Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una xerrada sobre desigualtats salarials enceta els actes del Dia Internacional de la Dona a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/07/2017 09:36:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una xerrada sobre desigualtats salarials enceta els actes del Dia Internacional de la Dona a Blanes

La conferència va anar a càrrec de la doctora en sociologia Cristina Sánchez Miret. Els actes organitzats per la Plataforma de Dones i l’Ajuntament inclouran uns tallers sobre desigualtats

Una xerrada sobre desigualtat salarial entre dones i homes va encetar el vespre d’aquest passat dilluns els actes organitzats a Blanes amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora aquest dimecres 8 de març. Allotjada a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, la conferència va anar a càrrec de Cristina Sánchez Miret, Doctora en Sociologia i professora a la Universitat de Girona i Màster en l’estudi Dones, gènere i ciutadania.


Xerrada sobre desigualtats salarials - Fotografies: Tinet Hinarejos
Segons dades de la Comissió Europea publicades al 2014, les dones ocupaven el 14% dels llocs directius a les grans empreses europees, dos punts més que al 2011, mentre que a l’estat espanyol la mitjana era de l’11%. La doctora en sociologia i ciències polítiques va advertir que malauradament s’està vivint un moment d’involució ja que, contràriament al què podrien pensar les persones més optimistes, el sexisme i les desigualtats de gènere estan augmentant.

Això fa que hi hagi una diferència d’oportunitats professionals entre homes i dones on les perjudicades sempre són elles. A Cristina Sánchez Miret li agrada posar com exemple un cas real: a l’Orquestra Filharmònica de Viena se’n van adonar que només contractaven homes. Per això, van optar per fer les proves de selecció amb un biombo que tapés la persones que tocaven els instruments, perquè d’aquesta manera els avaluadors només es podien fixar en la música.
Va ser a partir de llavors que es van començar a contractar dones. La doctora en sociologia acostuma a recordar aquest cas per desfer el mite que les dones renuncien als seus càrrecs. La gent es pensava que les dones no hi volien tocar, quan en realitat el què passava és que no se les triava.


La xerrada es va encarregar d’introduir-la Montse Romera en nom de la Plataforma de Dones de Blanes, organitzadora dels actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona, conjuntament amb el SIAD i l’Ajuntament de Blanes. També hi col·laboren el Servei de Polítiques d’Igualtat i el Servei Local d’Acollida d’Acció Social, Blanes Solidari, la Biblioteca Comarcal, l’Associació de Dones Artesanes de Blanes, l’Associació Col·lectiu Dona Terra i l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes.

Tallers sobre Desigualats i Justícia Social

La següent activitat que s’ha organitzat per commemorar el 8 de març tindrà lloc els propers dijous i divendres 9 i 10 de març respectivament, tots dos dies de 10 a 12 del matí. Es tracta de sengles tallers sobre Desigualtats i Justícia Social, que s’impartiran a l’Àrea de Promoció de la Ciutat, a l’antiga Escola Safa, a l’Avinguda de l’Estació, 43.


Dijous el taller està adreçat al grup de dones, i anirà a càrrec de Meritxell Peña, mentre que el divendres està dirigit al grup de dones, monitoritzat per Santiago Gorgas. Les inscripcions són gratuïtes, i per formalitzar-les cal fer-ho a través del telèfon 651491622.

Documental de Jordi Évole, llibre sobre homes feministes i altres actes

La resta d’activitats s’han programat dos altres dilluns. El dia 13 es projectarà el documental Nosotras, del periodista Jordi Évole, emès al programa televisiu Salvados, seguit per un col·loqui. Dues setmanes més tard, el dilluns 27, es presentarà el llibre Hombres para el siglo XXI, semblanzas de hombres feministas, a càrrec del pedagog Jordi Bonaterra Carreras, i de Rai Crespí Ripoll, de l’Associació d’homes igualitaris de Catalunya.


Els dos actes començaran a 2/4 de 7 de la tarda i tindran lloc a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. Paral·lelament, durant tots aquests dies i fins al dia 31, tant la Sala Roberto Bolaño com la Sala Jove de la Biblioteca Comarcal allotjaran una selecció de vinyetes de l’exposició d’humor gràfic Desigualtats de Gènere en el treball.

L’Associació de Dones Artesanes, convidada a la Biblioteca Comarcal

Val a dir que al llarg d’aquest mes de març la Biblioteca Comarcal acull diverses activitats de l’Associació de Dones Artesanes, entitat convidada al programa Promocionem la cultura, fomentem la lectura. Xerrades, tallers, presentacions de llibres i altres esdeveniments configuren un extens programa que inclou també una exposició permanent al vestíbul de l’entrada principal.

El dijous dia 9 a les 7 de la tarda es presentarà el llibre Rio, luego existo, a càrrec dels risoterapeutes Rosa Ma Parés i Josema Torres, mentre que el divendres dia 10 s’ha programat una xerrada-taller sobre mandales a la mateixa hora. Els dies següents s’han programat d’altres experiències similars sobre essències florals per a dones, dansateràpia, el cercle de somnis des de la gestalt i meditació per a l’equilibri interior.


D’altra banda, el programa organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Dona també inclou diverses activitats que s’allotjaran a l’Associació Col·lectiu Dona Terra, al Carrer de l’Or número 2, bis. La primera es farà el proper divendres 10 de març a les 6 de la tarda. Es tracta d’una tertúlia cafè amb la psicòloga Silvia Pascual sobre feminitat i consciència. També se n’han programat d’altres pels dies 15 i 29 de març, així com el dia 12 d’abril, quan es presentarà el llibre El eco de las mujeres que habitan en mi, de Patricia Ordóñez Chica, terapeuta gestalt.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300