Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Casa Saladrigas allotja "Clarianes de Bosc", un interessant experiment artístic i fotogràfic de Víctor Masferrer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/04/2017 12:00:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGECasa Saladrigas allotja "Clarianes de Bosc", un interessant experiment artístic i fotogràfic de Víctor Masferrer

L'artista va plantar càmeres fetes amb futsa de pollandre en un bosc, obtenint impactants i oníriques fotografies de llarga exposició. La mostra inclou tant les imatges com les càmeres amb forma d'ou o de llavor

Durant gairebé tot aquest mes de març l'emblemàtica Casa Saladrigas allotja una exposició de marcat caire experimental i oníric. La signa signa l’artista Víctor Masferrer, du per explícit títol "Clarianes de Bosc", i es podrà visitar fins al 25 de març. Es tracta d’una de les exposicions viatgeres de la Diputació de Girona, i és el resultat de l’interessant treball integratiu amb què Masferrer ha estat immers darrerament. Tot just va veure la llum a finals de l’any passat, després de ser seleccionat per la diputació.


"Clarianes de bosc", de Víctor Masferrer,
a la primera planta de Casa Saladrigas
Les càmeres realitzades amb fusta de pollancre que l’artista va plantar al subsòl d’una pollancreda són les autèntiques protagonistes de la mostra, ja que va extreure imatges de llarga exposició amb l’objectiu de documentar el pas del temps i, tal com diu ell mateix, posar ulls a la natura. Perquè tot plegat fos encara més mimètic, les càmeres tenien forma d’ou o de llavor, i van ser instal·lades al bosc per crear una submón d’arbres que semblaven retratar-se a ells mateixos.

Passejar-se entre la natura des de la seva pròpia visió

Amb aquesta interessant premissa, Víctor Masferrer vol fer reflexionar al públic sobre la relació de la humanitat amb la natura. El més innovador de Clarianes de Bosc, és la voluntat de l’artista de situar-se a la frontera del què és orgànic i en transformació per testimoniar l’espai de confluència entre dos mons: el terrestre i el celeste, l’humà i el natural, l’orgànic i el mecànic.


A més a més del treball escultòric integrat per les càmeres, també s’inclouen les imatges fotogràfiques recollides durant l’experiment, així com diversos dibuixos. El projecte expositiu arriba a Blanes després de fer estada a la Casa de Cultura de Girona, i després d’estar-s’hi gairebé tot el mes de març, continuarà el seu periple que l’haurà dut arreu de comarques gironines, a Lloret de Mar, Ripoll, La Jonquera, Torroella de Montgrí i Castellfollit de la Roca, entre d’altres.

Víctor Masferrer (Barcelona,1980) viu a Sant Julià de Ramis i ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a les comarques de Girona i Barcelona, així com a Menorca. Ha guanyat diverses beques com la Kreas (Girona, 2011), la Saltus, artista en residència (2012) o la de la Fundació Fita (2014).


L’horari per visitar Clarianes de Bosc és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de dijous a divendres de 17 a 20 h.Data de realització: 03/04/2017 | Data de la darrera actualització: 03/04/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300