Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Manifestació unitària de l’1 de maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/02/2017 11:15:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOManifestació unitària de l’1 de maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora

Organitzada per la ‘Comissió de l’1er de Maig Obrer i Anticapitalista de Blanes’, la mobilització es va fer la tarda del dilluns amb el lema ‘Pa, Sostre, Treball i Dignitat’

Per tercer any consecutiu, els carrers de Blanes van viure la tarda d’aquest passat dilluns una manifestació amb motiu de l’1 de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora. Organitzada per la Comissió 1er de Maig Obrer i Anticapitalista de Blanes, la convocatòria es va iniciar a 2/4 de 7 de la tarda, i va sortir des de davant l’edifici consistorial, al Passeig de Dintre, encapçalada per una pancarta amb el lema d’enguany: Pa, Sostre, Treball i Dignitat.


Manifestació 1 de Maig 2017
Diversos col·lectius, entitats i partits polítics van participar en la manifestació, que va transcórrer pel Carrer Ample, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Carrer Doctor Xavier Brunet, i tornada pel Passeig de Dintre fins arribar de nou davant l’edifici consistorial. La comissió unitària s’havia marcat l’objectiu de dotar les entitats i organitzacions socials d’un espai des del qual formar-se i carregar de reivindicació i consciència de classe la jornada de l’1 de Maig.


Per això, no tan sols s’ha limitat a la convocatòria de la manifestació, sinó que també ha dedicat tot un mes a la formació política i social. D’aquesta manera, el 22 d’abril es va fer una xerrada sobre les Càrnies en Lluita, i el dia 29 del mateix mes al voltant de La Lluita dels Estibadors. Totes dues xerrades es van allotjar a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Mas Enlaire.

Pa, Sostre, Treball i Dignitat

Al llarg de la manifestació es van anar corejant diversos lemes, com ara Lluitar, Crear, Poder Popular; No és una crisis, és una estafa; Si ets classe obrera, posa’t al darrera; Independència per canviar-ho tot; Així, així, ni un pas enrere. Contra el capital, lluita obrera; etc. Un cop es va arribar al punt de partida, va ser el moment de fer la lectura del manifest del maig obrer 2017, a càrrec de diversos portaveus de les entitats, partits i organitzacions de la comissió.


Lectura del Manifest 1er de Maig
Després de recordar que amb motiu de l’1 de maig es reivindicava una diada combativa que serveixi per sumar forces en l’organització popular per recuperar les vagues, la lluita i l’acció unitària i de carrer, el manifest continuava declarant que actualment s’està vivint una sagnia constant dels drets laborals i socials sense cap mena de contrapartida. Prenent com a referència la Revolució d’Octubre per sortir de l’actual crisi, que qualifica d’estafa, destacava que ja no n’hi ha prou amb promeses i declaracions d’intencions, reclamant amb urgència un projecte social de futur, una proposta política de majoria, una alternativa.

Crida a la Vaga General

Tot seguit s’arribava a la conclusió que, veient l’actual situació, l’única solució viable és la vaga: “Seguint l’experiència acumulada de les lluites que ens representen i els seus èxits, el fracàs del sindicalisme de concertació i de la lluita institucional, entenem que l’únic camí, com ara fa cent anys, és organitzar-nos com a classe i prendre els carrers amb una vaga general, demostrant que sense nosaltres els seus privilegis no són possibles”. El manifest continuava criticant el sistema capitalista, destacant que ara per ara fins i tot s’està desfent de la seva cara amable i s’està mostrant com un projecte totalitari contra la classe treballadora.


Per últim, es feia una crida a la mobilització per lluitar pels drets dels treballadors: “És el moment de sumar i de convocar plataformes, manifestacions, aturades, jornades, boicots. És l’hora d’empoderar-nos. (...)És l’hora de ser una sola classe. Mai més explotades, mai més aturades, mai més oprimides”. Un cop conclosa la lectura, es va donar per acabada la mobilització.





Data de realització: 05/02/2017 | Data de la darrera actualització: 05/02/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300