Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Casa Saladrigas allotja la mirada kitsch de M. Eugenia Lardizabal i els paisatges de Yaroslav Belonogov


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/03/2017 03:33:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Casa Saladrigas allotja la mirada kitsch de M. Eugenia Lardizabal i els paisatges de Yaroslav Belonogov

Els dos artistes d’origen argentí i rus respectivament protagonitzen dues interessants mirades a la realitat, interpretada irònicament per un costat i poèticament per l’altre

L’emblemàtica Casa Saladrigas allotjarà fins el proper 24 de juny dues interessants mostres artístiques que prometen al visitant emprendre un viatge amb recorreguts ben diferents, però amb un denominador comú: prometen ser un plaer per als sentits des del punt de vista intel·lectual i sensorial. Això és el què garanteixen les obres de Yaroslav Belongov i Maria Eugenia Lardizabal.


D'esquerra a dreta: Yaroslav Belongov, Pere Box i Ma Eugenia Lardizabal
Fotografies: Aitor Roger
Tots dos artistes van protagonitzar la tarda d’aquest passat divendres la inauguració de l’exposició acompanyats pel cap tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Pere Box. També van assistir a l’acte inaugural amics i familiars dels dos artistes, que van ser els primers en poder admirar els quadres i altres elements artístics que s’allotgen a les dues plantes.

La mirada poètica de Yaroslav Belongov

El visitant que s’acosti a la primera planta podrà gaudir planta del savoir faire d’un pintor rus que des de petit es va sentit atret per l’art de mostrar sobre paper, roba o qualsevol altre material el què els sentiments comuniquen a través dels pinzells: la pintura. Nascut a Volgograd (Rússia) fa 55 anys, al 2011 va descobrir per primera vegada Catalunya i aviat va quedar-ne enamorat de la gent, tradicions i bellesa natural.


La seva vocació primer i la formació artística després li ha permès poder plasmar a través d’una gran quantitat d’obres realistes aquesta estimació que, durant els darrers anys, l’ha fet quedar-se a viure a Blanes. Per aquest motiu, aquesta població portal de la Costa Brava està privilegiadament reproduïda en la major part dels quadres de Yaroslav Belongov.


L’exposició es presenta sota l’encertat títol de ‘Tocar l’ànima’ perquè aquesta és certament la percepció que sent un visitant desprevingut fitant les creacions d’algú que, com sol passar, al no ser d’aquí potser veu en els racons ja coneguts molt més que qui està massa acostumat a fitar-los des de sempre. Tal com explica el mateix artista, Blanes i Catalunya han esdevingut part de la seva ànima, i per això vol mostrar-ho a les seves pintures en oli i aquarel·la.

Ironia i narcisisme postmodern amb Maria Eugenia Lardizabal

Pujant al segon pis de Casa Saladrigas, la mirada irònica de Maria Eugenia Lardizabal empaita el visitant per no deixar-lo indiferent. D’origen argentí, aquesta inquieta artista de 40 anys no vol quedar-se en una mera expressió de la seva vena artística: vol que les seves obres sacsegin qui les miri, i potser per aquest motiu ha titulat la seva mostra amb tot un al·legat: ‘Sweet Kitsch. Ironia i narcisisme postmodern: what is next ?’.


En pròpies paraules de Maria Eugenia Lardizabal, les pintures responen, enteses com a concepte, a inquietuds personals. Per això, partint de diverses lectures, arriba a focalitzar un bon grapat de problemàtiques que des del seu punt de vista estan desestabilitzant la societat occidental, com per exemple els canvis en el món laboral, familiar i escolar, el consumisme, les migracions, la violència, les protestes, el narcisisme, etc.


Les seves pintures i altres elements artístics s’enquadren dins d’un realisme figuratiu on s’hi barregen el Pop Art, el fotorealisme i, sobretot, el Kitsch. La presència d’aquestes tendències provoca una interessant barreja enganyosament a prop del què podríem considerar comercial, perquè en realitat el què pretén l’artista és fer un crit d’alerta. L’horari per visitar les dues exposicions que comparteixen l’espai de Casa Saladrigas és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h; així com de dijous a dissabte de 17 a 20 h. Per contra, els diumenges, dilluns i festius està tancat.


Data de realització: 06/03/2017 | Data de la darrera actualització: 06/03/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300