Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arrenca el XVI Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança”, enguany amb un marcat accent blanenc


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/10/2017 11:25:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Arrenca el XVI Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança”, enguany amb un marcat accent blanenc

Divendres passat es va encetar amb l’actuació de ‘Lucas Martínez Trio’, el divendres 12 de maig continuarà amb Carles Marigó, i la setmana vinent amb el ‘Cor de Cambra Sota Palau’

El XVI Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança’ inclourà enguany quatre sessions, en un programa que es va encetar el passat divendres 5 de maig amb la vibrant actuació del Lucas Martínez Trio. Nascut a Blanes fa 23 anys, Lucas Martínez ha viscut la música des de ben petit a través dels seus pares, músics de jazz. Precisament son pare, el bateria blanenc César Martínez, va ser un dels músics que el van acompanyar en el concert inaugural del cicle, conjuntament amb el contrabaixista Toni Pujol.Concert 'Lucas Martínez Trio' - Fotografia: Aitor Roger
Propera actuació del cicle amb el pianista Carles Marigó

Enguany ‘Música a l’Esperança’ té un marcat signe blanenc, ja que de les quatre sessions, tres les hauran protagonitzat intèrprets i grups de la vila. Així, aquest proper divendres 12 de maig serà el torn del pianista blanenc Carles Marigó, que presentarà el seu treball Moments. Format a nivell internacional després de passar per diversos prestigiats centres a Blanes i Catalunya, la seva inquietud perfeccionista el va dur a ampliar els seus estudis al Conservatori de Moscou amb Irina Plotnikova, obtenint l’any 2013 el diploma en el Posgraduate Performance Course.


El pianista blanenc Carles Marigó - Actuació Divendres 12 de Maig
Carles Marigó és un pianista polifacètic que compagina la seva feina concertística amb la d’educador al Conservatori del Liceu. Ha rebut premis en concursos nacional s, estatals i internacionals, tant de piano com de composició, i ha participat en festivals com a solista i en grups de música de cambra a l’estat espanyol, Portugal, Holanda i Rússia. Pel que fa al concert que oferirà en el cicle de ‘Música a l’Esperança, inclourà peces de Schubert, Johann Sebastian Bach i Franz Liszt.

‘Cor de Cambra Sota Palau’ i ‘Fabrizio & The Paparellos’ per tancar el cicle

Dels dos darrers concerts que tancaran el cicle els propers divendres 19 i 26 de maig, el primer d’ells també tindrà un marcat signe blanenc, ja que es tracta del ‘Cor de Cambra Sota Palau’. De fet, serà una actuació amb sentit doble, ja que es tracta del segon dels tres concerts que ha programat enguany per commemorar el seu 20è aniversari. Format actualment per 22 veus, de les quals gairebé la meitat hi són des de l’inici, compta amb un repertori d’unes 220 cançons que van des del segle XII fins a obres contemporànies.


El 'Cor de Cambra Sota Palau' - Actuació Divendres 19 de Maig
El concert que oferiran el 19 de maig serà d’estils molt variats, ja que inclourà cadascuna de les peces que ha anat estrenant cada un dels anys de la seva història. Així, hi haurà temes de Handel, Raimon, Josep Maria Guinart –director de la formació vocal-, Jean-Philippe Remeau, Cristóbal de Morales, Nurit Hirsch, Francesc Vila i Petr Pálka, entre d’altres. També hi haurà cançons tradicionals de procedències diverses.

La darrera sessió que tancarà el cicle el divendres 26 de maig anirà a càrrec de Fabrizio & The Paparellos, un grup que pren el nom del seu líder i ofereix un espectacle ple d’energia, swing i entreteniment. La banda es mou entre Renato Carosone i Louis Prima, i entre Ray Charles i Paolo Conte. Les seves sessions tenen un aire de cabaret que l’han dut arreu del món: Regne Unit, Rússia, Txèquia, Estats Units, Cuba, Canadà... Sense cap mena de dubte, un bon final pel prestigiós cicle de música blanenc.


Fabrizio & The Paparellos - Actuació Divendres 26 de Maig
Totes les sessions de ‘Música a l’Esperança’ comencen cada divendres a les 10 de la nit, i el preu de l’entrada és de 10 euros. Actualment és l’únic cicle musical que perdura en el municipi, i és apreciat tant pels melòmans com pels neòfits en la matèria, que sempre poden trobar-hi propostes adaptables als més eclèctics gustos.
Data de realització: 05/10/2017 | Data de la darrera actualització: 05/10/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300