Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de la Costa Brava Sud programa 55 espectacles per al primer semestre del 2017


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/19/2017 12:31:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de la Costa Brava Sud programa 55 espectacles per al primer semestre del 2017

Lluís Soler, Roger Coma, Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Jordi Boixaderas i Montserrat Carulla, entre d’altres, destaquen en la setena programació conjunta que es gaudirà a Blanes i Lloret

Lloret de Mar i Blanes presenten la setena programació conjunta del Teatre de la Costa Brava Sud que, una vegada més, significarà l’ocasió per poder gaudir en viu i en directe de destacats noms propis de l’escena catalana a les dues sales. Fins al proper mes de juny hi haurà en cartell un total de 55 espectacles, 19 dels quals són professionals.

El cartell pels primers sis mesos del 2017 el completen d’altres propostes protagonitzades i organitzades per entitats i grups locals, així com cicles propis i per al públic familiar i infantil. Els espectadors de les dues sales podran gaudir del bon fer d’actors i actrius tan coneguts com Lluís Soler, Roger Coma, Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Jordi Boixaderas i Montserrat Carulla, entre d’altres.


Una vegada més, la portada de la programació del Teatre de la Costa Brava Sud ha volgut sortir de la rutina i ser provocativa. Per això, allunyant-se d’imatges més clàssiques, s’ha optat per un encantador gosset que, en clara referència escènica, vesteix un tutú de ballet i un llacet de gala per anar al teatre i veure qualsevol dels espectacles: http://www.teatredelacostabravasud.cat/calendari/?view=all

Tres destacades comèdies amb actors mediàtics a la sala de Blanes

En la programació professional del Teatre de Blanes s’ha apostat per dur-hi tres destacats espectacles que tenen com a comú denominador estar protagonitzats per actors mediàtics i estar inscrits en el gènere de la comèdia. Cronològicament la primera arribarà el 19 de febrer: Orgasmos, que protagonitzen Sam Sánchez i Roger Pera amb música de Pep Sala. Més que adequada per festejar Sant Valentí, que s’haurà celebrat dies abans, es tracta d’una divertida obra de Dan Israely sobre els dos sexes, amb les seves diferències, virtuts i debilitats.


"L'electe", el 21 de maig al Teatre de Blanes
Fotografia: David Ruano
Roger Coma i Ramon Madaula –aquest darrer en la doble funció d’actor i director- protagonitzen L’electe, programada pel 21 de maig. Precedida per l’èxit de públic que l’ha seguit allà on ha anat, ens parla d’un jove polític que acaba de ser escollit president i que, quan està preparant el seu primer discurs, se n’adona que pateix un terrible tic nerviós. Si no aconsegueix superar-lo, farà el ridícul més espantós.


"El Test", el 3 de març al Teatre de Blanes
Per tancar el trio de comèdies mediàtiques, el 3 de març serà el torn de l’espectacle revelació de la temporada 2015-2016: El Test, amb Sergio Caballero, Carme Poll, Clàudia Costa i David Vert. Un simple test de personalitat anirà despullant els secrets més profunds de les dues parelles protagonistes. Elaborat per una exitosa i mediàtica psicòloga, planteja qüestions com ara: què escolliries? 100.000 euros ara mateix o 1 milió d’aquí a 10 anys?

Cicle Emergent amb noves companyies i Cicle Dansa a Blanes i Lloret

L’escenari del Teatre de Blanes aposta aquesta nova temporada per donar cabuda a d’altres espectacles de qualitat que es mouen en circuits alternatius. Es tracta del Cicle Emergent, amb companyies que, tot i no ser encara massa conegudes, sí que estan començant a ser reconegudes pel públic. HI haurà tres funcions.

La primera és Nebraska, l’adaptació del Premi de Teatre dels Premis Recvll 2012 que signa Jordi Portas. Després de denegar-li la darrera al·legació, Tom Martin, acusat d’haver segrestat i assassinat 106 persones en un teatre, espera l’execució al corredor de la mort en una presó de l’estat nord-americà que dóna nom a l’obra. La protagonitzen Joan Vilar, Pere Cuadrench i Marga Torres i es farà l’11 de març, el dia abans de la festa dels Premis Recvll que també s’allotjarà en aquesta sala.


"Nebraska", l'11 de març al Teatre de Blanes,
dins el "Cicle Emergent"
Les altres dues propostes són d’una banda l’espectacle audiovisual Supertramp Music Tour –el 25 de març-, on es reviu la música dels discs més emblemàtics de la coneguda banda, a través de la formació de tribut X-Tramp Show. De l’altra, el 8 d’abril arribarà Explica’m un conte, d’Elisenda Guiu, una història agredolça sobre la necessitat d’estimar i el poder de perdonar.

Un altre cartell propi dins la programació, que en aquest cas es farà a Blanes i Lloret, és el Cicle Dansa amb motiu del 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa. Coincidint amb aquest mateix dia, a Blanes s’oferirà From lost to the river, de Xevixavixou. Està pensat per a tot tipus de públic, i té un estil desenfadat i apte tant per a neòfits en la matèria com pels entesos.


"Minner Michael", el 30 d'abril al Teatre de Blanes,
dins el "Cicle Dansa"
L’endemà d’aquesta actuació, el 30 d’abril, hi haurà un canvi de registre que encara eixamplarà més el ventall de públic que podrà fruir-lo: la companyia Forever Rey del Pop estrena Minner Michael, un homenatge al rei del pop que combina la seva essència amb el hip hop, acompanyats de saxo, veu i claqué. A Lloret es completarà el Cicle Dansa amb una conferència ballada de Toni Jodar que es farà el 19 de març.

Cinema en l’Escena Local i aniversaris d’entitats a Blanes

El més destacat dels espectacles de l’Escena Local és la doble sessió de cinema que dels dies 6 i 9 d’abril a Lloret i Blanes, respectivament. Primer es projectarà a Lloret Vida en Sombras, un clar exponent del cinema maleït, pel·lícules gens conegudes pel gran públic, que es van avançar al seu temps i amaguen un geni al seu darrera. En aquest cas es tracta de Llorenç Llobet-Gràcia, que va dirigir el film l’any 1948.


Per la seva banda, el 9 d’abril es projectarà al Teatre de Blanes El Cor del Pi Negre, el particular homenatge que ret el cineasta blanenc Jaume Pujadas a Llorenç Llobet-Gràcia. La pel·lícula va ser seleccionada a la Secció Oficial a Competició Noves Visions en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges de 2016, i en totes dues projeccions es comptarà amb la participació del seu director.

A Blanes l’Escena Local es completarà, entre d’altres, amb dues propostes musicals que marcaran en tots dos casos la celebració d’un aniversari. El 19 de març es farà el Concert dels 50 anys de la Cobla del Col·legi Santa Maria, que actuarà amb la Principal de la Bisbal, i el 14 de maig hi haurà el primer dels tres concerts de celebració del 20è aniversari del Cor de Cambra Sota Palau.

Noms consagrats per a la sala Lloret.

El Teatre de Lloret dóna el tret de sortida al primer semestre de la Programació Estable de 2017 amb una programació que inclou un total de 33 propostes de teatre, música i arts escèniques.


"La Fila de Chagall", al Teatre de Lloret el 27 de gener
Formalment la temporada arrencarà el dissabte 27 de gener, amb un espectacle del director gironí Ferran Joanmiquel (21 h) titulat, Tamar. La filla de Chagall que relata la història d’una jove jueva que passa per una etapa difícil: la política, una relació fallida, la rebel·lia contra la visió familiar de tenir tan present el passat sefardí...,I es tancarà el 2 de juny amb Infàmia, una reflexió sobre l’ofici de l’actor.

Dues comèdies destacades

El bon pare, una tragicomèdia dirigida per David Plana, arribarà a Lloret l’11 de febrer, un espectacle que gira entorn a la figura masculina i la paternitat. Mentre que la versió teatral del llibre de l’actor i cantant, Pablo Carbonell, El Mundo de la tarántula, es podrà veure el 13 de maig. Un espectacle a mig camí entre el monòleg i el musical, on Pablo Carbonell narra, amb franquesa i sentit de l’humor la seva vida, des de la seva infantesa fins als seus projectes més recents."Infàmia", el 2 de juny al Teatre de Lloret

La programació més mediàtica es complementa amb Infàmia, una obra escrita i dirigida per Pere Riera, autor de l’aclamada Barcelona, i interpretada per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Anna Moliner i Francesc Ferrer que arribarà a Lloret el 2 de juny, i La música de les paraules, un espectacle protagonitzat per Montserrat Carulla, on la veterana actriu oferirà una lectura dramatitzada, amb acompanyament musical, per parlar de la seva experiència vital i professional, de la seva retirada dels escenaris i de l’amor que professa al seu país a partir de textos propis i de diversos autors. Un espectacle intimista, tendre i divertit alhora, que vol arribar al cor, amb l’emoció que només una gran actriu com ella pot infondre a aquests textos."La música de les paraules" el 4 de març al Teatre de Lloret
Entre les novetats del cartell d'aquest primer semestre, cal destacar la programació d'un cicle de màgia per a grans i petits. Tres espectacles que preñen la màgia i l’humor com a fil conductor, i que permetran gaudir a tota la familia. Els tres espectacles de màgia seran Raphael Capri (5 de febrer), el Mag Xavi el (8 d’abril) i Brando y Silvana (21 de maig). Totes tres actuacions comptaran amb tres mags teloners de Lloret de Mar, Joan Herrera, Josep Vidal i Eduard Juanola. A més, una de les actuacions s’ha programat al Puntet amb la voluntat de sumar-se al 25è aniversari del Casal de Joves de Lloret.

Objectiu: captar públic jove

Amb l’aposta que ha fet Lloret per les polítiques de creació i fidelització de públics i situar els ciutadans en el centre de les estratègies del teatre s’ha apostat per programar tres espectacles destinats al públic jove i que són: Marabunta (24 de març), Ragazzo (24 de febrer) i Poltrona-Pla presenten: projecte PP (26 de març). A més, tots els joves d’entre 16 i 29 anys tindran accés a aquests tres espectacles al preu de 12 euros.


"Ragazzo", el 24 de febrer al Teatre de Lloret
Es consolida el Lloret Espai Off

El Lloret Espai Off és una línea d’espectacles de petit format que va néixer la primavera 2014 amb la voluntat de donar a conèixer el teatre de Lloret al públic. Amb el temps, s’ha convertit en la línea de més èxit del teatre lloretenc, exhaurint localitats en totes les obres programades en les darreres edicions. Per aquesta temporada es presenten tres espectacles nous, Ventura (17 de febrer) que tria l’Hostal Vila del Mar com a escenari, Ragazzo (24 de febrer) que es farà a l’escenari del teatre i Les dones sàvies (12 de maig) que ha escolit Els locals parroquials per a portar-hi el públic.Data de realització: 01/19/2017 | Data de la darrera actualització: 01/19/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300