Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes augmenta un 32% el pressupost de la Cavalcada de Reis 2017 amb animació en directe i nou vestuari


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/29/2016 11:27:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reis_OrientBlanes augmenta un 32% el pressupost de la Cavalcada de Reis 2017 amb animació en directe i nou vestuari

La rua de ses majestats inclourà un gos de peluix articulat de 2’50 metres d’alçada, 300 membres a la comitiva, i la música i fantasia que cada any atrauen a la vila milers de visitants

L’Ajuntament de Blanes s’ha proposat que un dels primers esdeveniments destacats que hi haurà en aquest municipi de la Costa Brava coincidint amb el nou any 2017 sigui encara més lluït que en anteriors edicions. D’aquesta manera, la Cavalcada de Reis 2017 del proper 5 de gener, que sempre atrau milers d’espectadors entre blanencs i visitants d’altres poblacions de la rodalia, inclourà diverses novetats i millores.

Una d’elles serà visible tot just des del principi, quan ses majestats arribin a Blanes al punt de les 5 de la tarda. Enlloc de viatjar en un sol vaixell com fins ara, ho faran a bordo de tres embarcacions. Melcior, Gaspar i Baltasar desembarcaran a la platgeta del costat del port, i els rebran les respectives comitives que els acompanyaran fins a l’esplanada, on els donaran la benvinguda l’alcalde, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores del consistori blanenc.

Augment d’un 32% del pressupost de la cavalcada

Poc després, en el mateix escenari alçat especialment per a la ocasió per donar-los la benvinguda, s’hi instal·laran els trons dels tres reis perquè la canalla els puguin entregar en mà les seves cartes. A les 7 de la tarda començarà la cavalcada, que enguany compta amb un pressupost de 33.000 €, un 32% més en relació al què es va destinar per aquest any 2016.


Arribada dels Reis d'Orient 2016 - Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
L’augment de la partida, uns 8.000 €, s’ha destinat d’una banda a incloure més elements d’animació en directe, i de l’altra a reformar el vestuari de les comitives reials que els acompanyen dalt de les carrosses. Feia més de dues dècades que no s’havia canviat, i d’aquesta manera continua la renovació encetada fa uns anys en aquest tipus d’elements.

Un gos de peluix gegantí, malabars i altres atractius

Una de les novetats més vistoses, que té a veure amb la incorporació d’animació en directe, serà en Lilo, un espectacular gos de peluix articulat de 2’50 metres d’alçada que desfilarà entre el total de 37 elements amb què comptarà la rua. També hi haurà dos cavallers muntats en cavalls de cartró que escortaran al Carter Reial, xanquers que aniran animant la cavalcada llençant confetti, malabaristes amb efectes de llum, i la música en viu i en directe que tocaran la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle, així com la Banda del Col·legi Santa Maria.


Naturalment, els tres ingredients més esperats seran les carrosses dels tres reis que simulen els mateixos vaixells que els hauran dut fins a Blanes, així com una carrossa amb regals, una altra amb peces de Lego, la del Carter Reial i, tancant la comitiva, la dels nens entremaliats que animen amb música, efectes de llum, foc i gresca, els integrants de la Colla de Diables Sa Forcanera.

En total, la comitiva de la Cavalcada de Reis 2017 la formaran 300 persones, comptant amb els membres d’associacions de veïns, entitats culturals i d’altres àmbits. Organitzada per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, la participació del teixit associatiu de Blanes serà clau una vegada més.

L’objectiu és que la Cavalcada de Reis de Blanes augmenti el prestigi assolit des de fa dècades, incorporant nous elements d’animació a una festa que ha esdevingut en punt de referència per als visitants de moltes poblacions del voltant, o inclús de més lluny. Durant unes hores, la màgia, la música i la fantasia que l’envolta s’encomana arreu del municipi a través de les rialles i els crits d’encomanadissa alegria de la canalla.

Una tona de caramels sense gluten al llarg de prop d’1’50 km de recorregut

Des que arribin al port de Blanes, durant la cavalcada i en el moment final que la culmina, amb la salutació des del balcó principal de l’Ajuntament, els reis i els membres de la comitiva repartiran prop d’una tona de caramels sense gluten, aptes per a celíacs. L’Ajuntament és un dels municipis catalans que, des de fa molts anys, s’afegeix a la campanya Cap Nen Celíac Sense Caramels, que du a terme l’Associació de Celíacs de Catalunya.


El recorregut no ha variat respecte anteriors edicions, amb prop d’un quilòmetre i mig d’allargada. D’aquesta manera, a les 7 en punt la comitiva de 300 membres enfilarà des del port resseguint el Passeig de la Mestrança, Passeig Pau Casals i part del Passeig Cortils i Vieta. Des d’aquí, pujaran Carrer Ample a munt, giraran per la Plaça Solidaritat, baixaran per la Rambla Joaquim Ruyra i tombaran pel Carrer Doctor Xavier Brunet.

A partir d’aquí, els tres reis i el seguici reial continuaran a peu pel Passeig de Dintre fins arribar a un dels moments més màgics de la nit. Després que l’alcalde i els regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes els rebin de nou al peu de l’edifici consistorial, ses majestats pugen al balcó principal des d’on acaben de repartir els dolços obsequis entre el públic assistent. Cada any es concentren al Passeig de Dintre centenars de persones –entre adults i infants- que s’afanyen a recollir els darrers caramels que es llencen des d’aquí.

Mesures de seguretat i canvis en el trànsit

Aquest serà el quart any consecutiu en què s’ha incidit especialment en reforçar les mesures de seguretat perquè el nombrós públic assistent pugui gaudir de la cavalcada amb totes les garanties. El dispositiu preventiu de seguretat el vetllaran una 50ena de persones, principalment efectius de la Policia Local i Protecció Civil, així com el reforç d’una furgoneta dels Mossos d’Esquadra que tanca la comitiva.


Protecció Civil ha redactat un Pla d’Autoprotecció que inclou tot el què s’ha de tenir en compte al tractar-se d’un esdeveniment que mou gran quantitat de públic de totes les edats. Una de les principals mesures són les tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut, principalment a les cruïlles de carrers on les carrosses, de grans dimensions, han de disposar de suficient espai per poder girar. També s’ha previngut en especial el llançament de caramels, ja que si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses creen situacions de potencial perill envers la canalla, que s’afanya a recollir-los.

D’altra banda, la Policia Local posarà en marxa un dispositiu per desviar la circulació envers el recorregut de la cavalcada des de 2/4 de 7 de la tarda i fins les 9 de la nit, aproximadament. Durant aquest temps, s’aniran fent talls de circulació de manera esglaonada tant als carrers que formen part del recorregut com en diversos punts clau.



Data de realització: 12/29/2016 | Data de la darrera actualització: 12/29/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300