Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Ardales, els dos pobles agermanats, han celebrat avui la Festa de San Isidro, patró dels ardalenys


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/15/2017 11:49:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ardaleños2Blanes i Ardales, els dos pobles agermanats, han celebrat avui la Festa de San Isidro, patró dels ardalenys

La delegació blanenca encapçalada pel primer tinent d’alcalde, Quim Torrecillas, ha finalitzat avui dilluns una visita que també ha comptat amb la participació de l’Esbart Joaquim Ruyra

Des de fa molts anys, Blanes i Ardales mantenen l’agermanament que uneix les dues viles -més enllà dels vincles emotius i sanguinis-, ben viu i en excel·lents condicions en base a les visites periòdiques que, de manera fluïda, realitzen representants dels dos municipis a Andalusia i Catalunya, respectivament. En aquesta ocasió, la que ha finalitzat avui dilluns per a bona part de la delegació blanenca que s’ha traslladat a Blanes aquests dies, és una de les més assenyalades.


Celebració de San Isidro a Ardales - Fotografies: Aitor Roger
I és que el 15 de maig se celebra la festivitat de San Isidro, patró d’Ardales, i per això la festa que es viu en aquesta població andalusa és més lluïda que mai. La delegació blanenca l’ha encapçalat en aquesta ocasió el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes en representació del consistori, Quim Torrecillas, acompanyat del president de l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales, Salvador Gutiérrez.


D'esquerra a dreta: Salvador Gutiérrez, Ma del Mar González i Quim torrecillas
Val a dir que, en aquesta ocasió, una mostra de la cultura blanenca i catalana també ha viatjat fins a Ardales a través del bon fer dels ballarins i ballarines de l’Esbart Joaquin Ruyra. Els ciutadans del poble agermanat han pogut gaudir de l’excel·lent art dels ballarins i ballarines durant aquests dies, però especialment avui, quan han interpretat el ‘Ball de Morratxes’.

Una delegació blanenca formada per més d’un centenar de persones

Més d’un centenar de persones han format part de la delegació blanenca. Unes 70 persones –la major part- són de l’Associació Andalusa Amigos de Ardales, la Casa de Ardales, mentre que els 40 restants han estat els membres de l’entitat dansaire. Tots els actes viscuts a Andalusia els ha encapçalat per part del govern local l’alcaldessa d’Ardales, Maria del Mar González, així com altres membres de la corporació.


Actuació de l'Esbart Joaquim Ruyra
L’expedició blanenca va marxar d’aquí dijous passat, i l’endemà divendres l’Esbart Joaquim Ruyra ja va oferir la seva primera actuació que els va dur a ser el centre d’atenció de les Festes de Pizarra, oferint el seu espectacle a la Plaça Major. Dissabte es va celebrar un dinar de germanor i el cos de dansa va actuar a Cruz del Humilladero de Málaga. Diumenge a la tarda, a la Plaça de Sant Isidre, hi va haver una nova actuació de l’esbart.


Finalment avui dilluns, dia de festa grossa al celebrar-se San Isidro, la festivitat ha inclòs una processó protagonitzada de nou per l’Esbart Joaquim Ruyra, que ha interpretat el ‘Ball de Morratxes’. Es tracta d’una cerimoniosa dansa que s’ofereix cada any a Blanes igualment en un dia molt assenyalat, el 26 de juliol, quan se celebra Santa Anna, patrona del municipi gironí. Per últim, la jornada festiva del patró d’Ardales ha continuat amb un nou dinar de germanor en el recinte firal que ha inclòs un espectacle local.




Data de realització: 05/15/2017 | Data de la darrera actualització: 05/15/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300