Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Diada de Sant Jordi omple Blanes de parades de llibres i roses al carrer i altres al·licients


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2017 04:36:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ROSA I LLIBRE SANT JORDILa Diada de Sant Jordi omple Blanes de parades de llibres i roses al carrer i altres al·licients

Enguany les parades s’han instal·lat principalment al llarg del Passeig de Dintre i altres carrers del centre. Avui al matí han estat signant llibres els blanencs Rafel Bagot i Xavi Marina

Blanes ha viscut avui amb més intensitat que mai la Diada de Sant Jordi. Al coincidir amb una jornada festiva, la celebració l’ha pogut gaudir tothom millor, i això s’ha notat sobretot al carrer, que ha bullit d’activitat al llarg de tot el dia. Prova d’això han estat els milers de persones que han aprofitat la 80ena de parades que hi havia farcint els carrers per cercar algun dels dos elements típics de la diada: el llibre i la rosa.


Parades de llibres i roses amb motiu de la Diada de Sant Jordi
L’Ajuntament de Blanes ha registrat un gran nombre de peticions per instal·lar parades, principalment emplaçades al centre de la vila, si bé també n’hi ha hagut arreu del municipi, o inclús en l’accés principal per la Carretera d’Accés a la Costa Brava. Majoritàriament es tractava d’entitats i associacions del municipi de diversos àmbits: cultural, social, ecologista, educatiu, esportiu, partits polítics, etc. També n’hi ha hagut d’establiments que habitualment ja s’hi dediquen; llibreries i floristeries.

Canvi d’ubicació de les parades al Passeig de Dintre

A diferència dels darrers anys, la major part de les parades amb motiu de la Diada de Sant Jordi s’han instal·lat al llarg del Passeig de Dintre enlloc de fer-ho al Carrer Ample. També n’hi ha hagut a la Plaça Verge Maria, així com a la Plaça d’Espanya, igual que en anteriors edicions.


El trasllat al Passeig de Dintre ha estat necessari a causa d’una prova esportiva que s’ha celebrat al matí, que feia inviable poder tallar la circulació al Carrer Ample com sol ser habitual durant aquesta jornada festiva. Malgrat aquest canvi, però, el regalim de gent de totes les edats firant-se per trobar un llibre i/o una rosa ha estat constant, i no ha minvat la concurrència que aquesta celebració atreu any rere any.

Signatures de llibres de Rafel Bagot i Xavi Marina

Fidel a la tradició encetada aquests darrers anys, l’Arxiu Municipal de Blanes ha continuat instal·lant la seva parada per Sant Jordi, i ha estat l’única regentada per una àrea de l’Ajuntament. S’hi venien publicacions que edita aquest servei, com per exemple la revista especialitzada que publica amb caràcter anual, Blanda, o bé catàlegs d’exposicions i altres treballs.


Un atractiu afegit amb què ha comptat enguany aquesta parada ha estat la doble sessió de signatura de llibres simultània que han estat fent els blanencs Rafel Bagot i Xavi Marina. Bagot va publicar l’any passat el recull de relats escrits en primera persona Corre, Vola, Viu !, mentre que Marina ha presentat aquest 2017 la que també és la seva primera aventura literària: Una vida plena de metes. Tots dos llibres tenen força similituds, ja que tenen com a nexe comú l’esport i viatjar a través dels seus ulls molt lluny.

Xavi Marina explica la seva trajectòria en les curses d'ultraresistència que ha fet els darrers vint anys i que l'han dut a córrer a peu en entorns extrems com ara la selva tropical del Brasil, els deserts dels Emirats Àrabs i la Lapònia finesa. Curses de 100 a 150 quilòmetres en un sol dia o per etapes i en autosuficiència amb 250 quilòmetres en sis dies que també ens fan conèixer de més a prop què signifiquen aquestes proeses que l’atleta blanenc col·lecciona en la seva memòria i en la seva trajectòria esportiva.


Xavi Marina i Rafel Bagot amb els seus respectius llibres
Per la seva banda, el llibre de Rafel Bagot també té com a fil conductor l’esport, així com una gran varietat d’aventures que ha viscut arreu del món. Parla de veure món i les anècdotes viscudes, de conversar amb la gent amb moltes realitats diferents, o bé de testimonis colpidors que, com a bon periodista que és, no s’ha estat d’introduir al llarg dels 12 capítols que composen el seu treball on reivindica la figura del viatger abans que la de turista.Data de realització: 04/23/2017 | Data de la darrera actualització: 04/23/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300