Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit en el tret de sortida de la 3a temporada de “Blanes X Runners”, estrenada ahir amb la 29a Cursa Mar i Murtra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/16/2017 11:48:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit en el tret de sortida de la 3a temporada de “Blanes X Runners”, estrenada ahir amb la 29a Cursa Mar i Murtra

S’ha hagut d’ampliar el nombre d’inscripcions, fins arribar als 925 corredors. Carlos Galobardes i Xavier Gil han estat els primers en la prova dels 20 km, i Albert Fauchs en la de 10 km

La tercera temporada de Blanes X Runners, la marca que promou la ciutat com a territori idoni per a corredors a través d’esdeveniments i proves durant tot l’any, ha començat a córrer amb molt bon peu. Així ha estat amb l’èxit de convocatòria la primera cita que es recull al seu calendari, la XXIX Cursa Mar i Murtra, disputada aquest passat diumenge.


Recollida de dorsals XXIX Cursa Mar i Murtra - Fotografies: Marc Romero
La setmana passada els organitzadors de l’esdeveniment, el Grup Fondistes Blanes, van haver d’ampliar el nombre d’inscripcions per l’allau de corredors que van esgotar els dorsals previstos inicialment. Finalment han participat un total de 925 esportistes: 675 en la prova dels 20 km, i 250 en la dels 10 km de recorregut.


Moments previs sortida Cursa Mar i Murtra de 20 km.
La Cursa Mar i Murtra ha presentat enguany, per tercera edició consecutiva, dues modalitats: la tradicional mitja marató de 20 km de distància; i la més curta i assequible per a tothom, de caràcter més popular, de 10 km a peu pla. Aquesta vegada, la tradició que la prova vagi acompanyada de gèlides temperatures va ser més sentida que mai: a les 7 del matí el termòmetre marcava per sota dels 0 graus, tot i que quan finalment el sol va sortir per entre els núvols, l’ambient al Passeig de Mar va contribuir a què el matí fos molt més agradable, en la clau festiva que acompanya tots els esdeveniments esportius en aquest municipi.

Els més ràpids en les dues curses de 20 km i 10 km

Atletes i caminants de les dues proves van començar a envair els voltants del Passeig de Mar -des d’on es feia la sortida i arribada de totes dues curses-, des de les 8 del matí, preparant-se per iniciar l’aventura. A 2/4 de 10 es va donar el tret de sortida de la prova dels 20 km, i mitjà hora més tard la del recorregut més assequible, de 10 kilòmetres d’allargada.


Carlos Galobardes i Xavier Gil, els primers en la cursa de 20 km.
En la prova clàssica de la Mar i Murtra, de 20 kilòmetres, van arribar junts en primera posició dos corredors del Club Esportiu Tordera, Carlos Galobardes i Xavier Gil, que van invertir 1’17’43 hores en fer el recorregut, mentre que el tercer més ràpid va ser Marc Sadurní de la Torre, del Team Calella Triathlon, amb un temps d’1’20’29 hores.

Les corredores més ràpides es van fer esperar una mica més. La primera va ser Maria Anguita, de Sant Celoni, de 2Cats pel Running, amb un temps d’1’32’47 hores. Darrera d’ella, s’ha situat Susana Lombardo amb 1’33’47 hores, de la mateixa localitat i equip; i en tercer lloc Isabel Aguilar, de Lloret de Mar, de l’equip Tramuntanya Llançà, que va invertir 1’35’03 hores en cobrir la distància.
Per la seva banda, en la cursa dels 10 km el primer en arribar, amb un temps de 35’47 minuts, va ser Albert Fauchs, véi de Sant Hilari Sacalm que pertany l’equip TR-Esports Parra. En segon lloc s’ha classificat Josep Sánchez, del Grup Esportiu Esteve, amb 37’28 minuts, i a la tercera plaça Albert Costa, del Pro Runners Calella, que va invertir 37’37 minuts.


Albert Fauchs, 1er en la cursa dels 10 km.
Respecte la classificació de les dones, en els primers llocs d’aquesta prova es van situar Elisabet Llobet, de Llagostera, que va fer els 10 km en 42’59 minuts i va ser la primera en cobrir la distància. La van seguir Blanca Márquez, de Caldes de Malavella i del Club Atletisme Girona, amb un temps de 43’52 minuts, i Laura Ramírez, de Calonge i del Grup Esportiu Esteve, que va invertir 44’05 minuts.


Sortida cursa de 20 km.
En l’organització de la XXIX Cursa Mar i Murtra de Blanes, a banda del Grup Fondistes Blanes i l’Ajuntament de Blanes, també col·laboren la Policia Local de Blanes, Protecció Civil, el Jardí Botànic Marimurtra, Allelac, 9Issui Spa & Fitness, Rondon Esports, Zona GR, Esports Pujadó, Som Celíacs, Banc Sabadell, Tecnodent, Càmping La Masia, Instal·lacions Montal, i Segurartic.

Novetats del III Blanes X Runners 2017

La nova edició de Blanes X Runners inclou com a principal novetat la incorporació de nou material corporatiu per donar-li més visibilitat. Es tracta de 4 flybanners, un photocall i tres carpes, que lluiran durant la celebració de les 11 proves que hi haurà al llarg del 2017. Aquestes millores passen a afegir-se a la senyalització de rutes que es va posar en marxa durant l’any passat, així com la creació d’una cinta balisa corporativa identificativa.


Sortida cursa de 10 km.
Una altra novetat té a veure amb una de les proves que s’inclouen al calendari, estrenada durant el 2016. Es tracta de la II Color Blanes X Runners, celebrada tot just a principis d’estiu amb un considerable èxit de públic, superant les expectatives que s’havien previst al passar de les 1.500 inscripcions. Aquesta marxa popular, que representa corporativament la marca Blanes X Runners, tindrà diversos canvis de cara al 2017 en relació a la primera edició celebrada el 2016.


Val a dir que aquestes modificacions s’han afegit precisament en base a la experiència de la primera edició de la Color Blanes X Runners. Hi haurà un notable canvi pel que fa al recorregut, que a més a més serà més curt –aquest any ha estat de 5 km-, i s’adaptarà molt més al públic familiar que majoritàriament es va bolcar en la prova d’estrena del passat mes de juliol.
El calendari de la marca Blanes X Runners comprèn competicions i activitats programades al llarg de tot l’any, que inclouen des de curses amb recorreguts prou variats (10, 18 i 22 km) fins a caminades populars i escalades, passant per trails i aquatlós. Fins i tot hi ha una travessia nedant al port que en l’edició del 2017 complirà un aniversari prou assenyalat: la 75a edició.


També hi ha un cross escolar, rutes per camins de muntanya i una prova que deu el seu nom a les dates en què es programa: la Passafred. Aquestes proves són les que estan incloses al calendari de Blanes X Runners, tot i que durant els 12 mesos de l’any també n’hi ha d’altres de caràcter més popular i/o amb finalitats benèfiques que també demostren la vocació de runners que té el municipi.

Data de realització: 01/16/2017 | Data de la darrera actualització: 01/17/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300