Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Ardales segueixen estretant relacions amb motiu de la celebració del Dia d’Andalusia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2017 01:09:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ardaleños2Blanes i Ardales segueixen estretant relacions amb motiu de la celebració del Dia d’Andalusia

Els alcaldes de les dues ciutats agermanades, Miquel Lupiáñez i Ma del Mar González, han encapçalat avui la inauguració d’una exposició i durant aquests dies comparteixen diverses activitats

El matí d’aquest dissabte s’ha inaugurat a la sala Casa Oms del Carrer Ample l’exposició Ardales mi pueblo, Blanes mi casa. Es tracta d’una de les activitats que s’estan celebrant aquests dies a la ciutat de la Costa Brava amb motiu del Dia d’Andalusia que es commemora el 28 de febrer.


L'alcalde de Blanes, l'actual alcaldessa i anteriors batlles d'Ardales,
Salvador Gutiérrez, Aitor Roger i els músics a l'entrada de la sala d'exposicions
Blanes i Ardales, les dues ciutats agermanades des de 1993, mantenen una fluida relació que va més enllà d’un tracte institucional. Una nombrosa delegació de la vila malaguenya va arribar aquest passat divendres a la població gironina, començant a compartir diverses activitats al llarg de la jornada.

La inauguració d’avui dissabte l’han encapçalat els màxims responsables polítics de les dues institucions: l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i l’alcaldessa d’Ardales, Maria del Mar González. Els han acompanyat regidors i regidores dels respectius consistoris, així com Salvador Gutiérrez, president de l’entitat organitzadora de totes aquestes activitats, l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales de Blanes, i membres de la junta.


Aitor Roger, Salvador Gutiérrez, Ma del Mar González,
Miquel Lupiáñez i Pepa Celaya
L’interès que ha aixecat la mostra ha fet esdevenir petita la sala on s’allotja, a causa del gran nombre de persones que s’hi ha aplegat. L’inici dels vincles entre els dos pobles cal anar a buscar-los a finals de la dècada dels anys 40 del segle XX, quan uns joves d’Ardales que buscaven un futur millor van decidir venir a Blanes, on tenien un parent destinat com a guàrdia civil.


Aquesta primera comunitat instal·lada a Blanes va fer d’efecte crida i va generar un interès per compartir el seu nou i millor destí. A partir d’aquí es va iniciar una incessant i espontània sortida de població amb les seves expectatives posades en el nou horitzó que significava la vila gironina. Han passat ja dues o fins i tot tres generacions des que es va iniciar, però el sentiment segueix bategant ben viu.

Exposició “Ardales mi pueblo, Blanes mi casa”

L’exposició Ardales mi pueblo, Blanes mi casa, que s’allotja a Casa Oms, fa un repàs fotogràfic als moments de germanor viscuts entre les dues poblacions al llarg de tants anys. D’ençà que el 1993 es va oficialitzar per escrit el què el cor ja havia deixat palès en les ànimes de molts ardalenys vinguts a Blanes, les dues viles han compartit un gran nombre d’activitats que han mantingut molt viu aquest vincle.


A través de diverses instantànies del fotògraf, historiador i tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes, Aitor Roger, es pot fer un repàs a algunes de les activitats culturals i festives celebrades al llarg dels anys. Les han organitzat l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales de Blanes, comptant sempre amb el suport dels respectius Ajuntaments i Diputacions.


El marc cronològic que aplega la retrospectiva en imatges abasta els darrers 10 anys de celebracions, de 2006 a 2016, i es complementa amb objectes i obsequis que ajuden a fer-se una idea del què ha significat aquesta estreta relació durant tant de temps. També hi ha una mostra de la gastronomia ardalenya, on destaquen el seu gustós oli i les conegudes galetes d’ametlles.


Per tant, la mostra no tan sols pot interessar un gran nombre de blanencs i blanenques d’origen ardaleny, sinó també a tots els ciutadans i ciutadanes de la vila gironina que vulguin conèixer més detalls d’aquesta població que forma part de l’ADN blanenc. La mostra, que es podrà visitar a la sala Casa Oms fins el 26 de març, està oberta els matins de dilluns a divendres d’11 a 13 h, i a les tardes de dilluns a diumenge, de 17 a 20 h.

Altres activitats amb motiu del Dia d’Andalusia

La celebració del Dia d’Andalusia a càrrec de l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales de Blanes es va encetar divendres passat al migdia amb un dinar de germanor on, a banda de representants dels dos consistoris, també van participar-hi membres de la Junta d’Andalusia, així com de les respectives diputacions de Màlaga i Girona.


El vespre d’aquest dissabte, a les 9 de la nit, tindrà lloc al Teatre de Blanes l’espectacle Luna de cal i adelfa, un homenatge a Federico García Lorca que comptarà amb la participació dels artistes Macarena Albarracín, Rios Cabrillana, Alberto Torres i Juan Carlos Moreno. La gala comptarà amb un presentador certament d’excepció: Salvador Pendón, qui va ser alcalde d’Ardales i president de la Diputació de Málaga.

La presència de la delegació d’Ardales, d’entre els quals també cal destacar la presència de l’exalcalde de la població, Juan Carlos Calderon, tancarà la seva presència a Blanes demà diumenge al matí amb un esmorzar típic andalús que tindrà lloc al local de l’entitat de Blanes. Com és habitual, s’hi servirà pringue i cafè per a tots els socis i amics que els vulguin acompanyar.Data de realització: 03/18/2017 | Data de la darrera actualització: 03/18/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300