Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Situació controlada a Blanes, sense cap incidència destacada pel temporal de mar, que ha perdut intensitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/22/2017 01:40:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Situació controlada a Blanes, sense cap incidència destacada pel temporal de mar, que ha perdut intensitat

Continuen tancats als vianants els accessos a la Roca de Sa Palomera i part del Passeig Cortils i Vieta, així com als vehicles el tram final de l’Avinguda Vila de Madrid, inundat d’aigua

Segons informen Protecció Civil i la Policia Local, el temporal de mar que entre la matinada de divendres a dissabte va augmentar la seva virulència no ha causat cap incidència destacada en el municipi, on la situació continua controlada. La mar de fons ha perdut intensitat durant aquesta passada nit de dissabte a diumenge, tot i que continua encara activa, amb onades que han passat a ser de menor alçada, però que segueixen arribant amb força a les platges.


Panoràmica badia de Blanes diumenge al matí
Els principals punts on els cossos d’emergència han hagut d’actuar, instal·lant senyalitzacions de precaució o barrant el pas als vianants, han estat d’una banda un tram del Passeig Cortils i Vieta, i de l’altra els accessos al capdamunt de la Roca de Sa Palomera. Es tracta d’evitar mals majors i vetllar per la seguretat de les persones, que podrien resultar afectades pel cop d’aigua d’una onada arribada d’imprevist.

Accessos tancats en diversos punts del municipi

Les onades han arrossegat la sorra al capdamunt del passeig per on passen els vianants en diversos indrets al llarg del litoral blanenc, però s’ha concentrat especialment en part del Passeig Cortils i Vieta, on s’acumula una gran quantitat acompanyada de vegetació, pedres i altres deixalles en alguns trams. La senyalització per precaució està instal·lada a la part que connecta amb la Plaça Catalunya.


Accés Passeig Cortils i Vieta
Val a dir que, tot i la sorra que hi ha acumulada, tant Protecció Civil com Policia Local han aconsellat que no es netegi encara, ja que al no haver finalitzat l’episodi de mala mar, si es comencés a actuar seria un esforç inútil. Per aquest motiu, s’estarà alerta durant les properes hores per prendre la decisió –probablement, dilluns al matí-, a l’hora que s’ha comunicat l’estat de la qüestió als marxants que instal·len les seves parades del mercat dels teixits els dilluns al matí al llarg del Passeig de Mar.


La força de la mar ha malmès algunes de les pedres que configuren el sòl d’aquest tram de passeig, i ha trencat alguna peça del mur de Sa Palomera que ja va resultar afectat en el darrer temporal del desembre. En aquest darrer indret el pas està barrat precisament per les tanques d’obra de 2’5 metres d’alçada que protegeixen la zona on s’estan fent els treballs de reconstrucció del muret, que té uns 50 metres d’alçada.


Accés Platja Sa Palomera
D’altra banda, ahir a la tarda ja es van instal·lar en els tres accessos de vianants que donen a la Roca de Sa Palomera sengles tanques per impedir el pas en direcció al seu cim. També s’ha col·locat una cinta de seguretat en el passeig central que hi ha enmig del monument situat en aquesta platja, una prevenció més per alertar qui vulgui acostar-se massa a prop del perill.


Un agent de la Policia Local acompanyant un vianant
fora de la zona de perill
Altres incidències a causa del temporal

Un altre dels indrets on s’ha hagut d’actuar és el tram final de l’Avinguda Vila de Madrid que va a parar a la platja, en plena zona turística dels càmpings. S’ha instal·lat una cinta per tallar l’accés de vehicles perquè està inundat d’aigua, que ha penetrat terra endins per l’entrada d’aigua de mar. L’aigua acumulada arriba a l’alçada d’uns 30 centímetres, i per tant dificulta la circulació.


Tram final Avinguda Vila de Madarid inundat
Avui al matí també s’ha hagut de requerir la presència dels Bombers de la Generalitat perquè tallessin un arbre que ha caigut fora del nucli urbà, al costat d’un antic càmping que hi ha al barri de Quatre Vents. Els bombers han serrat l’arbre i l’han retirat del tram del carrer per on circulen els vehicles, després que la seva caiguda no havia provocat cap dany ni personal ni material.


Panoràmica desembocadura riu Tordera
Tant ahir com avui els efectius de Protecció Civil i Policia Local continuen especialment alerta per si s’ha d’actuar a causa del temporal i la pluja que segueix caient de manera insistent. En nombroses ocasions s’ha hagut de cridar l’atenció als ciutadans que s’acosten massa a la zona del litoral, o bé no fan cas a les tanques i senyalitzacions que impedeixen els accessos.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del cap de
Protecció Civill, Josep Lluís Pouy, a la sortida de la riera de Blanes
Un dels aspectes que es vigila constantment són les sortides de les rieres que donen a mar, que de moment estan en situació controlada, si bé algunes d’elles estan parcialment colgades de sorra. Igual que no s’actua retirant la sorra del Passeig Cortils i Vieta, tampoc es fa en aquestes sortides, ja seria treure-la perquè la mar tornés a posar-la. Aquest és un dels indrets on s’han aturat especialment avui al migdia in situ l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, durant la visita d’inspecció que han fet.Data de realització: 01/22/2017 | Data de la darrera actualització: 01/22/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300