Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.300 escolars participen a la XII Final de Cros dels Jocs de Catalunya a la Ciutat Esportiva Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/20/2017 09:44:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)Més de 1.300 escolars participen a la XII Final de Cros dels Jocs de Catalunya a la Ciutat Esportiva Blanes

Corresponen als Jocs Esportius Escolars de Catalunya, han mobilitzat més de 4.000 persones d’arreu del país acompanyant als corredors i està inclosa al calendari de “Blanes X Runners”

La zona exterior de la Ciutat Esportiva ha allotjat aquest cap de setmana una nova prova inclosa al calendari Blanes X Runners, la marca que aplega les marxes populars i competicions que es fan en aquesta localitat gironina al llarg de l’any. En aquesta ocasió es tractava del XII Cros Escolar, la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya 2016-2017, que ha comptat amb més de 1.300 escolars catalans vinguts des d’arreu del país.


Final Nacional de Cros dels Jocs Esportius de Catalunya
En relació a l’anterior edició del 2016, la principal novetat ha estat l’estrena d’un nou circuit on es van allotjar les curses en les diferents categories: des de cadets i juvenils fins els prebenjamins que van començar a córrer al migdia. Els escolars arribats a Blanes des de diversos punts de Catalunya van poder posar a prova les seves aptituds, ja que es tracta de fer activitat física i esport.


El nou circuit va discórrer per la banda exterior de la Ciutat Esportiva Blanes situada al costat de la Carretera de Tordera, la GI-600, després que en les anteriors edicions s’havia fet a la zona dels camps de futbol. D’aquesta manera, també es va guanyar més espai perquè els vehicles amb què van venir els participants poguessin aparcar a l’esplanada, completant les places del pàrquing soterrat.

El conseller Raúl Romeva i l’atleta José Luis Blanco, convidats d’excepció

Donat el gran volum de participants i, per no allargar la duració de la vetllada, es van fer dues sessions de lliuraments de guardons mentre les curses encara seguien en marxa. L’acte el van encapçalar l’alcalde, Miquel Lupiáñez, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas. Els van acompanyar el delegat d’Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, el president del Consell Consultiu d’Esports de la Selva, Josep Donaire, així com altres membres del consistori.


Lliurament de Trofeus
Juntament amb ells, també es van encarregar de lliurar trofeus dos convidats d’excepció. D’una banda, el conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raúl Romeva, qui va ser a Blanes per acompanyar el seu fill a la competició; i de l’altra l’atleta olímpic José Luís Blanco. Des de l’organització, es va convidar a tots dos a que s’afegissin a l’entrega de guardons, aixecant la lògica expectació entre el públic.Més de 4.000 persones es van concentrar a la Ciutat Esportiva Blanes

Segons dades dels organitzadors, es calcula que ahir diumenge es van concentrar a la Ciutat Esportiva Blanes més de 4.000 persones en una autèntica festa esportiva on la mainada eren els principals protagonistes. I és que, a banda dels corredors i corredores, cal comptar amb l’equip tècnic i familiars que els acompanyaven i donaven suport. L’activitat es va encetar a primera hora del matí, amb la recepció dels participants i lliurament de dorsals a les carpes instal·lades a la zona d’accés als pavellons, davant l’edifici principal.


Aquest 2017 ha estat la segona edició consecutiva en què la Ciutat Esportiva Blanes ha allotjat la Final Nacional de Cros, després que des del 2011 havia estat l’escenari del Cros Escolar Vila de Blanes, una competició que amb anterioritat s’havia fet a l’esplanada de l’antic pavelló. L’exterior de l’equipament esportiu va bullir d’activitat al llarg de tot el diumenge al matí i fins al migdia.

Les curses van començar a partir de 2/4 de 10, amb la primera del total de 16 que van tenir lloc. Primer ho van fer els cadets i juvenils, i consecutivament els infantils, alevins, benjamins i prebenjamins de diferents anys. En funció de cada categoria, els corredors i corredores havien de cobrir diferent nombre de voltes al circuit.


Igualment, es van preveure dos traçats del recorregut amb sengles allargades diferents per adaptar-se a les possibilitats dels joves esportistes. La distància més curta va ser de 600 metres, mentre que la més llarga va ser de gairebé 3 kilòmetres i mig, 3.400 metres.

Calendari 2017 del III Blanes x Runners

Després que el calendari del 2017 es va iniciar al gener amb la XXIX Cursa Mar i Murtra, la següent cita ha tingut lloc amb aquest XII Cors Escolar de la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. La marca Blanes X Runners s’inscriu dins el marc de les dues destinacions certificades amb què ja compta el municipi des de fa molts anys: la DTE (Destinació de Turisme Esportiu) i la DTF (Destinació de Turisme Familiar), amb l’objectiu d’anar una mica més enllà.


Aquesta nova edició inclou novetats com ara la incorporació de nou material identificatiu, així com la millora en la senyalització de les rutes. Pel que fa a la prova que representa corporativament la marca, la II Color X Runners, aquest 2017 tindrà diversos canvis que s’han afegit precisament en base a l’experiència de la primera edició, que ja va superar expectatives al passar de les 1.500 inscripcions.

Blanes X Runners es va llençar per primera vegada l’any 2015 amb l’objectiu de promocionar la vila com un dels territoris més idonis per a als corredors i corredores, tant a nivell gironí com arreu de Catalunya. No tan sols pels seus paratges naturals, sinó també per la seva capacitat organitzativa i les infraestructures amb què compta, destacant la Ciutat Esportiva Blanes.


La propera prova de la III Blanes X Runners tindrà lloc el 2 d’abril, amb la XXVI Ruta de les Ermites. La Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya ha estat organitzada pel Consell Esportiu del Consell Comarcal de la Selva, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, i el Consell Català de l’Esport de la Generalitat, amb el suport del Grup Fondistes Blanes.Data de realització: 03/20/2017 | Data de la darrera actualització: 03/21/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300