Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El polifacètic Fèlix Gallent mostra les seves "Noves Visions" a la Sala García Tornel


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/04/2017 11:51:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Expo_FelixGallentEl polifacètic Fèlix Gallent mostra les seves "Noves Visions" a la Sala García Tornel

Es podrà visitar fins el 12 de març, i inclou les seves darreres creacions en pintura acrílica. Una de les novetats són les "guspires" de poesia que acompanyen als seus quadres

Una de les propostes artístiques a que es podrà visitar a Blanes tot just fins el proper diumenge 12 de març, són les Noves Visions del polifacètic artista Fèlix Gallent, que torna a omplir de llum i color aquesta mateixa sala després que ja ho va fer fa dos anys amb la mostra que duia per títol Colors i Pinzellades d’en Gallent. En aquesta nova ocasió, l’artista blanenc d’arrels barcelonines arriba carregat de novetats.


L'artista, al costat de dues de les seves "Noves Visions"
Les Noves Visions de Fèlix Gallent es van inaugurar ahir al vespre, en un acte encapçalat pel tinent d’alcalde de Cultura, Quim Torrecillas, on també van participar altres membres del consistori, així com amics i familiars del protagonista central. La mostra inclou les noves creacions de l’artista, que continua explorant el món de l’aquarel·la, la tècnica que confessa dominar millor.


Fèlix Gallent visitant l'exposició amb Quim Torrecillas,
tinent d'alcalde de Cultura
Aquesta vegada, però, a banda de diverses incursions en la pintura a l’oli, ha provat la pintura acrílica a través de lluminosos paisatges que reprodueixen racons de Blanes, Cotlliure i Banyoles. Una altra novetat respecte la mostra de fa dos anys és que s’han incorporat petits bocins de poesia que esquitxen la sala complementant la força de les pintures.


L'artista amb la seva parella, Antònia Petit, al costat d'un auto-retrat
L’artista confessa que, paral·lelament a les arts plàstiques, ja fa 10 anys que conrea la poesia. N’ha aplegat prop d’un centenar, i una petita mostra d’elles –que el mateix Fèlix Gallent bateja com a guspires de poesia- estan recollides a la sala, com a complement de les pintures. Es tracta de fragments que formen part d’una composició més completa, com per exemple ho és aquesta: “Amor!... quin delit de goig que sento quan et recordo i la teva presència envaeix, m’acarona, em somriu, em besa... i la tristesa se’n va, la alegria torna i tot floreix”.

Pintor polifacètic amb més de 50 anys de trajectòria

Fèlix Gallent Rodrigo es mou còmodament a través de diverses disciplines artístiques, ja que al llarg de la seva vida ha cultivat la il·lustració, el grafisme, el dibuix i la pintura. Son pare, dibuixant i pintor, li va transmetre la inquietud per l’art, tot i que el seu veritable pare artístic va ser el també pintor i dibuixant Josep Marfà. Va ser ell qui el va iniciar en el coneixement del dibuix artístic, així com en la tècnica de l’aerografia.


L’obra de Gallent es va iniciar al 1964, fa més de 50 anys. Ho va fer amb una primera peça en aquarel·la titulada 001-Sant Genís, j a que des d’un bon principi es va acostumar a numerar totes les seves produccions. Aquesta és la tercera vegada que exposa a Blanes –anteriorment ho va fer al 2012 i al 2015-, i en totes tres mostres es pot descobrir un artista de traces definides però que, alhora, també deixa una porta oberta a la imaginació.

Nascut a Barcelona l’any 1936, Fèlix Gallent va estudiar dibuix artístic a la Llotja, l’Escola de Belles Arts de la ciutat. A causa de diverses circumstàncies, va ser dibuixant grafista i il·lustrador en diverses Agències de Publicitat i Editorials de Barcelona. La relació de treball i amistat amb artistes plàstics avui dia reconeguts el van portar a aprofundir posteriorment en l’obra pictòrica. A banda del ja esmentat Josep Marfà, també s’hi compten Gervasio Gallardo, Joan Cruspinera, Josep Baquès i Francesc Miñarro, entre d’altres.


Va ser finalment al traslladar-se a comarques gironines –Blanes, Banyoles i Girona- quan es va motivar i sensibilitzar per arribar al punt de deixar de banda la professió i plasmar pictòricament les sensacions que li transmetien els seus ulls. Des de l’any 1984 viu a Blanes, on ja feia temps que també ho feien les seves quatre filles.

La seva obra s’ha exposat en diverses galeries i centres d’art, destacant les que va protagonitzar a Girona el 1991 i a Banyoles, on va exposar aquarel·les i treballs amb l’aerògraf. A la mostra que es va allotjar a la Galeria L’Artística, Girona Lluminosa, Gallent presentava una ciutat diferent. Gran coneixedor de la forma i el dibuix, a les seves mans l’aerògraf l’ajuda a estructurar un paisatge urbà amb unes formes i colors simples però impactants, amb un resultat inèdit i insòlit.


D’altra banda, en la seva faceta com a grafista, ha guanyat nombrosos concursos de cartells al llarg dels anys. Entre ells cal comptar el primer premi del Concurs de Cartells del Carnaval de Llençà d’aquest 2015; el primer premi del Concurs de Cartells de la Festa Major de Sant Miquel de Campmajor al 2011; o bé el primer premi del Concurs de Cartells de la Festa Major del barri de Sant Genís de Girona al 1992. Per la seva banda, en l’àmbit pictòric destaca el primer premi obtingut al Concurs de Pintura de Porqueres al 1994.


L’horari per visitar l’exposició Noves Visions de Fèlix Gallent és de dilluns a diumenge, d’11 a 13’30 h i de 17 a 20’30 h.Data de realització: 03/04/2017 | Data de la darrera actualització: 03/04/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300