Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena el nou Sorteig de la Grossa de Sant Jordi i du la sort a Girona i Barcelona amb el 1er Premi 51393


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/27/2017 03:49:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes estrena el nou Sorteig de la Grossa de Sant Jordi i du la sort a Girona i Barcelona amb el 1er Premi 51393

El Teatre de Blanes ha allotjat avui al matí la gala del programa “Fem-la Grossa”, emès en directe per TV3 i Catalunya Ràdio, coincidint amb el 30è aniversari de Loteria de Catalunya

La ciutat de Blanes ha allotjat avui la primera edició del sorteig de la Grossa de Sant Jordi 2017, coincidint amb la celebració del 30è aniversari de Loteria de Catalunya, i s’han repartit 5 milions d’euros en premis. Els beneficis de La Grossa de Sant Jordi es destinaran al Pla Català pels Refugiats. El primer premi ha estat pel número 51393, i s’ha repartit al Quiosc del Mercat i a l’Estanc l’Havana, tots dos de Girona, així com al Gremi de Pastissers de Barcelona.


El segon premi ha estat el 67555, venut íntegrament a l’Estanc Font de Barcelona; el número 75206 ha estat el tercer premi, venut a l’Estanc Foix d’El Pont de Suert i a l’Estanc Batlle de Sant Boi de Llobregat. Per últim, el quart premi, el 42518, s’ha repartit al Carrefour de l’Hospitalet de Llobregat i a l’Estanc 1 Montse Torres de Tortosa, mentre que el cinqùe, el 71592, l’ha venut la Seu de Loteria de Catalunya de Barcelona.

L’estrena del nou producte de Loteria de Catalunya a l’escenari del Teatre de Blanes ha estat organitzada per Loteria de Catalunya, de la Direcció General de Tributs i Jocs de la Generalitat de Catalunya, Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el suport de l’Ajuntament de Blanes.


L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la directora general de Tributs i Joc de la Generalitat de Catalunya, Marta Espasa. També els han acompanyat la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, el tinent d’alcalde de Serveis Jurídics, Àngel Canosa, i el regidor delegat de l'Àrea d'Activitats de l'Ajuntament de Blanes, Salvador Tordera, entre d’altres autoritats.

Espectacle televisiu i radiofònic amb protagonisme blanenc

L’espectacle de la gala de La Grossa de Sant Jordi ha fet esdevenir avui dijous el Teatre de Blanes en un rutilant plató de televisió des d’on Catalunya ha anat coneixent els números premiats. A ¼ d’1 del migdia s’ha iniciat el sorteig, emès en directe conjuntament per Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, així com a través d’altres mitjans de comunicació.


El programa Fem-la Grossa l’han conduit els presentadors de TV3 Lluís Marquina i Cristina Riba, mentre que el realitzador de Catalunya Ràdio Sergi Cutillas s’ha encarregat de posar la nota musical. Un altre destacat ingredient ha estat Ferran Aixelà, conegut per la seva participació a l’exitós programa de TV3 Oh Happy Day, que s’ha encarregat de donar veu a l’auditori, ple de gom a gom.

Tres persones del públic escollides a l’atzar han estat les mans innocents que han accionat el botó del 3er, 4t i 5è premis. El blanenc Ricard Borrell, propietari de l’estanc del Mercat de Blanes on es va vendre el primer premi de La Grossa de Cap d’Any 2016, ha apadrinat el primer premi, mentre que el del segon ha estat Edgar Gómez, cantant de l’anunci publicitari del sorteig.


D'esquerra a dreta: Lluís Marquina, Maria Sola (La Grossa),
Ricard Borrell i Cristina Riba
El personatge de La Grossa també ha tingut avui un marcat caràcter blanenc, ja que l’encarregada de donar-li vida ha estat l’actriu de Blanes Maria Sola. D’altra banda, entre el públic assistent destacava la presència de sis capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes, que han volgut donar suport a la seva il·lustre parenta, coincidint amb la celebració que faran durant aquest any del 25è aniversari de l’entitat.


La Colla Gegantera de Blanes, amb els seus capgrossos
Per últim, val a dir que un dels primers ingredients amb què ha comptat l’espectacle televisiu ha estat un vídeo que recollia una passejada de La Grossa per diversos racons de Blanes. Així, hi havia des de l’emblemàtic conjunt rocós de Sa Palomera fins l’atractiu natural que suposa el seu perfil arran de mar.

Èxit de l’estrena de La Grossa de Sant Jordi

El nou producte de Loteria de Catalunya, la Grossa de Sant Jordi, ha estat valorat de manera molt positiva des de l’organització, ja que gairebé tots els productes que han sortit a la venda s’han exhaurit. En total hi havia 80.000 números, del 00000 al 79999, a un preu de 5 €/bitllet. Ha sortit amb una tirada de 12 M€; 10 M€ en paper i 2 M€ en suport virtual.


S’ha comercialitzat a través dels 2.000 punts de venda que actualment hi ha arreu de Catalunya: quioscos, llibreries, estancs, bars, etc. També s’han pogut adquirir als establiments dels supermercats Bon Preu amb terminal.

Cobrament dels premis fins al 26 de juliol

Els premis de La Grossa de Sant Jordi es podran cobrar durant els 90 dies posteriors a la data d’avui, és a dir, fins al 26 de juliol, a qualsevol oficina de Caixabank, o bé a la mateixa seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via 639, de Barcelona. Els números que s’hagin adquirit per Internet es cobraran automàticament al compte des d’on es van adquirir els bitllets.


Les butlletes de fins a 120 euros també es pagaran als punts de venda habituals que actualment venen la resta de producte que comercialitza Loteria de Catalunya, així com als establiments dels supermercats Bon Preu que disposin d’un terminal instal·lat. Per cobrar els premis caldrà presentar el bitllet original de La Grossa de Sant Jordi.


Tota la informació sobre la forma de cobrar els premis i els números guanyadors està disponible web loteriadecatalunya.cat, que ofereix la possibilitat de consultar a través d’un cercador si un bitllet ha resultat premiat. D’altra banda el divendres 28 d’abril els diaris La Vanguardia, El Periódico, El Punt-Avui, l’Ara, el Diari de Tarragona i el Segre inclouran planes especials amb els números premiats.



Data de realització: 04/27/2017 | Data de la darrera actualització: 04/27/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300