Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’afegeix a l’experiència ‘Pint of Science’ amb el CEAB del 15 al 17 de maig en tres establiments


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/11/2017 10:56:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo CEABBlanes s’afegeix a l’experiència ‘Pint of Science’ amb el CEAB del 15 al 17 de maig en tres establiments

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) promou aquest esdeveniment que reuneix als bars investigadors i ciutadans per parlar de ciència

Del 15 al 17 de maig, la ciència arribarà als bars blanencs a través de la tercera edició del festival Pint of Science, un esdeveniment que reuneix en els bars i establiments de restauració investigadors i ciutadans per parlar de ciència. Es tracta d’un dels festivals de divulgació científica amb major poder de convocatòria de tot l’estat espanyol, i enguany s’allotjarà en més d’un centenar de bars de 43 ciutats, participant-hi 370 científics en les prop de 400 xerrades programades.


Més concretament, a Blanes es farà en tres establiments del municipi: el Casal La Cooperativa, l’Itaca i el Mediterrani, i s’han programat perquè comencin a partir de les 8 del vespre. La iniciativa blanenca la promou el CEAB, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, propiciant que durant tres dies la ciència inundi els bars de 10 països d’arreu del món.

Al CEAB hi ha més de 60 investigadors treballant en biodiversitat, canvi climàtic i global o conservació d’ecosistemes, entre d’altres temes molt diversos. La seva feina ha fet que la vila de Blanes sigui un referent en el camp de la recerca en ecologia aquàtica. Set científics d’aquest centre seran els qui participaran en l’experiència.

Dilluns 15 de Maig – Casal La Cooperativa

La primera de les tres trobades del festival Pint of Science de Blanes es farà el dilluns dia 115 al Casal La Cooperativa. D’una banda el científic Xavier Turon parlarà sobre Biodiversitat 2.0: Genètica i Ordenadors per estudiar éssers vius, i de l’altra Carmen Leiva centrarà les seves intervencions en el tema presentat com Allò que el fang et pot arribar a explicar.

Dimarts 16 de Maig – Bar Mediterrani

El Bar Mediterrani allotjarà el dimarts 16 de maig la següent experiència a Blanes, plantejant 4 temes. Dani Martín presenta el tema Gats, Gossos i Tigres sota el mar?; i Jorge Santamaria plantejarà la seva intervenció amb l’atractiu títol Quan les espècies exòtiques piquen a la porta. Les altres dues qüestions que s’abordaran són Els límits del col·lapse. Boscos Submarins, a càrrec de Jordi Boada; i La Farmàcia al Mar, amb Carla Huete.

Dimecres 17 de Maig – Bar Itaca

Per últim, l’experiència Pint of Science a Blanes es tancarà el dimecres 17 de maig al Bar Itaca. David Alonso presenta el tema Nosaltres, els Humans. Breu història d’una expansió biològica, que tractarà sobre la història evolutiva humana. En definitiva, es vol plantejar la reflexió sobre què pot fer la ciència en un món en crisi.

Data de realització: 05/11/2017 | Data de la darrera actualització: 05/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300