Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Entra en servei el reforç de la neteja i recollida de residus als grans productors i a la zona turística de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/15/2017 12:56:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Entra en servei el reforç de la neteja i recollida de residus als grans productors i a la zona turística de Blanes

Es tracta de la ‘Temporada Mitjana’, que s’allargarà del 15 de maig al 15 de juny, i del 15 de setembre al 15 d’octubre per a grans productors, inclosa la zona turística

Des d’aquest dilluns 15 de maig i fins el 15 de juny, l’Ajuntament de Blanes, a través de l’empresa Nora –que s’encarrega del servei de neteja i recollida d’escombraries-, ha posat en funcionament un reforç d’aquests dos serveis. Es tracta de l’anomenada Temporada Mitjana, que significarà un augment del servei que s’oferia fins ara en la Temporada Alta. Aquest va ser el compromís adoptat fa uns mesos pel consistori amb els establiments de restauració, així com amb els d’allotjament i grans productors de deixalles.

Posada en marxa de la Temporada Mitjana

Aquest increment del servei suposarà suposa un increment del cost de gairebé 140.000 € sobre l’actual. La major part corresponen a despeses de personal per fer la neteja i recollida, que a partir d’ara s’ha passat a fer amb més torns de treball. La Temporada Mitjana es realitzarà en dues franges: del 15 de maig al 15 de juny i del 15 de setembre al 15 d’octubre.


Recollida selectiva d'orgànica, dilluns 15 de maig
Fins ara, el reforç del servei es feia en la Temporada Alta, del 15 de juny al 15 de setembre, però una de les peticions més reiterades que s’havia fet des del sector turístic envers l’Ajuntament de Blanes era que resultava insuficient per poder cobrir les necessitats que tenen. Això és perquè, amb l’arribada del bon temps, també s’incrementa el nombre d’establiments de restauració i allotjament que augmenten l’activitat.

La posada en marxa de la Temporada Mitjana que s’ha fet avui dilluns dia 15 ha suposat la incorporació de més personal de neteja, així com dels dies de recollida d’escombraries. Si en la Temporada Baixa es recull l’orgànica 4 cops/setmana i la de rebuig 3 cops/setmana, ara s’ha passat a fer igual que en Temporada Alta pels grans productors i establiments de restauració i allotjament: cada dia es recull tant d’orgànica com de rebuig. D’altra banda, també s’ha reforçat la neteja de la platja, que des d’ara ha passat a fer-se cada dia, similar a la Temporada Alta.


Quan entri en funcionament la Temporada Alta –del 15 de juny al 15 de setembre- hi haurà un equip de 7 persones que diàriament s’encarregarà de la neteja a la platja, mentre que en Temporada Baixa aquest mateix servei el fa un sol operari. Per la seva banda, la neteja dels carrers en Temporada Alta mou una 20ena d’operaris, un nombre similar al què es destina ara en Temporada Mitjana, mentre que en Temporada Baixa s’hi assignen 9 persones.

Reunions sectorials per informar sobre les millores en neteja i recollida

A principis d’any l’Ajuntament de Blanes i l’empresa Nora es van encarregat d’informar als interessats sobre aquesta i d’altres millores que s’havien de posar en marxa properament en relació al servei de neteja i recollida de residus. A banda de donar a conèixer aquestes millores a través de diverses reunions sectoritzades, també es van explicar els canvis i millors relacionats amb aquest àmbit en què s’està treballant per a la seva implementació en el municipi.


En aquest sentit, una de les novetats més destacades serà la posada en marxa del canvi de model de recollida selectiva de cara al gener del 2018. Després que l’empresa Nora va realitzar l’any passat un acurat estudi comparatiu sobre quin model era el més adequat, no tan sols pels costos que suposa, sinó també per les millores que implicarà, s’ha decidit escollir el de càrrega lateral.


Això suposarà una inversió de 841.825 € per a la nova maquinària, material i vehicles que faran falta. En aquest darrer sentit, es considera important poder renovar la flota existent, ja que hi ha camions que tenen una antiguitat de 13 anys, i això provoca que hi hagi un parc de vehicles molt vell.
Data de realització: 05/15/2017 | Data de la darrera actualització: 05/17/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300