Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes escalfa motors pels Premis Recvll dissabte a la nit amb l'obra "Nebraska"


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/07/2017 12:37:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreDeBlanesEl Teatre de Blanes escalfa motors pels Premis Recvll dissabte a la nit amb l'obra "Nebraska"

Original de Jordi Portals, va guanyar el Premi de Teatre Josep Ametller dels Recvll l'any 2012, amb el tema de la pena de mort com a rerefons

Enguany la Festa Anyal dels Premis Recvll comptarà amb dos altres actes que completaran la festa del proper diumenge. D’una banda, des del passat dijous la Sala Casa Oms allotja l’exposició Els dinars de Recvll. Literatura abans dels Premis. La mostra tracta sobre l’origen dels premis, així com els dinars que es van fer durant la dècada dels anys 50 i 60, que van acabar sent la resistència cultural amagada durant el règim franquista a Blanes.

L’altre ingredient constitueix tota una novetat, inèdita fins ara en la història dels Premis Recvll: la representació d’un text premiat en la categoria de Teatre. Es tracta de l’obra Nebraska, de Jordi Portals, guanyadora del Premi Josep Ametller de Teatre l’any 2012. L’espectacle s’oferirà al Teatre de Blanes el dissabte 11 de març a les 9 de la nit, amb entrades al preu de 6 euros.


Fotografia de "Nebraska", dissabte a les 21 h
al Teatre de Blanes
Protagonitzada per Joan Vilar, Pere Cuadrench i Marga Torres, amb adaptació i direcció de Ricard Salvà, Nebraska se centra en les últimes hores que viu Tom Martin, acusat d’haver segrestat i assassinat 106 persones en un teatre després d’una funció escolar. Al haver-se-li denegat la seva última apel·lació, espera l’execució assegut en la seva cel·la del corredor de la mort d’una presó de l’estat americà de Nebraska que dóna títol a l’obra.

El públic, erigit en mut jurat, sentirà les explicacions del protagonista, que nega que sigui culpable. A l’hora, però, hi ha moltes proves que l’incriminen. Per tant, si és innocent la injustícia que es cometrà serà terrible, però si és culpable, l’autor proposa una reflexió sobre si, tot i que sigui una bèstia sanguinària, la pena de mort és en realitat un assassinat legalitzat o una legítima defensa de la societat.Data de realització: 03/07/2017 | Data de la darrera actualització: 03/07/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300