Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arriba la IV Garmin Great Tuna Race a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/18/2017 03:23:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GREAT TUNA RACEArriba la IV Garmin Great Tuna Race a Blanes

Aquesta és la tercera edició consecutiva en què la competició internacional, que es farà el cap de setmana del 19 al 21 de maig, s’allotjarà en aigües blanenques, amb 26 equips inscrits

El cap de setmana del 19 al 21 de maig Blanes allotjarà una mànega de a IV Garmin Tuna Race 2017. Es tracta del torneig més important de marcatge electrònic de tonyina vermella més important d’Europa, una combinació única de ciència, recerca i esport. L’objectiu és fomentar els valors de respecte al medi ambient i d’impuls del coneixement i la cultura de la pesca sostenible. En definitiva: un model pioner de ciència ciutadana aplicada als oceans.


Great Tuna Race 2016 - Fotografia: Montse Verdaguer
Aquesta serà la tercera edició consecutiva en què el Club Vela Blanes serà la seu d’aquest esdeveniment comptarà amb dues mànegues més: el 3 i 4 de juny al Club Nàutic Garraf, i el 2 i 3 de setembre al Club Nàutic Llançà. La prova blanenca compta amb un total de 26 equips inscrits, que iniciaran la competició dissabte al matí. La Garmin Great Tuna Race és un projecte de col·laboració amb la ciència per a un major coneixement de la biologia de la tonyina vermella del Mediterrani per permetre una millor gestió de la pesca professional i la pesca esportiva.

Ciència, Esport i Aventura en una sola competició

La competició consisteix en marcar electrònicament les tonyines, sempre sota la supervisió de científics, alliberant-se després d’unes breus comprovacions que es fan en l’animal. L’organitza l’Associació Catalana per a una Pesca Responsable, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, AZTI Tecnalia, ICCAT, la Direcció General de Pesca i la International Game Fishing Association (IGFA). També compta amb l’esponsorització científica de Germin, Hofmann Innovation Group i The Big Blu.


Vaixells participants al Club Vela Blanes - Fotografia: Montse Verdaguer
Els vaixells amarraran al Club Vela Blanes, que torna a col·laborar estretament amb l’ACPR per allotjar la Gamin Great Tuna Race. Durant tot el cap de setmana s’aplegaran a Blanes les millors embarcacions de pesca de tonyina per col·laborar en el projecte. En aquests vaixells s’hi troben equips de pesca amb campions de l’estat espanyol i mundials de pesca d’altura.


Acte Benvinguda Great Tuna Race 2016
Blanes és una zona coneguda i apreciada especialment pels pescadors de tonyina, ja que es considera una de les millors del Mediterrani. Això és perquè el canó de Blanes, situat prop del Delta de la Tordera, és un lloc de trànsit habitual d’aquests animals marins. Les 26 embarcacions que participen hauran d’aconseguir marcar el màxim nombre de tonyines possible.


Great Tuna Race 2016 - Fotografia: Montse VerdaguerData de realització: 05/18/2017 | Data de la darrera actualització: 05/18/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300