 ha estat tot un èxit i ha suposat una experiència molt enriquidora pels nois i noies que l’han impulsat. Anomenat Blanes En Joc, Barris En Joc, Places En Joc, l’objectiu que es van plantejar va ser educar en el lleure posant com a principal protagonista l’infant, i sumant-hi un grau més: descentralitzar el lleure perquè es fes arreu dels diferents barris que configuren el municipi de Blanes.

L’activitat va finalitzar el passat mes de juny amb una multitudinària festa de cloenda que es va allotjar al Banc dels Músics del Passeig de Mar, compartida per petits i grans: pares, mares, nens i nenes i els mateixos membres del CAU. Se’n va encarregar d’animar la festa tot un reconegut expert, l’animador infantil Jaume Barri, que va posar a prova la resistència de tothom amb incansables propostes acompanyades de la seva esbojarrada música i el bon rotllo.


Si fa o no fa, el mateix que proposen ara els membres del CAU de cara a aquest proper dissabte, amb la Gimcana Popular Sa Juganera: passar una estona entretinguda i divertida a l’aire lliure. Les inscripcions es faran al punt de sortida del Passeig de Mar de 9 a 10 del matí, i l’activitat començarà a les 10 del matí fins a les 2 de la tarda, aproximadament.


Data de realització: 12/29/2016 | Data de la darrera actualització: 12/29/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300