Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

450 persones participen en la 24a Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/24/2017 04:41:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

450 persones participen en la 24a Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari a Blanes

Fins divendres es representaran 23 obres de 19 instituts a l’Esbarjo Parroquial i al Teatre de Blanes, on dissabte hi haurà la mostra ‘Blanes, Teatre Jove’ amb els grups El Mirall i Ralek

Aquest migdia s’ha inaugurat a Blanes la 24a Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari de comarques gironines amb un acte oficial que ha tingut lloc al Teatre de Blanes. L’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i Josep Fernández, adjunt al director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona. En l’acte oficial d’obertura també han participat Mercè Torroella i Joan Puig, en nom de l’organització de la mostra, el Seminari del Professorat de Teatre gironí.


Parlaments Inaugurals XXIV Mostra de Teatre d'Ensenyament Públic Secundari
Durant els parlaments inaugurals, el representant dels SSTT d’Ensenyament, Josep Fernández, ha encoratjat l’organització a seguir impulsant l’esdeveniment, i a tots els alumnes a aprofitar l’experiència: “L’educació canvia les persones que han de canviar el món, i vosaltres sou una peça fonamental. Més enllà del valor acadèmic, el teatre us dóna la opció de poder tenir un valor afegit”.


D'esquerra a dreta: Joan Puig, Mercè Torroella, Josep Fernández i Miquel Lupiáñez
En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez: “Vosaltres heu de canviar el món. Us donem el relleu perquè ho feu des de la democràcia i des del respecte a la diversitat”. D’altra banda, també els ha convidat a aprofitar aquests dies per compartir experiències amb els seus companys d’altres instituts i municipis, una ocasió única per poder enriquir-se tant en l’àmbit artístic com personal.

450 participants ompliran el Teatre de Blanes i l’Esbarjo Parroquial

La XXIV Mostra de Teatre de l’Ensenyament Públic s’allargarà fins el proper divendres 26 de maig al Teatre de Blanes i a l’Esbarjo Parroquial, dos indrets on es representaran durant tres dies un total de 23 obres. Més de 450 persones -entre alumnes, professors i monitors- participen en l’experiència, que compta amb muntatges procedents de 19 instituts.


Una de les obres que participen en la mostra
D’aquest total, 16 són de comarques gironines, i la resta són convidats d’altres territoris. Així, enguany tornen a ser presents l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig i l’Institut Banús de Cerdanyola del Vallès. D’altra banda, després d’alguns anys d’absència, torna a participar un institut del País Valencià, més concretament l’INS Francesc Ferrer i Guàrdia de València. Pel que fa a la representació gironina, els alumnes provenen de Blanes, Maçanet, Salt, Calonge, Tossa, Ripoll, Lloret, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Figueres, Banyoles, Celrà, Roses i Hostalric.

A banda del català i castellà, algunes representacions es fan en anglès i francès, i la música també esdevé sovint el fil conductor de més d’una. En aquest sentit, també hi ha la participació de l’Institut Escola d’Hostaleria i turisme de Girona, que oferirà un Musical Show amb balls acompanyats de la música de conegudes pel·lícules com ara Dirty Dancing, Grease o Rocky, entre d’altres. En cada edició, els joves actors i actrius d’arreu del territori gironí porten a Blanes peces treballades durant mesos, una ocasió única que comparteixen amb altres joves moguts per la mateixa inquietud pel món escènic.


Es tracta, en definitiva, d’una trobada educativa teatral plenament consolidada, que a cada any que passa creix qualitativa i quantitativament per part dels seus integrants. La mostra finalitzarà divendres a la tarda, amb la darrera representació que es farà al Teatre de Blanes, on també es farà tot seguit el lliurament d’obsequis de record. Cada any s’organitza un concurs de cartells per triar el què identificarà la mostra, i en aquesta ocasió el premi ha estat per Laia Folarona i Ribot, de 2n de batxillerat de l’Institut Serrallarga de Blanes.

Mostra Blanes, Teatre Jove

Coincidint amb la XXIV Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari, el Teatre de Blanes allotjarà dissabte vinent una nova experiència que, una vegada més, dona fe de la vitalitat teatral que hi ha en aquest municipi de la Costa Brava. Presentada sota el títol Blanes, Teatre Jove, es tracta d’una doble representació que anirà a càrrec dels actors i actrius de dos tallers integrats per joves.


D’una banda, els alumnes del Taller de Teatre d’El Mirall oferiran la peça F.F.S., Fast Food Syndrome, i de l’altra el Grup de Teatre Jove Ralek, del Morralla, Espai Creatiu, representaran Bosses de Plàstic. Les actuacions s’allotjaran totes dues al Teatre de Blanes: la primera a 2/4 de 7 de la tarda i la segona a les 8 del vespre, i la venda d’entrades és pel sistema de Taquilla Inversa.
Data de realització: 05/24/2017 | Data de la darrera actualització: 05/24/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300