Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una caminada d’11 Km i una marxa nòrdica de 14 km


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/05/2017 03:59:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Dia Mundial Acativitat FísicaBlanes celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una caminada d’11 Km i una marxa nòrdica de 14 km

Aquest dimecres s’ha caminat des de la Ciutat Esportiva Blanes fins al Santuari del Vilar, i dissabte es farà la marxa nòrdica des del Vilar fins a Montbarbat

Aquest 2017 el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha fet un canvi substancial respecte anteriors anys a l’hora d’organitzar els actes amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, que es commemora el 6 d’abril. Així, enlloc de la sessió matinal d’exercicis a la platja i una passejada arran de mar, hi haurà sengles activitats repartides respectivament en dues jornades.


La caminada ha sortit des de davant la Ciutat Esportiva Blanes,
seu del Departament d'Esports
La primera d’elles ha tingut lloc avui al matí, amb una caminada que ha transcorregut al llarg d’11 kilòmetres, i que ha sortit a primera hora del matí des de la Ciutat Esportiva Blanes fins al Santuari del Vilar. Monitoritzada per Xavi Valls, que habitualment s’encarrega d’impartir les activitats dirigides que es fan a l’equipament esportiu, l’activitat l’han gaudit un gran nombre de persones.

D’altra banda, aquest proper dissabte 8 d’abril es farà una matinal de marxa nòrdica que, en aquest cas, sortirà des del Santuari del Vilar a les 9’15 h del matí i transcorrerà fins a Montbarbat, situat a 14 kilòmetres de distància. Com que es tracta d’un tipus d’exercici que encara no s’ha popularitzat prou, des del Departament d’Esports s’ha completat la proposta amb una marxa d’iniciació que es podrà fer a 2/4 de 9 del matí.


La caminada d’avui al matí ha estat gratuïta, mentre que la del dia 8 té un cost de 5 € si tan sols es vol fer la matinal de marxa nòrdica, i 15 € si es fa la sessió d’iniciació. Val a dir que, en cas que no es tingui bastons de marxa nòrdica, l’organització en té 10 per posar a disposició dels qui vulguin provar una modalitat atlètica que ajuda a exercitar i potenciar un gran nombre de muscles de la part alta del cos.


En aquest segon cas, també s’encarregarà de fer el monitoratge Xavi Valls. Més informació i inscripcions: Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, telèfon 972 352 322 – esports@blanes.cat.

Un decàleg saludable per a Gent Activa, Gent Feliç

Enguany el Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra a Catalunya sota el lema Gent Activa, Gent Feliç, i com a promoció de la campanya s’ha editat un cartell genèric, així com un pòster on s’hi recullen 10 recomanacions:
    1. Una vida activa millora la salut i proporciona benestar físic i mental. Es recomana acumular 30 minuts d’activitat física diària en el cas dels adults i 60 minuts en infants o adolescents.
    2. Caminar és la forma més fàcil de millorar la salut.
    3. Fer activitat física en companyia ajuda a ser constant i a sentir-se bé.
    4. Practicar Ioga, Tai-txi, Txi kung o activitats similars té efectes beneficiosos per a la flexibilitat, l’equilibri, la força, la prevenció de caigudes i el benestar.
    5. Per viure més i millor, cal seure menys i moure’s més.
    6. Ballar fa moure tots els muscles i fa sentir bé. La música és una bona companyia.
    7. Cal cuidar-se fent activitat física. S’ha de desconnectar-se, dormir almenys 8 hores al dia i menjar sa. Dedicar-se a un mateix una estona cada dia el farà sentir-se millor.
    8. Jugar i riure també és fer activitat física, i es pot fer sol o acompanyat.
    9. Ser solidari aporta salut i benestar. Cal activar-se per la causa que cadascú prefereixi.
    10. Aprofitar els efectes terapèutics de la natura. S’ha de sortir a practicar activitats a l’aire lliure.



Data de realització: 04/05/2017 | Data de la darrera actualització: 05/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300