Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els treballadors de l’Hospital Comarcal de Blanes col·laboren perquè els escolars aprenguin a fer la RCP


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/23/2017 02:32:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els treballadors de l’Hospital Comarcal de Blanes col·laboren perquè els escolars aprenguin a fer la RCP

Han comprat el material que l’entitat “RCP a l’Escola” necessitava per les classes que estan fent amb alumnes de Blanes perquè aprenguin a fer la Reanimació Càrdio Pulmonar

La sala d’actes de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes ha allotjat avui al migdia un senzill gest carregat de solidaritat. Es tracta de la cessió de material que ha fet l’Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva a l’Associació RCP a l’Escola. L’entitat està formada per una trentena de professionals sanitaris –metges, infermers i tècnics sanitaris- que s’han marcat l’objectiu de portar els coneixements de la cadena de supervivència i de suport vital bàsic als nens i nenes en l’àmbit escolar.


Lliurament del material a l'Associació RCP a l'Escola
Més concretament, se’ls ha cedit 4 maniquins d’entrenament per fer la RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar), 1 DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) d’entrenament, 1 ordenador portàtil i un llapis de memòria de 64 GB. El llistat de material, valorat en 1.250 euros, s’ha comprat seguint les necessitats que els han expressat des de l’Associació RCP a l’Escola, una entitat sense ànim de lucre, per poder continuar amb la seva tasca desinteressada.

La decisió de col·laborar es va prendre a través del Comitè d’Empresa, l’Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva, format per representants dels sindicats CCOO, SATSE, USAE i Metges de Catalunya. El comitè el composen 17 membres, encapçalats pel seu president, Juanjo Contreras.


Al haver comprovat que hi ha hagut un superàvit dels comptes per a despeses sindicals, sorgit de la quota que es paga a l’entitat de treballadors, el Comitè d’Empresa va decidir per unanimitat que es destinarien per a aquesta causa. Per formalitzar la cessió de material, representants de l’Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva i de l’Associació RCP a l’Escola s’han trobat avui al migdia a l’Hospital Comarcal i han immortalitzat el moment amb una fotografia de família.

RCP a l’Escola: Una iniciativa innovadora a Catalunya

L’Associació RCP a les Escoles és una entitat sense ànim de lucre creada en el si de la base SEM de Blanes, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Es tracta d’una iniciativa innovadora a Catalunya, ja que són els mateixos professionals sanitaris els qui s’encarreguen d’ensenyar als escolars tot el què necessiten saber, partint de la pròpia experiència que tenen en situacions d’emergència reals.


Aquest aprenentatge als centres escolars de primària ha estat molt ben rebuda per la comunitat educativa, ja que el 100% de les escoles públiques i concertades han sol·licitat adherir-se al programa per segon any consecutiu. Expliquen als nens i nenes de manera amena quines són les accions senzilles i la seqüència correcta de dur-les a terme per poder salvar la vida d’una persona que pateix una aturada cardíaca.


Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva
L’objectiu és aprofitar al màxim la plasticitat cerebral dels nens amb una formació continuada i progressiva al llarg de tota la etapa escolar, feta pels mateixos professionals sanitaris i amb una metodologia adaptada a cada edat, fent servir el joc i tècniques de grup per tal que l’aprenentatge es faci amb naturalitat i sense estrès. Cal destacar que juntament amb habilitats i tècniques, a les sessions es treballen valors com la solidaritat, la generositat, l’altruisme, el coratge i l’empatia.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/23/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300