Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comenša la 2a ediciˇ de ‘Blanes BotÓnic’ amb la decoraciˇ floral de botigues i carrers


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 06/01/2017 12:17:45 PM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

CARTELLComenša la 2a ediciˇ de ‘Blanes BotÓnic’ amb la decoraciˇ floral de botigues i carrers

La mostra, que reivindica la vocaciˇ botÓnica de la vila, inclou nombroses activitats i culminarÓ el 18 de juny amb la confecciˇ de les ‘Estores de Corpus de Raval’, que canvien el recorregut

Avui dijous ha comenšat en aquesta ciutat portal de la Costa Brava la segona ediciˇ de ‘Blanes BotÓnic’, una mostra que tÚ per objectiu reivindicar la vocaciˇ per les flors i les plantes de la vila. El tret de sortida l’ha marcat la presentaciˇ del cartell, que s’ha fet en un dels racons del municipi que evidencia aquesta estimaciˇ per la natura, amb la recent creaciˇ d’un nou entorn floral, situat al Passeig de Mar.


D'esquerra a dreta: Miquel Lupi߽ez, Quim Torrecillas, Dafne Galvany,
S˛nia Castillo, Jordi Masbernat i Juanjo Navarro
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiß˝ez, acompanyat del primer tinent d’alcalde de Cultura i Arxiu, Quim Torrecillas, el tinent d’alcalde d’Obra P˙blica i Medi Ambient, Juanjo Navarro, i la regidora de Promociˇ de la Ciutat, Dafne Galvany, han presentat els cartells de la 2a ediciˇ de ‘Blanes BotÓnic’. Ho han fet precisament al Passeig de Mar, conjuntament amb dues de les entitats colĚlaboradores: l’Associaciˇ de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) i l’Agrupaciˇ FotogrÓfica i CinematogrÓfica de Blanes (AFIC), representades per S˛nia Castillo i Jordi Masbernat, respectivament.

Un dels p˛sters Ús una reproducciˇ d’un dibuix original de l’artista Joan G. Junceda, i s’ha escollit perquŔ representa l’entrada del JardÝ BotÓnic Marimurtra de Blanes, en una ilĚlustraciˇ que data de l’any 1940. L’altra Ús la fotografia guanyadora de la 1a ediciˇ del Concurs d’Instagram #Blanesvilaflorida.


A diferŔncia de l’any passat, en quŔ la primera ediciˇ de ‘Blanes BotÓnic’ va tenir lloc durant la segona quinzena del mes de maig, aquest 2017 s’ha hagut d’endarrerir perquŔ coincideixi amb les primeres setmanes de juny. El motiu Ús que, igual que ja es va fer al 2016, el cicle es tancarÓ el dia 18 amb la confecciˇ de les tradicionals ‘Estores de Corpus de Raval’, que inclouran diverses novetats.

Decoraciˇ floral amb els escolars de Blanes

Una de les principals novetats que inclou la nova entrega de ‘Blanes BotÓnic’ Ús que s’ha comptat amb la participaciˇ d’alumnes de diverses escoles del municipi, que s’han encarregat d’elaborar diversos elements decoratius de caire floral. Les seves creacions llueixen des d’aquest dijous als fanals i fašanes d’edificis situats en diversos carrers del centre de la vila.


Fašana de l'Ajuntament de Blanes amb la decoraciˇ floral
La decoraciˇ floral dels vials blanencs ha comptat amb el recolzament de quatre centres educatius: l’Escola Carles Faust, l’Escola Joaquim Ruyra, l’Escola Quatre Vents i l’Escola MossŔn Joan Batlle. L’elaboraciˇ dels diferents elements s’ha fet amb material reciclat, a l’estil de la mostra ‘Temps de Flors’ de Girona, i s’ha comptat amb la colĚlaboraciˇ de l’Associaciˇ de Botiguers de Blanes Centre, que ja ha confirmat que hi ha 40 establiments adherits, aixÝ com alguns carrers. Per la seva banda, les Brigades Municipals s’han encarregat de penjar la decoraciˇ.

II Concurs d’Instagram #Blanesvilaflorida

A banda de la decoraciˇ de fanals i fašanes, un altre dels eixos centrals de ‘Blanes BotÓnic’ sˇn tres exposicions –una de les quals inclou la celebraciˇ d’un trofeu- i un concurs fotogrÓfic. Aquest darrer ingredient es farÓ de l’1 al 18 de juny, i es tracta del II Concurs Instagram #Blanesvilaflorida, que l’any passat va registrar un bon nivell de participaciˇ.


Decoraciˇ floral a les fašanes del Carrer Ample
La principal novetat Ús que hi haurÓ dues categories de premis. La primera Ús la genŔrica, i es pot escollir el motiu fotogrÓfic de qualsevol espai botÓnic, jardins o flors on es reconegui que la instantÓnia estÓ feta a Blanes. La segona modalitat Ús la de botigues, i s’han de fotografiar decoracions de l’interior o l’aparador de comeršos que tinguin motius florals. En tots dos casos, l’etiqueta Ús #Blanesvilaflorida, tot i que en la segona categoria cal afegir un altre hashtag amb el nom del comerš on s’ha fet.

Les fotografies han de ser originals i fetes amb dispositiu m˛bil o cÓmera fotogrÓfica, se’n poden penjar tantes com es vulgui, per˛ han d’estar disparades dins el perÝode de ‘Blanes BotÓnic’, de l’1 al 18 de juny. Val a dir que els participants en la categoria genŔrica comptaran amb la possibilitat de poder entrar gratu´tament el dissabte 3 de juny al JardÝ Tropical Pinya de Rosa, indicant a l’entrada que es vol participar al concurs d’Instagram.


El premi en totes dues categories Ús el mateix: un lot de productes gastron˛mics d’empreses i entitats blanenques, 2 entrades al JardÝ BotÓnic Marimurtra i 2 altres al JardÝ Tropical Pinya de Rosa, un lot de les darreres publicacions municipals i 2 entrades per a un dels espectacles de la nova temporada professional al Teatre de Blanes. El jurat farÓ p˙blic el veredicte el dimarts 20 de juny.

Altres activitats de la 2a ediciˇ de ‘Blanes BotÓnic’

Per completar el programa de ‘Blanes BotÓnic’ tambÚ s’han organitzat tres exposicions, la tercera de les quals tambÚ inclou una competiciˇ. Dues de les mostres s’allotjaran simultÓniament a la sala Casa Oms del 9 al 18 de juny. D’una banda, hi haurÓ una colĚlecciˇ de bonsais elaborada per Ant˛nia Perpi˝Ó, i de l’altra una selecciˇ de les fotografies presentades a la 1a ediciˇ del concurs d’Instagram, aixÝ com de la instantÓnia premiada, original de Sandra Duran (@islankika).


La tercera exposiciˇ durarÓ tan sols un dia, el dissabte 10 de juny, i representa alhora un concurs. Es tracta del ‘3er Trofeu de Bonsai Vila de Blanes’. Es podrÓ visitar durant tot el dia a la Plaša Solidaritat, i Ús una bona ocasiˇ per gaudir d’aquest art que tants adeptes va comenšar a tenir a Europa a partir dels anys 80 del segle XX. Bonsai Ús una paraula japonesa formada pels ideogrames ‘Bon’ (que equival a safata) i ‘Sai’, que significa cultivar.

Les Estores de Corpus de Raval tanquen el 18 de juny ‘Blanes BotÓnic’

La darrera activitat que tancarÓ el cicle de la 2a ediciˇ de ‘Blanes BotÓnic’ tindrÓ lloc el diumenge 18 de juny. Sˇn les populars Estores de Corpus de Raval, que aquest 2017 inclourÓ una destacada novetat respecte els darrers anys. Es tracta del canvi dels carrers del centre de la vila per on transcorreran els dissenys.

Enlloc d’allotjar-se nomÚs al barri de Raval, tambÚ ho farÓ en una part del Carrer Ample i en d’altres trams de carrers on no es feia fins ara, amb l’objectiu d’apropar mÚs la confecciˇ de les catifes a la poblaciˇ. Els encarregats de la seva confecciˇ sˇn els membres de l’Associaciˇ Estores de Raval de Blanes, que han convidat tota la ciutadania –petits i grans, vilatans i visitants- perquŔ s’afegeixin plegats i colĚlaborin en l’elaboraciˇ de les aromÓtiques catifes.


L’activitat mÚs efectiva comenšarÓ el dissabte 17 de juny, quan es dibuixaran els dissenys amb guix sobre el terra dels carrers per on discorrerÓ: Plaša MossŔn Joan Quer, la part baixa del Carrer Raval –entre Carrer Ample i la plaša-, Carrer Ample i Carrer Nou. L’endemÓ diumenge dia 18, a partir de les 8 del matÝ, es comenšarÓ l’entretinguda feina d’omplir els dibuixos de flors i material natural.Data de realitzaciˇ: 06/01/2017 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 06/01/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal | PolÝtica de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300