Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tolerància zero amb l’alcohol durant l’embaràs: la Generalitat iniciarà una campanya de sensibilització


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/14/2017 01:03:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLTolerància zero amb l’alcohol durant l’embaràs: la Generalitat iniciarà una campanya de sensibilització

Aquesta ha estat una de les novetats més destacades que s’ha donat a conèixer en la 23a Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria celebrada a Blanes, amb 250 especialistes del país

La XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria celebrada aquest cap de setmana a Blanes ha inclòs diverses temàtiques d’interès debatudes i tractades pels 250 especialistes d’arreu del país que han participat. Una de les novetats més destacades ha estat la ponència que precisament va tancar la darrera sessió del congrés abans de la cloenda de la trobada, dissabte a la nit.


XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria a Blanes
Presentada sota el títol El consum d’alcohol i altres drogues durant l’embaràs. De la Prevenció a la intervenció amb els nens exposats, la ponència la va exposar Anna I. Ibars Fañanàs, Psicòloga i tècnica de la Subdirecció general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, les conclusions són inequívoques, i per aquest motiu està previst iniciar aviat una campanya de conscienciació entre la ciutadania.

Així ho explica el president del Comitè Organitzador de la Reunió Anual, el prestigiós pediatra blanenc, Doctor Josep Marès: “El missatge que se’ns ha donat és clar i contundent: tolerància zero amb el consum d’alcohol durant la gestació. No és acceptable cap quantitat, per petita que sigui, perquè els danys que provoquen en el fetus són irreversibles” . En aquest sentit, cal que la família i amics col·laborin amb les dones embarassades, ajudant-les a no excedir-se en el més mínim.


Valentí Pineda, president Societat Catalana de Pediatria;
Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes i Josep Marès, president Comitè Organitzador
Durant l’exposició d’aquest tema, es va avançar que la Generalitat de Catalunya desenvoluparà una campanya de sensibilització dirigida a totes les dones gestants, que implicarà en especial a tot el personal relacionat amb aquest àmbit. Un altre dels temes rellevants que s’ha tractat durant el congrés de pediatria ha estat el de les malalties meningocòcciques i la seva prevenció.

142 comunicacions d’excel·lent qualitat sobre pediatria

Sobre aquesta darrera qüestió, s’ha donat a conèixer que el grup prioritari de vacunació davant les malalties produïdes pel Meningococ B són els menors de 5 anys, i de manera molt especial els menors de 1 a 2 anys. Aquesta informació es va donar en el context de l’acurada avaluació que s’ha fet de l’impacte de la malaltia meningocòxica a Catalunya, amb l’objectiu de definir millores estratègiques de vacunació.


Sessió sobre malalties meningocòcciques a
Casa Saladrigas
Des del comitè organitzador s’han mostrat molt satisfets per la participació massiva que hi ha hagut a la Reunió Anual de Pediatria, amb un total de 142 comunicacions de treballs fets a Catalunya, un dels objectius més importants que es volien complir. Una altra de les fites assolides ha estat que les comunicacions fetes pels pediatres més joves les han pogut compartir amb els més veterans i experts. D’això es tractava, d’intercanviar coneixements i debatre temes de rellevància, amb treballs d’excel·lent qualitat. Precisament durant la sessió de cloenda d’aquest passat dissabte a la nit es van lliurar vuit premis a les millors comunicacions.

Inauguració oficial i altres activitats especials

La XXIII Reunió Anual organitzada per la Societat Catalana de Pediatria amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, així com d’altres empreses i entitats, també ha tingut un marcat caire blanenc. Aquesta ha estat una de les inquietuds que ha volgut complir el Comitè Organitzador.

Justament per aquest motiu una de les ponència més interessants del congrés, que tractava sobre les novetats en malalties víriques es va presentar en un entorn diferent de la seu principal, l’Hotel Blaucel. Enlloc de fer-se a l’establiment hoteler, la xerrada científica es va allotjar a l’emblemàtica Casa Saladrigas, al Passeig de Mar.


La jornada del divendres va incloure la Inauguració Oficial de la trobada científica, presidida per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez. L’acte oficial va comptar amb la participació del president del Comitè Organitzador, Josep Marès; el president de la Societat Catalana de Pediatria, Valentí Pineda; la presidenta del Comitè Científic, Anna Ballester; i Mireia del Toro, vicepresidència de l’Àrea Científica.

Després de donar a tothom la benvinguda, l’alcalde va expressar l’orgull que significava per a la vila allotjar un esdeveniment d’aquestes característiques: “Els que sou avui aquí sou persones de compromís, de servei a la comunitat, d’atenció als més dèbils com són els infants i els adolescents. Sou persones generoses que sacrifiqueu part de la vostra vida per ajudar als altres. La medicina en general i la pediatria en particular és una professió de gran vocació humanista. I per això ens sentim doblement honrats d’acollir-vos a Blanes”.


Presentació Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer
La intervenció de l’alcalde de Blanes va ser seguida per la presentació de la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, a càrrec dels seus impulsors: Joan Torner i Gemma Vinyals. Tot seguit, va haver una intervenció musical a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música Piquillem. La vetllada es va completar amb un acte obert a la participació del públic en general i a les famílies en particular: un Debat Públic sobre el paper de la família i l’escola en la Salut Infantil.

Marxa Popular i altres activitats lúdiques i socials

Un cop finalitzades les sessions de contingut científic, aquest diumenge al matí tots els participants que han volgut han participat en una marxa popular. A les 9 del matí, han sortit des de l’extrem sud del Passeig de S’Abanell i, alguns corrent i d’altres caminant, han resseguit tot el passeig fins arribar al port i després han tornat, en un recorregut total de sis kilòmetres.

Tots ells i elles lluïen una samarreta groga amb el logotip que ha identificat la XXIII Reunió anual de la Societat Catalana de Pediatria. D’altra banda, des de l’organització també s’ha pogut aconseguir que 15 restaurants de Blanes facin un preu especial als assistents de la trobada científica, mostrant tan sols la credencial com assistent.


Participants de la Marxa Popular
I és que un altre dels objectius complementaris que es volien assolir durant el congrés era que els assistents, que provenen d’arreu de Catalunya, coneguessin els encants i atractius de Blanes, portal de la Costa Brava. A banda de la jornada d’esbarjo d’aquest diumenge, durant la celebració del congrés també han pogut gaudir de la gastronomia blanenca en el sopar de benvinguda de divendres, així com la nit de dissabte, un cop finalitzat.



Data de realització: 05/14/2017 | Data de la darrera actualització: 05/14/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300