Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Lectura Pública del Poemari de Joan Adell “Taronges Calentes”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/10/2017 11:20:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

JOAN_ADELLLectura Pública del Poemari de Joan Adell “Taronges Calentes”

La Sala de Plens de l’Ajuntament ha allotjat avui al vespre una nova edició del cicle d’actes literaris que periòdicament organitzen els membres de “lletraminúscula”

Ja ha esdevingut habitual que, periòdicament, els homes i dones de lletraminúscula protagonitzin un acte literari per remoure consciències i alimentar esperits assedegats. Avui al vespre n’ha estat una nova ocasió, en aquest cas a càrrec d’un escriptor blanenc apreciat no tan sols pel seu estil i ploma impecables, Joan Adell, a través del seu poemari publicat recentment per l’Editorial Fonoll: Taronges Calentes. Precisament per fer especial èmfasi sobre aquest aspecte, tots els assistents han rebut l’obsequi d’una taronja que han pogut anar escalfant conforme s’anaven desgranant bocins de poesia.


La sala de plens s’ha omplert amb les veus de 15 lectors i lectores: Fina Cañas, Salvador Gutiérrez, Arabi Jaiteh, Àngel Jordà, Dora Martí, Xavier Márquez, Mercè Maresma, Pau Pallarès, Pepa Puig, Adolfo Santaolalla, Anna Torruella, Quico Saura, Roser Bitlloch, Renato Vieta i Mercè Vives. També ha intervingut el mateix autor, Joan Adell, que ha actuat de fil conductor, conjuntament amb la presentadora de l’acte, Alba Lupiáñez. L’acte l’ha tancat en nom de l’Ajuntament de Blanes la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany.


Alba Lupiáñez, Joan Adell i Dafne Galvany
Taronges Calentes és una selecció de 64 poemes que ressegueixen el recorregut vital de l’autor a través de diferents etapes de la vida. Nascut l’any 1938, Joan Adell ha publicat diverses novel·les –Matins Grisos, El nàufrag, El mossèn de les putes, Puzles i Més enllà del simulacre-, i actualment té en procés d’edició El Carrer i Només són pedres. També han vist la llum pel gran públic els contes La bellesa a la vellesa, Conte de Nadal amb epíleg, Pare hem de parlar, Només era un quadre, Regressió i La física i el poeta.

En poesia, a banda del recull que ha protagonitzat l’acte d’avui dilluns, també té editat els poemaris Sorrejant i Tres estrelles Michelín. També és coautor de les obres Primer llibre de poemes i Erotisme som tu i jo. Guanyador i finalista d’incomptables premis literaris, Joan Adell ha conreat al llarg dels anys un gran nombre d’admiradors i admiradores de la seva obra, però encara més enamorats de la seva manera de ser, senzilla i afectuosa.


Els organitzadors de l’acte, el col·lectiu Lletraminúscula –capitanejat per l’incombustible Ramon Freixenet-, ha tornat a donar l’oportunitat de poder lluir i gaudir d’una vetllada literària única. Igualment, han donat compliment als seus dos principals objectius que els mena: redescobrir o interpretar grans artistes i fer difusió d’obres i creacions d’escriptors locals.

Data de realització: 04/10/2017 | Data de la darrera actualització: 04/10/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300