Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un grup d’escolars de Blanes consciencien els veïns del seu barri sobre temes de reciclatge enganxant cartells


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2017 02:11:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo reciclatgeUn grup d’escolars de Blanes consciencien els veïns del seu barri sobre temes de reciclatge enganxant cartells

Aquest matí han fet un recorregut pel barri de Mont-Ferrant i part del centre de la vila acompanyats dels seus mestres, i han enganxat 18 cartells confeccionats a les aules

No hi ha cap mena de dubte que les coses que s’aprenen de petits són les que queden més impreses en la memòria, i els hàbits poden perdurar més en el temps si és llavors quan s’inculquen determinats hàbits. Això és el què han fet dos professors del Col·legi Santa Maria de Blanes: ajudar a conscienciar als respectius nois i noies que tenen com alumnes la importància sobre reciclar, així com la necessitat que tothom ho faci.


Un grup d'escolars amb els cartells per conscienciar els veïns
Per això, durant tot un trimestre han estat treballant al centre educatiu aquest tema, i han acabat culminant la feina a l’exterior de les aules perquè encara sigui més efectiu. Avui al matí mestres i alumnes han sortit a l’exterior per fer un recorregut pel barri de Mont-Ferrant on hi ha el col·legi, així com part del centre de la vila, i han enganxat els cartells confeccionats per ells mateixos.

Durant bona part del recorregut els han acompanyat el tinent d’alcalde d’Obra Pública, Medi Ambient, Enginyeria i Brigades, Juanjo Navarro, i la tècnica de Neteja i Residus de l’Ajuntament de Blanes, Lara Salmeron. Tots dos han anat a buscar-los a la sortida del col·legi i han pogut comprovar de primera mà l’aprenentatge rebut.


Lara Salmeron i Juanjo Navarro, en la sortida del centre escolar
Un dels llocs on s’han aturat per enganxar cartells és la Plaça de la Brisa, al cor del barri de Mont-Ferrant. En aquest indret Juanjo Navarro ha aprofitat l’aturada per agrair la canalla aquesta tasca cívica de conscienciació que han dut a terme a les aules, elogiant a l’hora la iniciativa empresa pels seus professors.Missatges per conscienciar els veïns sobre la necessitat de reciclar

En total, s’han enganxat 18 cartells amb diferents tipus de missatges, eslògans amb diferents missatges amb l’objectiu de conscienciar els veïns sobre la necessitat que facin reciclatge i siguin més respectuosos amb el medi ambient amb accions com, per exemple, recollir les defecacions dels animals de companyia. L’experiència l’han fet un total de 56 alumnes d’entre 5 i 6 anys, que han participat en 8 activitats diferents.


Els missatges dels cartells s’han completat amb dibuixos al·lusius, així com amb un codi QR que vincula amb l’enllaç on està penjat un vídeo realitzat expressament per a la ocasió. Alguns dels missatges que hi ha al cartell són prou impactants i elaborats, com ara: Entrepans a la carmanyola i paper d’alumini fora, Pensa bé el que tires aquí, Pots reutilitzar el què vols tirar?, Posa’t la pila i recicla com cal, o bé No tiris paper, vidra, envasos: recicla, entre d’altres.

Els temes que s’han tractat principalment són bàsicament l’estratègia de les 3R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. La formació dels escolars en aquest àmbit també ha inclòs una visita a la Deixalleria Municipal, on van fer activitats de reciclatge, així com altre tipus d’aprenentatge a les aules.


Els seus professors han remarcat als respectius alumnes quatre conceptes bàsics: entendre que cal reciclar bé per conservar l’entorn, les deixalles van al contenidor, quins productes són reciclables i que no s’han de llençar els residus a llocs inadequats.Data de realització: 04/07/2017 | Data de la darrera actualització: 04/07/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300