Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dobla l’ocupació d’esportistes a la Ciutat Esportiva i els Camps de Futbol per Setmana Santa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/11/2017 01:36:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes dobla l’ocupació d’esportistes a la Ciutat Esportiva i els Camps de Futbol per Setmana Santa

Més de 10.000 practicants de tot tipus d’esports ompliran d’activitat els equipaments de la vila, amb visitants del Marroc, Argentina, Egipte, Anglaterra i d’arreu d’Europa

L’inici de les vacances de Setmana Santa ha significat de nou que les seves instal·lacions esportives de Blanes, cada vegada més reclamades i prestigiades per entitats internacionals i federacions, s’omplen de practicants d’un gran ventall de disciplines. La Ciutat Esportiva Blanes i els camps municipals de futbol registren any rere any un creixent nombre de lloguers i ocupacions.


Ciutat Esportiva Blanes, Setmana Santa 2017
Aquest 2017, però, l’increment d’ocupació esportiva ha experimentat un augment espectacular, doblant la que es va registrar l’any passat. Més de 10.000 persones hauran trepitjat les diferents pistes dels pavellons de la Ciutat Esportiva Blanes o els camps de futbol municipals a través d’un total de 12 esdeveniments, tots ells a amb el lloguer d’aquestes instal·lacions.


Son estades i viatges esportius, així com tornejos i entrenaments de netball, bàsquet, futbol, bàdminton, ball i arts marcials. El període de major activitat se situa entre el 3 d’abril i el dia 21 d’aquest mateix mes, quan finalitzarà el major volum d’utilització de les instal·lacions esportives blanenques.

Viatgers esportistes internacionals

Una altra dada destacada és comprovar la procedència d’aquests usuaris esportius que viuen una Setmana Santa convinant oci, diversió, salut i competició. Es tracta majoritàriament de visitants estrangers, que arriben a Blanes procedents d’una variada franja geogràfica: Anglaterra, Argentina, Egipte, Marroc, França, Bèlgica, Alemanya, països nòrdics, així com també –en menor mesura- d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol.


Camp de Futbol Ciutat Esportiva Blanes
A banda dels esportistes, cal recordar la presència dels acompanyants amb qui vénen: tècnics i familiars que, sumats, signifiquen una xifra que volta les 18.000 persones. Són aquells visitants que, igual que els esportistes, aprofiten les activitats que els duen a la Costa Brava per conèixer millor la població que les allotja, una excel·lent tarja de visita i de fidelització.

Aquesta evolució positiva ha estat rebuda, lògicament, de manera molt positiva per l’Ajuntament de Blanes. Així ho explica el regidor d’Esports, Joel Comas: “Any rere any, el prestigi de la Ciutat Esportiva Blanes augmenta més. Això fa que cada vegada ho tinguem més difícil per donar resposta a l’elevada demanda amb què ens trobem”.


Per això, el responsable polític d’Esports també recorda que es vol mantenir la mateixa qualitat que sempre ha caracteritzat el tracte envers les entitats i federacions esportives que, després de provar les instal·lacions blanenques, han repetit invariablement: “El què no volem és morir d’èxit i poder seguir oferint la mateixa acurada atenció amb què tractem tots els qui venen a utilitzar les nostres instal·lacions esportives, un equipament de primer ordre que és tan conegut aquí com més enllà de les nostres fronteres”.

L’autèntic allau d’usuaris que es viu coincidint amb el període de Setmana Santa davalla un xic quan finalitza el cicle festiu, però no decau pel que fa a l’ús de les instal·lacions. Continuant amb aquesta dinàmica, hi ha d’altres activitats programades amb públic estranger. Entre les més rellevants cal destacar la Sparta Cup, un torneig internacional de patins en línia amb 600 participants que es farà a principis de juny.


Durant el mateix mes, la Ciutat Esportiva Blanes també allotjarà el Campionat Nacional de Hip Hop, amb 1.200 participants. Paral·lelament, el mes d’abril també marca una major activitat en el calendari de la marca Blanes X Runners: aquest mes d’abril hi haurà hagut la XXVI Ruta de les Ermites, de 18 kilòmetres; i el VI Triatló Vila de Blanes. Al maig el IV Trail Selva Marítima i al juny la V Escalada a Sant Joan.

Un itinerari esportiu molt complet durant tota la Setmana Santa

Cronològicament, el primer esdeveniment del cicle de Setmana Santa han estat els entrenaments de netball, bàsquet, bàdminton, un viatge esportiu que ja van dur a la Ciutat Esportiva Blanes a principis d’abril 600 persones procedents d’Anglaterra. Aquesta setmana hi ha entrenaments de futbol i el torneig Globasquet, que no té la seu aquí però compta amb un gran nombre de participants que seran a la Ciutat Esportiva Blanes a partir del dissabte, amb 2.500 visitants d’arreu d’Europa, Argentina, Egipte i Marroc.


Similar situació és la del Torneig Eurosporting, que concentra un total de 4.500 participants en les cerimònies d’obertura que es fan a la Ciutat Esportiva Blanes, tot i que la competició de futbol no s’allotja aquí. Per contra, esdeveniments com el Trofeu Mediterrani de Futbol del 9 al 12 d’abril, concentren 1.000 esportistes alemanys als camps municipals de futbol.


Accés a la Ciutat Esportiva Blanes
Capítol a banda mereix destacar el Torneig de Bàsquet de Setmana Santa que organitza del 14 al 16 d’abril el Club Bàsquet Blanes. La competició impulsada per l’entitat blanenca –que paga igualment pel lloguer de les pistes a la Ciutat Esportiva, com la resta- portarà a la vila més de 500 jugadors de bàsquet, així com sengles tècnics i acompanyants que procedeixen d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol.
Data de realització: 04/11/2017 | Data de la darrera actualització: 05/12/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300