Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El grup de Teatre El Mirall tanca els actes del 30è aniversari estrenant “Guantanamera” el 21 i 22 de gener


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/13/2017 12:01:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El grup de Teatre El Mirall tanca els actes del 30è aniversari estrenant “Guantanamera” el 21 i 22 de gener

És una comèdia negra, una ironia sobre el món del teatre amb guió i direcció de Pep Alum, i la tutoria de Martí Torras, que acaba d’estrenar al Teatre Romea “La Taverna dels Bufons”

El cap de setmana del 21 i 22 de gener el Teatre de Blanes estrenarà l’any 2017, pel que fa a arts escèniques, amb el darrer muntatge del grup El Mirall que tancarà les activitats del seu 30è aniversari. Guantanamera, amb guió i direcció del fundador del grup, Pep Alum, suposa un retorn a l’essència de la manera de treballar i expressar-se que té aquest col·lectiu.


Assaig "Guantanamera"
La nova producció culminarà una celebració que ha inclòs l’estrena de projectes com Plou a Barcelona, amb alguns dels actors més emblemàtics del grup, o Els boscos d’en William, un treball compartit amb el grup Quantus de Lloret. Més recentment, El Mirall ha assumit la direcció de Tot assajant Pastors i Misteris per a l’Associació de Pastorets de Blanes. Un repte superat amb escreix ... amb matrícula d’honor.

Ara, com se sol dir, el grup torna als seus orígens i, en la línia millariana d’anteriors produccions, Guantanamera es presenta com una comèdia negra on el col·lectiu parla del teatre dins el teatre. Una ironia sobre el teatre amateur i el teatre professional, reivindicant d’aquesta manera el seu ADN irrenunciable. També reflexiona en clau d’humor àcid sobre com pot resultar de perillosa una afecció quan es cau en mans de fonamentalistes de la praxi teatral.


Un segrest estrambòtic i surrealista és el condiment escollit perquè el col·lectiu de 15 actors i actrius que hi ha dalt l’escenari representen això mateix: una barreja de debutants, veterans, alumnes del taller de joves... aprenent teatre. L’ofici teatral vist des de dins i des de fora des de diferents perspectives que aporten anys d’experiència en alguns casos i ganes d’agafar-ne en d’altres.

Elenc artístic i tècnic “Guantanamera”

El quadre d’actrius i actors que donen vida als personatges de Guantanamera està presidit sobretot per dones, i en aquest sentit hi trobem Anna González, Sílvia Marquès, Eva Ariza, Paula Tomé, Mercè Maresma, Lali Batrí, Esther Bordallo, Diana Hernáez, Cristina Pérez, i Mónica Garcia. Completen l’elenc Xavier Pascual, Jaume Claret, David de la Fuente, Xavier Rubio i Ferran Garcia.


La il·luminació va a càrrec de Carlos González; el so amb Kore Velasco, Xavier Puigdemont i Oriol Gruart; el vestuari és d’El Mirall; i la construcció d’escenografia d’Enric Amposta. Per la seva banda, el grafisme i fotografies són d’Anna Galí, el suport tècnic d’Audioselva i pel maquillatge es compta amb la col·laboració de Nina Esteve.

Tutoria de Martí Torras, actualment amb obra estrenada al Teatre Romea

Si bé la dramatúrgia i direcció de l’obra és de Pep Alum, en aquesta ocasió s’ha comptat de nou amb la col·laboració de Martí Torras Mayneris, que ha tutoritzat la direcció. Ja ho va fer amb anterioritat en les anteriors produccions d’El Mirall Malson of a Bitch i Els Boscos d’en William, que han format part dels cicles del 25è i 30è aniversaris del grup teatral, respectivament.


Martí Torras durant l'assaig de "Guantanamera"
Fa pocs dies, Martí Torras ha estrenat La Taverna dels Bufons al Teatre Romea de Barcelona, amb Joan Pera i Carles Canut, entre d’altres. També ha signat la direcció de Rhumia, que des del 9 de desembre fins al 8 de gener ha omplert el Teatre Lliure de Gràcia. Tal com explica Pep Alum, les aportacions d’altres directors i dramaturgs ajuden significativament a donar una altra mirada a les produccions del col·lectiu teatral blanenc.


Com que no sempre poden permetre’s contractar una direcció externa, s’ha creat la figura de les tutories, amb directors professionals joves a qui conviden per, treballant amb ells, aprendre i pujar el nivell de les seves produccions. En la propera tutoria comptaran –aquesta vegada, a temps complet- amb Ferran Joanmiquel, qui enguany és jurat dels Premis Recvll. Joanmiquel treballarà amb El Mirall en un nou projecte mirallià fins que s’estreni, de cara a principis del 2018.

Entrades anticipades a la taquilla i online

Guantanamera, que té una durada de poc més d’una hora i quart -75 minuts- s’oferirà en dues sessions aquest proper cap de setmana: el dissabte 21 de gener a les 21 h de la nit, i l’endemà diumenge dia 22 a les 19 h de la tarda. La setmana del 16 al 20 de gener es farà la venda d’entrades anticipades a la taquilla del Teatre de Blanes. Es poden comprar al preu de 10 € cada dia, de dilluns a dissabte, de 19 a 20 h, així com una hora abans de l’inici de l’espectacle.


També es poden adquirir online, a la web del Teatre de la Costa Brava Sud: http://www.teatredelacostabravasud.cat/entrades-online/guantanamera/598/1/621/
Data de realització: 01/13/2017 | Data de la darrera actualització: 01/13/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300