Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nylstar i l’Ajuntament de Blanes signen un conveni de col·laboració per promoure activitats lúdiques i culturals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/09/2017 11:30:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

conciliar la vida laboral i familiarNylstar i l’Ajuntament de Blanes signen un conveni de col·laboració per promoure activitats lúdiques i culturals

L’empresa ha cedit una nau per muntar carrosses que participaran a la Rua del Carnestoltes 2017, i podria tenir continuïtat amb noves actuacions en el futur

Les instal·lacions de l’empresa Nylstar, més coneguda a Blanes com l’antiga SAFA, formen part de la memòria històrica i social del municipi des de fa molts anys, principis del segle XX. Durant tot aquest temps, la factoria ha tingut un lloc rellevant en la història laboral, econòmica i social de la vila: són moltes les famílies relacionades directament, o bé coneixen a algú que l’ha tinguda.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el president de Nylstar, Alfons Cirera
Per això, amb l’objectiu de fomentar el compromís social i cultural de l’empresa a la població, aquest dijous s’ha signat un conveni de col·laboració entre Nylstar i l’Ajuntament de Blanes que referma aquesta voluntat. L’acte ha tingut lloc avui al matí al despatx d’Alcaldia de l’edifici consistorial, i l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el president de l’empresa, Alfons Cirera.

Fomentar les activitats lúdiques i culturals de Blanes

El conveni estableix bàsicament que l’empresa cedeix una de les naus que formen part de les instal·lacions de la factoria perquè les entitats del municipi puguin muntar-hi les carrosses que participaran a la Rua del Carnestoltes 2017, que tindrà lloc a Blanes el diumenge 26 de febrer. D’aquesta manera, es dóna solució a un problema amb què s’havien trobat diverses entitats de la vila.


Muntatge de les carrosses de carnaval a la nau de Nylstar
Per confeccionar les carrosses que participen en la tradicional rua festiva, les entitats necessiten poder disposar d’un espai adequat, generalment garatges, magatzems o construccions grans que puguin encabir aquests festius vehicles de grans dimensions. Si a més a més es pot disposar de fluid elèctric, la necessitat ja es pot considerar perfectament coberta.

Davant la manca d’espais adequats per aquesta finalitat –llevat que es vulguin pagar quantitats econòmiques que no estan a l’abast de les entitats-, l’any passat l’Ajuntament de Blanes va intentar solucionar-ho i així poder atendre les peticions expressades per algunes entitats. Una de les idees que va sorgir va ser adaptar una de les pistes de l’antic pavelló poliesportiu d’Els Pins.


Un informe dels tècnics municipals, però, va desaconsellar aquesta possibilitat per motius logístics, afegint-s’hi mesos després la manca de seguretat que suposaria per a les persones, cosa la qual descartava la opció definitivament. De fet, a finals de l’any passat es va emetre una circular des de l’Ajuntament de Blanes on s’informava que les pistes d’aquest antic recinte esportiu ja no podrien ser utilitzades per cap mena d’activitat, davant el perill que representaria per a la integritat física de les persones que en formessin part.


Així les coses, pensant en quin lloc de Blanes podria ser l’adequat per allotjar el muntatge de les carrosses, va sorgir la idea de proposar-ho a l’empresa Nylstar, que disposa d’un gran nombre de naus i espais en desús. Posats en contacte amb la factoria, aviat es va arribar a un acord per signar un conveni de col·laboració.

L’inici de futures col·laboracions

Tant l’alcalde de Blanes com el president de Nylstar s’han mostrat avui al matí molt satisfets d’haver pogut arribar a aquest acord, avançant la possibilitat que sigui l’inici de futures col·laboracions, després que aquesta primera és en matèria d’activitats lúdiques i culturals. Per a nosaltres és sempre interessant poder mostrar amb accions concretes el nostre compromís social amb les poblacions on se situa la nostra activitat econòmica i vull agrair a l’alcalde de Blanes que ens hagi donat aquesta oportunitat de col·laborar”, ha assenyalat Alfonso Cirera. Nylstar s’ha especialitzat en la producció de fil de nylon de gran qualitat sota la marca reconeguda internacionalment, Meryl.


Per la seva banda, Miquel Lupiáñez també s’ha expressat en la mateixa línia: “Des de l’Ajuntament de Blanes us agraïm haver pogut comptar amb la vostra col·laboració en una de les festes que es viuen amb especial intensitat al municipi: el carnaval. Espero que sigui l’inici de futures i fructíferes col·laboracions en l’àmbit cultural i social, sobretot ara que ha iniciat una nova i esperançadora etapa després d’haver superat temps difícils”. El conveni signat estableix que la cessió de la nau finalitzarà el 17 de març d’aquest any, i que s’utilitzarà únicament per al muntatge i desmuntatge de les carrosses que participin a la rua de carnaval.

L’espai que s’ha cedit, d’uns 200 m2, és conegut com l’antic Economat, i està situat a l’interior de les instal·lacions de la factoria. Es tracta d’una nau industrial diàfana, amb llum interior i exterior, i el conveni estableix que els consums de llum derivats de la utilització del local aniran a càrrec de Nylstar. També es contempla que prèviament es comunicarà a l’empresa els horaris, dies de muntatge i persones que hi treballaran.


Dues entitats de Blanes ja han començat els treballs de muntatge de les carrosses que lluiran a les rues de carnaval on participaran. Es tracta de la Colla Que Vingui Qui Vulgui i l’Esbart Joaquim Ruyra. Totes dues s’han mostrat també molt satisfetes d’haver pogut disposar d’aquest emplaçament, on poden treballar en condicions i amb prou comoditat.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/09/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300