Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt perquè Blanes protagonitzi el magazine de TV3 “Divendres” aquesta setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/20/2017 03:47:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGETot a punt perquè Blanes protagonitzi el magazine de TV3 “Divendres” aquesta setmana

El programa tractarà des d’avui i fins dijous diverses temàtiques blanenques, en especial el 47è Concurs Internacional de Focs amb un castell de focs que s’oferirà dimarts per tancar l’espai

A primera hora del matí l’equip tècnic de producció del programa “Divendres” de Televisió de Catalunya ha iniciat la instal·lació de tot el material necessari perquè des d’avui dilluns i fins dijous Blanes protagonitzi el popular magazine. Durant les darreres setmanes l’Ajuntament de Blanes, que co-organitza l’activitat conjuntament amb Televisió de Catalunya, ha treballat amb la complicitat de diferents departaments municipals perquè l’experiència sigui un èxit.


Dilluns i dimarts el programa s’emetrà des del Passeig de Mar –a la zona situada a tocar del Carrer Ample-, mentre que dimecres es traslladarà al Jardí Botànic Marimurtra i dijous tornarà a emplaçar-se de nou al passeig perquè Màrius Serra i públic de Blanes facin la secció Paraules en Ruta. L’equip de Televisió de Catalunya i la productora El Terrat han escollit aquests dos principals emplaçaments per explicar al país i arreu del món per internet històries i peculiaritats de la vila des d’on es va batejar aquesta zona del litoral amb el nom de la Costa Brava.

El 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici centrarà el segon programa

El programa d’avui dilluns comptarà amb tres convidats especials, els periodistes de TV3 blanencs Fina Brunet, Rafel Bagot i Marc Pérez. Hi haurà una intervenció a càrrec d’escolars del municipi, en la secció Blanes amb ulls de nen, i després de situar la vila en el territori, es parlarà sobre decoració primaveral amb les populars Catifes de Corpus i, en l’àmbit gastronòmic, es reivindicarà la gamba de Blanes i es parlarà d’un projecte engrescador: Blanes Vila Gluten Free, amb l’objectiu que les persones que pateixen celiaquia tinguin aquí un referent.

Dimarts el programa tindrà dos eixos principals. El més destacat serà el 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que se celebra coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, a l’estiu. No tan sols es parlarà del que constitueix el principals esdeveniment que s’allotja en el municipi durant tot l’any, que forma part del seu segell d’identitat, sinó que els espectadors del municipi i d’arreu tindran l’oportunitat de fer-ne un intens tast.


Comptant amb la col·laboració del popular pirotècnic valencià Salvador Armengol, conegut també amb el sobrenom de Boro, es tancarà el programa amb un esclat de focs d’artifici que es llençarà des de Sa Palomera. El presentador a peu de carrer de Divendres, Espartac Peran, serà l’encarregat de posar en marxa el dispositiu arran de platja, des d’on es tractaran els continguts del dimarts.

L’altra eix de continguts de la segona jornada serà la vocació i tradició marinera que caracteritza al municipi. Així, els responsables del Taller d’Havaneres que es fan arreu de les escoles blanenques parlaran sobre aquestes classes, mentre que els seus joves alumnes interpretaran conjuntament una cançó. També es tractarà la ciència marina amb els científics del CEAB, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, i es compartirà una experiència innovadora en l’àmbit gastronòmic: Coral Marine Sea Drink, un vi escumós que té el celler situat sota el mar, a 35 metres de profunditat.

Un recorregut pels atractius Jardí Botànic Marimurtra

El programa de dimecres canviarà d’escenari i deixarà el Passeig de Mar per traslladar-se a un dels indrets del m municipi més visitats cada any per milers de persones: el Jardí Botànic Marimurtra. Es parlarà tant de la seva història i orígens com del seu fundador, Carl Faust, i la Fundació que s’encarrega de gestionar el jardí.


Especialment interessant seran conèixer les plantes que curen plantes, els cidacals, els exemplars notables que hi ha en aquest autèntic museu a l’aire lliure, així com les tasques que fan els jardiners. També es podrà fer un repàs als escenaris naturals que es poden guaitar des dels diferents miradors que hi ha al Jardí Botànic, i els paratges que es veuen des dels racons més inesperats.

Finalment, el programa del dijous inclourà una intervenció que es farà de nou des del Passeig de Mar. Es tracta de la secció Paraules en Ruta que encapçala l’erudit escriptor Màrius Serra, que descobrirà per a tots els teleespectadors de Divendres les particularitats del vocabulari blanenc, un dels escassos indrets del territori català on encara es sala, igual que a les Illes Balears.

Crida a participar com a públic i concurs amb premi

Perquè els veïns de Blanes puguin gaudir de manera encara més directa aquesta experiència, s’ha fet una crida en especial per assistir-hi com a públic. Els horaris seran els següents: el dilluns 20 de març a les 17 h i el dimarts dia 21 a les 15 i a les 17 h al Passeig de Mar, en el tram situat entre el Carrer Ample i el Passatge Pere Roure. I finalment, el dimecres 22 de març caldrà ser a les 5 de la tarda al Jardí Botànic Marimurtra.


Televisió de Catalunya també ha organitzat un concurs on demana que s’enviïn fotografies, imatges, documents o vídeos curiosos de Blanes. Es tracta d’enviar-les a la web del programa: www.divendres.cat, amb l’incentiu que s’entrarà en el sorteig d’un cap de setmana per a dues persones a l’Hotel Balneari Font Vella que inclou accés lliure al circuit termal. Les imatges han de ser realitzades pels propis concursants, cal que siguin fetes en format horitzontal, i s’ha de ser usuari registrat del portal.Data de realització: 03/20/2017 | Data de la darrera actualització: 03/20/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300