Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

400 persones omplen la platja de Blanes per veure el directe de TV3, que s’ha tancat amb un castell de focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/21/2017 10:25:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOCS400 persones omplen la platja de Blanes per veure el directe de TV3, que s’ha tancat amb un castell de focs

La segona jornada del programa “Divendres” s’ha centrat en el 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici i en el Blanes mariner a través de les havaneres, el CEAB i un escumós submarí

Després de l’excel·lent arrencada que va suposar la tarda d’aquest passat dilluns el primer dia d’emissió en directe del programa “Divendres” de Televisió de Catalunya des de Blanes, la segona jornada d’avui dimarts ha comptat amb un públic encara més nombrós. Més de 400 persones s’han aplegat a la platja del centre on hi havia el plató televisiu arran de mar per seguir en directe el magazine que encapçala Espartac Peran als exteriors i Helena Garcia Melero des de l’estudi.


Esclat de Focs d'Artifici per tancar "Divendres" de TV3
Fotografies: Quim Llorens
Avui el programa tenia dos principals eixos: el Blanes mariner i el 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Justament per aquest darrer motiu, el programa s’ha tancat amb una petita mostra del què significa aquest festival, amb un castell de focs que s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració de Salvador Armengol, Boro, de la pirotècnia valenciana Europla.


Espartac Peran contemplant l'espectacle
L’esclat de focs, que s’ha allargat durant dos minuts, ha posat un excel·lent punt i final a un programa que precisament s’ha encetat parlant d’aquest esdeveniment que cada any atreu al municipi de la Costa Brava al voltant de mig milió de persones de públic. Enguany tindrà lloc del 22 al 26 de juliol, i tant l’Ajuntament de Blanes com la Comissió Tècnica ja fa temps que estan treballant perquè, una vegada més, sigui un èxit.


D'esquerra a dreta: Josep Lluís Pouy, Quique Pérez,
Salvador Armengol -"Boro"-, i Espartac Peran
Per parlar del Concurs de Focs d’Artifici no tan sols s’ha comptat amb el coneixement de la matèria i la veterania com a professional del món dels focs del pirotècnic valencià. També han participat el membre de la Comissió de Focs, Quique Pérez, i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, que s’han encarregat de descriure els aspectes més destacats que han fet que avui dia el certamen sigui apreciat i reconegut per les empreses més prestigioses.

Blanes reivindica el seu caire més mariner

Abans que el programa es tanqués amb una petita mostra, un esclat de focs d’artifici, els altres continguts no han fet sinó posar l’accent en la vocació marinera que encara batega en aquesta vila. Així, s’ha parlat d’una iniciativa pionera que s’està fent per primera vegada coincidint amb l’actual curs escolar: un taller d’havaneres perquè la canalla aprengui aquesta mostra tradicional popular, així com el lligam que té Blanes amb el mar.


Espartac Peran entrevista el portaveu del taller, Ramon Soto
Aquesta intervenció s’ha completat de la manera més efectiva: una 50ena d’alumnes seleccionats com a representants de totes i cadascuna de les escoles que hi ha al municipi han interpretat plegats La Bella Lola. La ciència marina també ha estat present a través de la participació dels científics del CEAB, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, que han parlat dels canvis de fesomia que estan patint les platges. Per últim, dos submarinistes s’han encarregat de portar fins a terra una ampolla de Coral Marine Sea Drink, un vi escumós que té el seu celler situat sota el mar, a 35 metres de profunditat davant la costa del municipi.

Altres atractius de Blanes destacats en el programa

Demà dimecres el periple del programa de TV3 continuarà al Jardí Botànic Marimurtra, on s’oferiran continguts força diferents als dels dos primers dies. Una de les principals diferències és que, enlloc de fer-se en un emplaçament concret com fins ara, es seguiran diverses rutes pel seu interior per conèixer desconeguts atractius i racons inesperats.


Especialment interessant serà descobrir les plantes que curen plantes, els cidacals, els exemplars notables que hi ha en aquest autèntic museu a l’aire lliure, així com les tasques que fan els jardiners. També es farà un repàs als escenaris naturals que es poden guaitar des dels diferents miradors que hi ha al Jardí Botànic, i els paratges que es veuen des dels racons més inesperats.

La darrera connexió del programa Divendres des de Blanes s’oferirà el proper dijous, quan diversos vilatans ajudaran l’escriptor Màrius Serra a fer la seva secció de Paraules en Ruta. En aquesta ocasió també inclourà una entrevista prèviament enregistrada per Espertac Peran amb l’home més longeu que viu a Blanes, Joaquim Illas –conegut popularment com Falet-, que aquest 2017 complirà 108 anys.


Per la seva banda, la primera arrencada del programa que tenia lloc el passat dilluns des del Passeig de Mar va tenir ingredients molt atractius. D’entrada, perquè es va comptar amb tres convidats televisius molt blanencs: Fina Brunet, Rafel Bagot i Marc Pérez, que van actuar d’amfitrions per a tothom.


Un altre dels continguts va ser el repte que s’ha proposat el municipi per esdevenir en una Vila Gluten Free, les catifes de Corpus que enguany es faran el 18 de juny, els vestits de paper del Casal de la Gent Gran i una intervenció a càrrec d’escolars a la secció Blanes amb ulls de nen. En definitiva, durant aquests dies Blanes s’està promocionant arreu de Catalunya i del món, donant a conèixer una petita mostra dels nombrosos encants amb què compta.Data de realització: 03/21/2017 | Data de la darrera actualització: 03/21/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300