Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel, una tradició que perdura en molt poques viles


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/16/2017 03:54:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CANT DE L'ANGELBlanes celebra la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel, una tradició que perdura en molt poques viles

El moment culminant ha arribat quan Ariel Vidal Adell ha interpretat el Cant d l’Àngel, després que les dues imatges de la processó s'han trobat a la Plaça dels Dies Feiners

A cada poble o ciutat hi ha tradicions d’aquelles que tan sols gent del municipi sap de què se li està parlant, perquè hi ha ben pocs llocs que la celebrin. A Blanes una d’aquestes tradicions tant nostrades és el Cant de l’Àngel, que s’interpreta formant part de la Processó del Ressuscitat, coneguda també com La Processó de l’Àngel


Imatge de la Verge de Pasqua
Se celebra tal dia com avui, el Diumenge de Pasqua de Resurrecció, i avui ha tingut lloc -com encara és costum- envoltada per la màxima expectació de blanencs i visitants, aquests darrers perquè tenen pocs actes similars amb què puguin comparar-ho. Això és perquè actualment queden molt poques poblacions on es continuï perpetuant aquesta tradició al més pur estil, com es fa a Blanes.


Imatge del Ressuscitat
A diferència de la processó del divendres, la d’avui diumenge està formada únicament per dues imatges. Primer emprèn el recorregut des de l’Església Santa Maria la de la Verge de Pasqua, una talla de l’any 1954 d’inspiració barroca confeccionada per l’escultor Josep Maria Bohigas a través d’un subscripció popular. Des de fa 20 anys, la imatge de la Verge de Pasqua la porten un grup format exclusivament per dones.


Un quart d’hora més tard que havia sortit la imatge de la verge, ha sortit la del Ressuscitat, que ha seguit un camí diferent fins que totes dues s’han trobat a la Plaça dels Dies Feiners. Aquí s’hi havia alçat un entarimat especialment per a la ocasió.

El Cant de l’Àngel, enguany a càrrec d’Ariel Vidal Adell

Totes dues imatges han fet els respectius recorreguts acompanyades de la música de dues seccions de la Banda del Col·legi Santa Maria. Finalment, quan s’han trobat a la Plaça dels Dies Feiners la imatge de la Verge ha fet les tradicionals genuflexions, i s’han col·locat en les respectives posicions a l’espera que arribés el moment culminant de tota la processó.


El Cant de l’Àngel, una tradició que perdura en ben poques poblacions catalanes avui dia, ha anat aquest any a càrrec d’Ariel Vidal Adell, de 9 anys d’edat, nét del conegut escriptor blanenc Joan Adell. Ha interpretat el Ressurrexit, que anuncia a Maria que el seu fill ha ressuscitat. Ariel Vidal Adell, que aquest 2017 farà 10 anys, porta assajant aquest cant des de l’octubre passat.

Va ser llavors quan li van oferir la possibilitat, que va acceptar molt content al ser una tradició molt arrelada al municipi. L’intèrpret del Cant de l’Àngel d’aquest any fa classes de música amb Marina Alum i Josep Maria Piguillem, i des que va acceptar la proposta ha assajat el Ressurrexit un cop per setmana per anar habituant-s’hi.


Ariel Vidal Adell
Mitja hora abans d’interpretar-lo, l’Ariel explicava que tot i la dificultat d’haver de cantar en llatí, li havia estat fàcil aprendre-se’l, mostrant-se molt orgullós d’haver estat escollit com l’Àngel d’aquest 2017. En finalitzar el cant, la processó s’ha posat de nou en marxa, aquesta vegada amb les dues imatges juntes, per tornar a l’Església Santa Maria per l’ofici solemne, on s’ha tornat a sentir el Cant de l’Àngel.


La Processó del Ressuscitat l’han seguit centenars de persones que han omplert principalment el Carrer Ample i la Plaça dels Dies Feiners. La Setmana Santa a Blanes encara compta amb un darrer acte religiós molt destacat que tindrà lloc aquest proper dimarts. Es tracta de l’Aplec del Vilar, que s’allotja al Santuari de la Mare de Déu del Vilar.Data de realització: 04/16/2017 | Data de la darrera actualització: 04/16/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300