Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Port Pesquer i el Club Vela Blanes mostren la seva gestió mediambiental a una delegació de Turquia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/27/2017 06:23:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Port Pesquer i el Club Vela Blanes mostren la seva gestió mediambiental a una delegació de Turquia

Tècnics d’aquest país s’han interessat per conèixer els protocols d’actuació, els projectes, les guies de bones pràctiques i les eines per a la gestió mediambiental

El port de Blanes ha rebut la visita d’una delegació de tècnics del Ministeri de Medi Ambient de Turquia que volien conèixer de prop el model de gestió mediambientalment sostenible de les instal·lacions pesqueres i nàutiques. Els han acompanyat durant la visita el gerent del Club Vela Blanes, Héctor Espadas, i per part de Ports de la Generalitat el responsable d’explotació de la Zona Portuària Nord, David Ruiz, i la tècnica de Medi Ambient, Anna Suárez.


Participants en la visita de la delegació de Turquia al Club Vela Blanes
S’ha visitat la Confraria de Pescadors i les instal·lacions del Club Vela Blanes per comprovar quins són els protocols d’actuació per a la recollida de residus i per mantenir unes instal·lacions sostenibles. Així mateix, s’han explicat els procediments que estableixen els Plans d’Autoprotecció i el Pla Interior de Contingència del port en cas d’incidents. També s’han donat a conèixer els projectes Mar Viva (Upcycling The Oceans) i Ports Nets, així com les guies de bones pràctiques ambientals elaborades per a la pesca i la nàutica popular, en què han col·laborat diferents departaments de la Generalitat.

Sistema de Gestió Integral

L’any 2015 Ports de la Generalitat va renovar les certificacions ISO 9001, ISO 14001 i EMAS, que reconeixen l’esforç de l’empresa per mantenir un sistema de gestió integrat de qualitat i medi ambient en les activitats que desenvolupa i en la prestació dels serveis portuaris. Aquesta eina de gestió defineix uns objectius a assolir quantificables, una planificació dels serveis i les activitats, una estructura organitzativa i una metodologia definida a través de procediments, instruccions i avaluacions.


Val a dir que actualment, a banda de Blanes, també disposen de la certificació de qualitat ISO 9001 i les certificacions ambientals ISO 14001 i EMAS les oficines de l’empresa i les 26 instal·lacions portuàries que gestiona a la costa catalana següents: els ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, l’Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Arenys de Mar, el Garraf, Vallcarca, Vilanova i la Geltrú, Cambrils, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar i les Cases d’Alcanar; les dàrsenes pesqueres de Mataró, el Masnou i Torredembarra; i les embarcacions de Tortosa, Amposta, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.
Data de realització: 01/27/2017 | Data de la darrera actualització: 01/27/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300