Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El cantautor i pintor Isaac Ulam inaugura Abraxas, cançons dibuixades creades en paral·lel al disc Ratpenat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/08/2017 12:04:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

POSTEREl cantautor i pintor Isaac Ulam inaugura Abraxas, cançons dibuixades creades en paral·lel al disc Ratpenat

Amb un traç visceral, lluminós i colorista, el polifacètic artista blanenc presenta l’obra pictòrica lligada al seu darrer disc “Ratpenat”. L’exposició s’allotja a la Sala García-Tornel

L’Isaac Ulam és un d’aquells artistes que, abans que centrar-se en una sola manifestació, prefereix diversificar les seves ànsies creatives entre el món de la música i la pintura, inclús amb alguna incursió en el món del setè art. De fet, ell mateix recorda que, abans que músic, sempre ha estat pintor, si bé ha heretat del seu pare aquesta mateixa devoció que el porta a fer sempre el què el cor l’empeny a fer.


Quim Serrano i Isaac Ulam en la inauguració d'"Abraxas" - Fotografies: Javier Calvete
Després que l’any passat la seva última creació musical -el disc Ratpenal- va veure la llum i va sonar en diversos concerts, ara hi ha l’ocasió de veure la seva darrera obra pictòrica a través de l’exposició Abraxas, que s’allotjarà a la Sala García-Tornel fins el proper 23 d’abril. El vespre d’aquest passat divendres es va inaugurar la mostra, en un acte que va comptar amb la participació de diversos representants del món artístic i cultural del municipi.


Quim Serrano, Miquel Lupiáñez i Isaac Ulam
Entre ells vam trobar-hi als pintors Ricard Ferrer, Quim Serrano, Albert Arribas, o bé al fotògraf Marc Llach i al cineasta Jaume Pujadas, entre d’altres. També van assistir-hi l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, el regidor d’Educació, Albert Sanz i altres membres del consistori. Familiars, amics i admiradors de la seva obra van completar el públic assistent en la primera de les jornades de l’exposició.

Cançons pintades creades en paral·lel al disc “Ratpenat”

L’exposició Abraxas presenta de forma expressionista una obra pictòrica estretament lligada al seu darrer disc publicat, Ratpenat. Amb un traç visceral, Ulam realça figures tan mitològiques com Abraxas o Apolo i les dota de la humanitat d’éssers que considera excepcionals, com ara Vaslav Nijinsky o Rudof Nureyev.


L’enregistrament del seu darrer treball va transcórrer en paral·lel a la creació dels quadres, unes criatures cridaneres, coloristes i fantàstiques amb inscripcions prou explícites com ara Cleopatra is a Rich Bitch que es complementa en el mateix quadre amb Marco Antonio Killer. Les imatges pintades estan plenes de simbologia i de mística envoltada d’èpica: feres ferotges, flames purificadores i ballarins torturats comparteixen espai amb personatges i formes oníriques.

L’Isaac busca la inspiració mentre pinta tot escoltant registres desacomplexats com la trencada veu del cantant, compositor, poeta i actor Vladímir Semiónivitx Vissotski, una icona dels anys 60 i 70 del panorama musical rus que va tenir un intens efecte en la cultura russa. Lluny de voler-se etiquetar, Ulam no es considera una sola cosa i es presenta com una criatura complexa que no fa una sola cosa determinada, sinó la suma de moltes, una manifestació polièdrica i polifacètica que té moltes vessants, sense necessitat d’obligar-se a restar encadenat a una o altra accepció.


Salvatge i visceral, però tendre i infant a l’hora, Isaac Ulam despulla els seus somnis i els presenta sense embuts, tal com raja. Lluny d’estereotips i artista fins a la medul·la, aquest etern somniador no busca la fama ni es venta de res: “Jo pinto quan en tinc ganes, no per obligació. No em conformo mai i faig el què m’agrada fer”.


Ara, doncs, a banda de poder gaudir de les seves cançons, també es pot fer el mateix, en viu i en directe, amb els seus quadres. L’exposició Abraxas, allotjada a la Sala García-Tornel fins el dia de Sant Jordi, el 23 d’abril, obre de dilluns a diumenge de 17’30 a 20’30 h.Data de realització: 04/08/2017 | Data de la darrera actualització: 04/08/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300