Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Estudiants de Tordera, Malgrat i Arbúcies s’emporten els Premis de la 22a edició de l’Ecopropostes de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/23/2017 07:14:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Estudiants de Tordera, Malgrat i Arbúcies s’emporten els Premis de la 22a edició de l’Ecopropostes de Blanes

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, el representant de l’organització dels guardons, Climent Polls, i el director de l’Oficina de ‘La Caixa’, Marc Reixach, han encapçalat l’acte

Avui al migdia ha tingut lloc a Blanes el lliurament de la 22a edició dels Premis Ecopropostes, organitzats per l’Associació ‘Les Ecopropostes’ de Ràdio Marina amb la col·laboració de l’Obra Social-Fundació La Caixa. Per aquest motiu, l’acte s’ha allotjat a la nova oficina Store que aquesta entitat bancària ha posat en marxa recentment a Blanes. Fruit d’aquesta estreta col·laboració, els organitzadors han pogut augmentar la quantia dels guardons, així com crear una nova categoria, la de treballs en grup, que s’afegeix a les dues que ja hi havia fins ara: millors treballs d’ESO i millors treballs de batxillerat.


Acte Lliurament de la 22a edició de l'Ecopropostes
L’entrega dels diferents guardons l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; el representant de l’Associació ‘Les Ecopropostes’ de Ràdio Marina, Climent Polls; i el director de l’Oficina de La Caixa, Marc Reixach. També han assistit altres membres de la gran família de la veterana emissora radiofònica d’àmbit supra-comarcal amb seu a Blanes, així com companys i professors dels joves guardonats i guardonades.


D'esquerra a dreta: Miquel Lupiáñez, Climent Polls i Marc Reixach
Treballs guardonats en la 22a edició de l’Ecopropostes

Joan Espígol, de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, ha estat el guanyador del millor treball de batxillerat, amb una anàlisi comparativa del nivell de pol·len atmosfèric de tres gèneres al·lergògens que ha realitzat en aquesta mateixa localitat selvatana on estudia. Es tracta d’un treball que pretén corroborar un seguit d’hipòtesis que fan referència al paper que tenen les precipitacions en la càrrega pol·línica de l’aire, així com a la variació del tipus de pol·len que pot presentar un indret respecte un altre.


Al centre de la imatge, Joan Espígol, guanyador Millor Treball de Batxillerat
Autor Fotografia: Yoyo
L’estudiant de l’Escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar, Clara Pérez Moré, ha guanyat el premi del millor treball d’ESO amb un estudi de la cuina kilòmetre zero ecològica, i l’elaboració d’un receptari. El seu objectiu ha estat conèixer tots els aspectes característics dels aliments inclosos a l’anomenat Km 0, així com els ecològics. Ho ha fet en base a una recerca bibliogràfica de la història i les lleis que ho regulen, així com amb la creació d’un receptari de plats on s’utilitzen aquests dos tipus de productes.


Al centre de la imatge, Clara Pérez, guanyadora Millor Treball d'ESO
Autor Fotografia: Yoyo
Per la seva banda, 45 alumnes de 1er d’ESO de l’Institut Lluís Companys de Tordera han guanyat el premi de la nova categoria d’enguany, el de grups d’estudiants, amb un treball sobre nius per combatre la processionària. Els joves s’han dedicat a la seva construcció en caixes, aprofitant les fustes reciclades de palets. L’Ajuntament de Tordera es va posar en contacte amb el centre educatiu per combinar aquesta activitat amb un problema medi ambiental com és la plaga de l’eruga de la processionària.


Representants dels alumnes guanyadors del Millor Treball de Grup
Autor Fotografia: Yoyo
Els guanyadors dels dos premis individuals han rebut un Ipad, un trofeu commemoratiu i 250 € pel centre on estudien, destinats a la compra de material. Per la seva banda, els guardonats amb el premi del treball de grup s’han emportat el trofeu, 250 € pel centre i un viatge a Barcelona per visitar el Cosmo Caixa-Museu de la Ciència. Val a dir que, entre els finalistes que han aspirat a ser premiats, hi ha dos treballs de batxillerat i dos altres de grup. En els de grup hi ha sengles estudis presentats per alumnes del Col·legi Santa Maria de Blanes i de l’Institut Vidreres, mentre que en la categoria d’estudiants de batxillerat hi ha els respectius treballs de l’Institut Serrallarga de Blanes i de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies.


Data de realització: 05/23/2017 | Data de la darrera actualització: 05/23/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300