Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 200 persones es manifesten a Blanes sota el lema “Recuperem la Sanitat Pública”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/12/2017 02:51:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEMés de 200 persones es manifesten a Blanes sota el lema “Recuperem la Sanitat Pública”

La mobilització l’ha convocat la Plataforma Junts per la Sanitat, ha sortit des del Passeig de Mar, s’ha aturat a l’ambulatori i ha finalitzat a l’Hospital Comarcal

El matí d’aquest diumenge Blanes ha viscut una manifestació organitzada per la Plataforma Junts per la Sanitat, sorgida arran del malaurat cas d’una nena que va morir el passat mes de gener a l’Hospital Comarcal mentre esperava ser traslladada a un altre centre sanitari. Més de 200 persones han participat en la marxa, que ha sortit a quarts d’onze del matí des del Passeig de Mar, ha contingut Carrer Ample a munt i, després de fer una breu aturada a l’Ambulatori, ha finalitzat a l’Hospital Comarcal de Blanes.


La capçalera de la manifestació, a punt de sortir
des del Passeig de Mar
Des de la plataforma asseguren que les urgències es col·lapsen de manera habitual, i denuncien que hi ha una privatització encoberta en la sanitat pública, per això exigeixen que es retorni a un model totalment públic. La presidenta de la plataforma, Loles Flores, ha demanat que s’obrin les plantes de l’Hospital Comarcal -que ha explicat que estan tancades-, així com que els dos Centres d’Atenció Primària (CAPs) que hi ha a Blanes tornin a estar obert les 24 hores del dia, atenent les urgències dels pacients.


Des de la Plataforma Juntes per la Sanitat s’ha agraït el suport de l’Ajuntament, i han recordat que poc després que es va posar en marxa van ser rebuts per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i en aquest sentit també han lamentat la seva absència. La manifestació també ha comptat amb la participació de representants de “Marea Blanca”, la plataforma unitària en defensa de la Sanitat Pública a Catalunya, així com de diversos grups polítics municipals i entitats de Blanes.


La manifestació estava encapçalada per una pancarta on es podia llegir “Recuperem la Sanitat 100% Pública”, així com diversos cartells amb els texts “Fora la privada de la pública” o “Comín dimissió”, entre d’altres.

Data de realització: 03/12/2017 | Data de la darrera actualització: 03/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300