Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promou la polivalència de la Ciutat Esportiva amb els actes del Carnaval del dissabte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/22/2017 11:05:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARETLLBlanes promou la polivalència de la Ciutat Esportiva amb els actes del Carnaval del dissabte

L’equipament pot acollir altres tipus d’esdeveniments com ara concerts, sopars, festes i congressos. Dissabte hi haurà activitats per a tots els públics des de la tarda i fins la matinada

Aquesta setmana han començat els preparatius a la Ciutat Esportiva Blanes perquè tot estigui a punt per acollir els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud que tindran lloc el dissabte, 25 de febrer. Aquest canvi d’escenari que trasllada les activitats de la tarda-nit del dissabte a la Ciutat Esportiva és la novetat més destacada del Carnaval de Blanes d’enguany, juntament amb la modificació del lloc de sortida de la Rua de Carrosses i Comparses de l’endemà diumenge, dia 26.

La Ciutat Esportiva, un espai apte per a tot tipus d’esdeveniments

Des que es va inaugurar el febrer de l’any 2011, la Ciutat Esportiva Blanes ja ha acollit un gran nombre de proves i campionats esportius d’àmbit mundial, europeu, estatal i nacional, comptant amb una unànime valoració positiva dels seus organitzadors, que no s’han estalviat elogis. Ara, l’Ajuntament de Blanes vol potenciar altres tipus d’activitats no esportives per promoure la versatilitat i polivalència de la Ciutat Esportiva.


El regidor d'Esports i Joventut, Joel Comas, amb l'equip d'Esports
i Joventut
El regidor d’Esports i Joventut, Joel Comas, ho té clar: “Continuem treballant per aprofitar al màxim la polivalència de la Ciutat Esportiva. Es tracta d’una aposta que volem desenvolupar durant aquest mandat fins aconseguir l’objectiu de rellançar l’equipament perquè allotgi altres esdeveniments no esportius. Es tracta de poder saber com s’ha d’actuar i quines necessitats s’hauran de cobrir en cada cas, per això hi estem fent diverses proves”.

En el mateix sentit també es pronuncia la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany: “La Ciutat Esportiva és, sense cap mena de dubte, la ‘joia de la corona’ de tots els equipaments que tenim a la vila. Fins ara ha estat un element d’atracció i un referent per a les marques de Turisme Esportiu i Familiar. Ara volem que també ho sigui per altres tipus de visitants que participin en festes, congressos, empresarials i altres esdeveniments que també s’hi poden allotjar amb totes les garanties”.

El Carnaval 2017: segona prova pilot a la Ciutat Esportiva Blanes

L’estiu passat ja es va fer la primera prova pilot organitzant la 1a Nit de l’Esport, un lliurament de guardons que es va tancar amb un ball amb música en viu molt concorregut. Es va allotjar a la Pista Verda, la més gran de la Ciutat Esportiva Blanes, amb capacitat total per allotjar 14.500 persones, la més apta per celebrar esdeveniments artístics, socials, d’empresa, culturals, acadèmics, musicals, congressos, etc. La pista poliesportiva es pot dividir en 4 àmbits que sumen una superfície total disponible de 4.100 m2


La Pista Verda on tindran lloc les activitats del Carnaval 2017
Per protegir el terra de la Pista Verda, s’hi tornarà a instal·lar un paviment de linòleum, ja que al damunt dels quatre àmbits hi haurà des d’un escenari on actuaran els grups en viu i en directe fins a una barra de bar de 18 metres de llargària. Les diferents estructures d’esbarjo que gaudirà la canalla, així com taules i cadires per participar al sopar i entretenir l’estomac són altres elements que serviran per estructurar els quatre àmbits.

Un carnaval molt familiar, pel públic jove i de totes les edats

Aquesta vegada s’aprofitarà al màxim la polivalència de la Ciutat Esportiva allotjant diverses activitats als quatre àmbits de la Pista Verda que hi haurà a partir de les 5 de la tarda i fins les 4 de la matinada. Novament, en la línia de potenciar el turisme familiar, els actes s’han organitzat perquè els puguin gaudir gent de totes les edats, per això s’hi ha afegit diversos elements en especial perquè la gent jove també compti amb els seus propis al·licients.


La tarda del dissabte els més petits podran participar en diferents tallers i saltar amb els inflables, mentre els adolescents gaudiran del Laser Combat en un recinte habilitat a la mateixa pista. L’espai dedicat al públic infantil es clourà amb un espectacle de música, rumba i ball apte per a tots els públics a càrrec de Dantuvi amb la Canalla, xocolata desfeta apta per celíacs, i finalment tots els nens i nenes podran desfilar i participar en el II Concurs de Disfresses Infantils. El lliurament de premis es farà a les 8 del vespre.

Nit de Carnaval: Sopar Popular i Concerts d’Albercocks i Guetto Orchesta

La festa destinada al públic jove, o fins i tot als que no tenen altra edat que la que els dicta el seu propi cor, s’encetarà a partir de 2/4 de 9 de la nit, amb un Sopar Popular a base de botifarra i seques, pa i beguda –preparat també per a celíacs i vegans-, al preu popular de sis euros, organitzat amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. Els tiquets ja s’han començat a vendre a la Ciutat Esportiva, el Morralla Espai Creatiu, Can Bitlloch i Can Rafel.

A partir d’aquí continuarà la gresca en el què no deixa de ser la recuperació del tradicional Ball de Disfresses de Carnaval que durant molts anys s’havia estat organitzant a Blanes. Per amenitzar la vetllada es comptarà amb dos concerts consecutius: a ¼ d’11 de la nit estrenaran l’escenari els Albercocks, un grup que versiona cançons de les pel·lícules Disney en la línia d’estils festius.


A rengló seguit, pels volts de les 12 de la mitjanit, sense perdre ritme ni gresca, la Ciutat Esportiva vibrarà amb la Guetto Orchesta, amb una actuació plena d’energia, humor, emoció i alegria, pensat per a la gent jove. Després d’ells, els més noctàbmuls podran seguir la festa de matinada amb DJ Setilla, que punxarà una selecció dels millors temes de rock, punk, mestissatge, rumba i ska. La previsió és que la Nit de Carnaval s’allargui fins les 4 de la matinada.

Perquè la gent jove de Blanes i rodalies pugui comptar amb el seu propi espai s’han sumat els esforços dels departaments de Cultura i Festes, Joventut, Esports, Promoció de la Ciutat i Brigades de l’Ajuntament de Blanes. També hi ha el suport de Protecció Civil i la Policia Local, i en aquest sentit val a dir que es reforçarà la prevenció i protecció amb dues ambulàncies en servei durant tota la tarda-nit, així com una carpa com a punt sanitari visible dins la mateixa pista, i quatre guardes de seguretat. Altres elements logístics són l’aparcament gratuït que hi haurà al soterrani i en superfície, així com el servei regular d’autobusos de la línia L2 per arribar fins la Ciutat Esportiva.

Implicació del Consell Local de Joventut

Anàlogament al què es fa amb motiu de la Festa Major de Santa Anna, les activitats pel públic jove que s’han afegit al cicle del Carnaval compten amb el suport del Consell Local de Joventut (CLJB). L’equip de nois i noies que s’encarreguen de l’Ensorra’t, el Festival d’Estiu que es fa a la platja del centre de la vila, s’han implicat a través del CLJB per aconseguir que la festa amb entrada de franc del proper dissabte sigui encara més lluïda.


D'esquerra a dreta: Joel Comas, Gisela Bayé (Esports),
Marina Cáliz (Joventut) i Isaac Martín (Consell Local de Joventut)
D’aquesta manera, l’equip de joves s’ha encarregat de la selecció de grups, així com de la organització, promoció i difusió a través de les xarxes socials. Segons Isaac Martín, del CLJB, la festa que es farà a Blanes serà la més destacada que hi haurà al territori: “Per les referències que tenim, el doble concert i la sessió de DJ que hem programat a la Ciutat Esportiva és l’oferta més atractiva d’aquest entorn, adreçada als joves i al públic de totes les edats. Per trobar una festa d’aquesta potència hauràs d’anar una mica lluny si no vens a Blanes”.

Més informació: https://www.facebook.com/events/578656302334236/ i https://www.instagram.com/ensorrat_blanes/

Data de realització: 02/22/2017 | Data de la darrera actualització: 02/22/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300