Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa reparteix més d’un miler de joguines


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/03/2017 11:47:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa reparteix més d’un miler de joguines

Avui al matí s’ha enllestit la Campanya de Joguines 2016-2017 lliurant els lots per als 238 nens i nenes de Blanes, després que els darrers dies ja s’ha fet a Lloret i Tossa

La seu de l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa ha registrat avui al matí l’habitual bullici d’activitat que sol haver-hi coincidint amb els primers dies de l’any, els darrers d’aquestes festes nadalenques. Els voluntaris i voluntàries han fet durant una bona estona d’ajudants avançats de Ses Majestats els Reis d’Orient acabant de repartir els lots que corresponen a la Campanya de Joguines 2016-2017.


Blanes, seu de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa, dimarts 3 de gener al matí
En total, s’hauran lliurat entre les tres poblacions de la Selva Litoral 1.119 joguines repartides en els diferents lots per a les famílies. S’han repartit joguines i regals per a 373 nens i nenes de Blanes, Lloret i Tossa, sumant els llistats que han fet arribar les famílies dels tres municipis a través dels respectius Serveis Socials, que són els qui ho fan arribar a la ONG.


Pel que fa estrictament a Blanes, s’han repartit lots per a 148 famílies que sumaven un total de 238 nens i nenes amb edats compreses entre els 0 i els 12 anys. Divendres passat, coincidint amb el 30 de desembre, es van fer arribar els lots pels infants de Tossa i ahir dilluns pels que ho havien demanat a Lloret de Mar. Cada lot conté un mínim de tres joguines, a les quals s’hi afegeix un conte o material escolar, en funció de les edats.


Tot el material que s’ha repartit ha complert amb quatre característiques fonamentals: era nou, educatiu, no bèl·lic i no sexista. Perquè tota la mainada sense excepcions pugui gaudir de la màgia dels Reis d’Orient i no es quedi sense els primers regals de l’any, durant les darreres setmanes els voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut s’han dedicat a confeccionar les bosses personalitzades per a la canalla després de comprovar les seves edats als llistats de cada família.

Balanç positiu de la Campanya de Joguines

Enguany ha estat la segona campanya consecutiva en què s’ha demanat que es lliuressin joguines i jocs que fossin nous per estrenar. L’objectiu no ha estat altre que reivindicar el dret universal que haurien de poder tenir tots els infants perquè, independentment de la situació econòmica de les respectives famílies, siguin els primers en gaudir de les joguines que se’ls lliura, trencant amb la dinàmica de tants anys en què es repartien de segona mà.


Confecció dels lots, dissabte 31 de desembre
L’any passat aquest canvi ja va provocar més d’un maldecap als voluntaris i voluntàries de Creu Roja, perquè sovint la gent no acaba d’entendre el perquè se’ls demana que siguin nous, no utilitzats. Per això, s’ha rebutjat tot el material de segona mà, seguint el criteri que no es pot consentir que hi hagi nens i nenes de primera i segona categoria. Una altra raó és que la ONG no disposa dels mitjans per saber quin recorregut ha fet cada joguina de segona mà, així com tampoc es pot garantir el seu nivell d’higiene i seguretat.


En general, des de Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa s’ha fet un balanç positiu del resultat de la Campanya de Joguines 2016-2017 que ha finalitzat aquest dimarts. Hi ha hagut menys donacions de material, però en canvi s’han pogut recollir molts més donatius en metàl·lic, que s’han destinat a comprar les joguines als diferents establiments especialitzats.

Els diners han provingut de donacions, però també de les diferents activitats organitzades per Creu Roja, així com en d’altres on ha participat amb l’objectiu de recollir fons econòmics. Així, hi ha des dels concerts d’estiu de la Festa Major, el festival de música Ensorra’t, fins a la Nit de Monòlegs Solidaris que es va fer el 2 de desembre al Teatre de Blanes.


També es va fer la Festa del Dia de l’Infant el dissabte 10 de desembre, així com una sessió de JAM Session al Casal Jove Morralla la nit del 16 de desembre. Per últim, el 17 de desembre es va organitzar una nova edició del Gran Recapte de Joguines, una activitat que es va fer arreu de tot Catalunya aquell mateix dia, i que a Blanes es va concretar el dissabte a la tarda amb una parada emplaçada davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.


Des de la ONG solidària, s’ha agraït especialment la implicació de diverses entitats del municipi que han sumat esforços amb els voluntaris i voluntàries, així com les d’un gran munt de persones anònimes que han contribuït igualment portant-los una joguina nova o fent un donatiu econòmic. La crisi ja fa uns quants anys que condiciona les possibilitats de les butxaques de molta gent, de manera que continua sent molt elevat el nombre de famílies que demanen acollir-se a una campanya on el què més importa és ajudar a Creu Roja a complir els somnis dels qui no han de perdre les seves primeres il·lusions.
Data de realització: 01/03/2017 | Data de la darrera actualització: 01/03/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300