Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els polítics de Blanes fan balanç de l’any i celebren les festes en un programa especial nadalenc emès des d’un bar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/30/2016 09:48:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els polítics de Blanes fan balanç de l’any i celebren les festes en un programa especial nadalenc emès des d’un bar

Va ser la original proposta de l’equip del programa radiofònic “Es Dijous”, ofert ahir al vespre en viu i en directe des d’un dels establiments més emblemàtics de la vila: el Cafè Terrassans

Durant aquestes festes, el més usual són les celebracions i activitats de caire més lúdic i festiu per celebrar el Nadal i l’entrada del nou any. Per això, l’equip de periodistes del magazine informatiu radiofònic Es Dijous van oferir ahir un programa especial nadalenc encara més distès del què és habitual, comptant amb la complicitat dels polítics blanencs.


Especial nadalenc "Es Dijous" des del Cafè Terrassans
Per fer-ho més singular, els micròfons d’Es Dijous van sortir dels estudis de Ràdio Blanes per emetre en viu i en directe des d’un dels establiments més emblemàtics del municipi, el Cafè Terrassans. L’excepcionalitat també va raure en el fet que l’espai s’emet el primer dijous de cada mes però, com que hagués tocat fer-ho la vigília de reis –el dia de la cavalcada-, es va decidir avançar-lo i realitzar-lo el darrer dijous del desembre, el dia 29.

Els polítics de Blanes, protagonistes del programa

Habitualment, la secció més destacada amb què compta Es Dijous és una tertúlia on participen un representant de cadascuna de les vuit forces polítiques municipals. En aquesta ocasió, aquesta secció va ser l’únic fil conductor durant una hora, i va servir per repassar alguns dels temes més destacats que hi ha hagut aquest any, així com per parlar del seu perfil més humà i personal dels regidors i regidores.


Els convidats de la tertúlia al programa d’ahir van ser Miquel Lupiáñez –alcalde de Blanes i representant del PSC-, Dolors Rubio (ICV-EUiA), Joel Comas (PDECat), Àngel Canosa (ERC), Sergi Atalaya (Ciutadans), Jordi Urgell (Batega per Blanes), Jaume Pujadas (CUP) i Salvador Tordera (PP). En aquest sentit, una de les qüestions de què van parlar és sobre què havia suposat pels nous regidors i regidores l’experiència d’haver passar a ser-ho, un cas que els afectava a tots llevat de Salvador Tordera i Miquel Lupiáñez, presents en l’anterior mandat.

El perfil més personal dels polítics va traspuar especialment en la coincidència que ahir dijous l’alcalde de Blanes complia anys, una circumstància que es va aprofitar per felicitar-lo mentre sonava de fons la coneguda cançó dels Anys i Anys, per molts anys del Club Súper 3. Els oients de Ràdio Blanes i el nombrós públic del Cafè Terrassans que es va aplegar per seguir l’emissió més en viu i en directe que ningú, també van poder saber com és el dia a dia dels polítics i qüestions com ara quin és el rei preferit de cadascun d’ells i elles.


Per acabar de fer-ho encara més festiu, l’equip del programa va proposar-los que fessin un Amic Invisible amb els participants de la tertúlia. Enlloc de pensar quin regal els farien al company de consistori que els va tocar, els van oferir un missatge destacant les seves qualitats o –en alguns casos- defectes. El primer en encetar la ronda va ser Miquel Lupiáñez (PSC), a qui li va tocar parlar d’Àngel Canosa (ERC); successivament el portaveu republicà va regalar a Salvador Tordera (PP), qui va parlar de Jaume Pujadas (CUP); el cupaire es va adreçar a Joel Comas (PDECat), i aquest darrer a Jordi Urgell que, al seu temps, va regalar un missatge a Sergi Atalaya (Ciutadans).

El portaveu de la formació taronja es va dirigir a Dolors Rubio (ICV-EUiA), qui successivament va adreçar el seu missatge a l’alcalde de Blanes, tancant d’aquesta manera el cercle de l’Amic Invisible. D’altra banda, durant el programa especial es va avançar una promesa de mandat, comptant amb el compromís de totes les forces polítiques que quan es passi l’equador de l’actual legislatura 2015-2019, participaran en un debat per fer balanç.


L'equip d'"Es Dijous": Valentí Hinarejos, Marc Romero i Jordi Grau
L’accentuar caràcter festiu del programa també va quedar traspuat en la interpretació de dues nadales cantades amb l’ajut dels polítics i del públic, amb la lletra canviada de dues cançons molt populars: Corre, corre a la discoteca i El camino que lleva al ple, que tenia per tornada Rom, Rom, Rom enlloc del clàssic Fum, Fum, Fum. Per introduir-les, es va comptar amb la col·laboració estel·lar de dos nous personatges que es van presentar per primera vegada al programa d’ahir: l’artista Ricardito i l’avi Cinto.

D’aquesta manera, doncs l’equip del programa Es Dijous format pels periodistes Jordi Grau, Marc Romero i Valentí Hinarejos, també va voler desitjar i regalar als oients de Ràdio Blanes amb un programa especial emès en viu i en directe des del Cafè Terrassans. L’emblemàtic local està situat just al costat de l’Ajuntament, i anecdòticament val a dir que el seu propietari és un destacat expolític de la vila, Fèlix Bota, qui va ser alcalde de Blanes durant uns quants anys.
Data de realització: 12/30/2016 | Data de la darrera actualització: 12/31/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300