Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 5a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes manté un bon nivell de vendes i assoleix les expectatives marcades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2017 04:50:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELL_GENERICLa 5a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes manté un bon nivell de vendes i assoleix les expectatives marcades

S’espera arribar a la 40ena de vendes, pendent de tancar-se encara alguns tractes oberts, i es valora positivament el canvi de data, que ha avançat la mostra tres mesos per aprofitar l’inici del bon temps

La 5a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes, que s’ha allotjat en aquesta població de la Costa Brava durant aquests darrers dies –del 2 al 4 de juny- ha estat valorada positivament pels expositors, que han explicat que s’han mantingut les expectatives marcades. Durant els dos dies i mig que s’ha allargat l’esdeveniment s’han venut entre 25 i 30 vehicles, i es calcula que durant els propers dies es podrà arribar a la 40ena de vendes, pendents de tancar-se encara diversos tractes iniciats a Blanes.


5a Fira del Vehicle d'Ocasió
Respecte el canvi de la data de celebració, que perseguia atraure encara més visitants que durant els primers quatre anys, el balanç també ha estat bo. Tot i que els representants de les concessionàries han remarcat que encara és aviat per fer valoracions, sí que han pogut percebre una major presència de públic atret per les ofertes que hi havia, sobretot a la tarda i aquest diumenge. Durant els quatre primers anys, s’havia estat celebrant durant la segona quinzena de setembre, i ara s’ha volgut aprofitar l’inici del bon temps, així com que aquest dilluns 5 de juny és festiu a Barcelona i Girona, propiciant que s’hagi allargat el cap de setmana.

Amb tot, si bé hi ha hagut aquesta percepció, per contra s’ha de considerar que el temps insegur, amb ruixats intermitents que han fet acte de presència al llarg de la fira, consideren que pot haver fer tirar enrere algun comprador potencial. En aquest sentit, els expositors han coincidit en assenyalar que la major part de compradors procedien de fora del municipi, si bé també han atès nombrosos vilatans que s’han interessat per les característiques de determinats vehicles, i inclús han fet un curt viatge de prova.


Tenint en compte tots aquests factors, el més probable és que l’any vinent la 6a Fira del Vehicles d’Ocasió continuï en aquesta mateixa línia i es torni a celebrar pels volts de finals de maig o principis de juny. El què valoren positivament els expositors al haver triat aquesta localitat és l’enclavament estratègic de Blanes, portal de la Costa Brava, així com un clar referent entre Barcelona i Girona, que van esdevenir aquesta fira com la més gran en aquest territori.

Incorporació d’un nou expositor de Barcelona

Respecte aquest darrer factor, s’ha valorat de manera especialment positiva el fet que una empresa de Barcelona, Lesseps Motor, hagi volgut donar-se a conèixer aquí coincidint amb la fira de Blanes, amb la intenció que fos la porta de presentació respecte la seva presència al territori gironí. La resta del total de 8 concessionàries presents han estat Garatge Plana, Automoció i Serveis del Nordest, Autobrava, Àngel Blanch, Maresmovil, Covesa i Autopodium.

La major part tenen seu a Blanes, així com en d’altres municipis de la seva àrea d’influència. Han participat amb més de 180 vehicles exposats que corresponien a 14 marques representades. Els visitants han pogut trobar els principals segments a tenir en compte com ara turismes, vehicles industrials, híbrids, familiars, esportius, 4 x 4, monovolums i una extensa varietat de modalitats.

Èxit de públic a la Ludoteca i el Circuit de Karts per al públic infantil

Des de la primera vegada que es va posar en marxa la fira, una de les inquietuds sempre ha estat que la pogués gaudir tota la família, promovent així que els pares i mares poguessin passejar tranquil·lament entre els diferents models exposats en una experiència compartida. Per aquest motiu, la canalla ha comptat cada any amb algun entreteniment pensat especialment per a ells.


Ludoteca Infantil, novetat d'aquest 2017
Aquesta cinquena edició ha comptat amb la novetat d’incloure una Ludoteca Infantil monitoritzada, de 225 m2 i amb 15 jocs tradicionals en format gegant que han gaudit la canalla acompanyada dels seus familiars. Han pogut practicar tir de punteria, jugar al dominó, el tres en ratlla i un variat repertori que ha mantingut entretinguts petits i grans posant a prova les seves habilitats. També ha estat un èxit de públic el Circuit de Karts a càrrec de Karting Club Blanes, on els nenes i nenes de 5 a 8 anys d’edat han pogut pujar-hi gratuïtament.


Circuit de Karts
Bon moment del mercat del vehicle d’ocasió aquest 2017

Tot aquest seguit de valoracions fan preveure que la Fira del Vehicle d’Ocasió torni a Blanes l’any 2018, sobretot perquè actualment aquest sector està travessant un bon moment que, de fet, ha marcat tendència durant els darrers anys. Segons dades de l’Institut d’Estudis d’Automoció (IDEA), les vendes de vehicles d’ocasió a l’estat espanyol han pujat fins al 30’7% durant el primer trimestre de 2017.


Els experts han considerat aquesta xifra com una mostra de la consolidació del mercat del vehicle d’ocasió com a primera opció de compra per una bona part dels conductors espanyols. Les transferències de cotxes usats durant el primer trimestre de 2017 al territori espanyol han arribat a les 551.108 unitats venudes, mentre que a Catalunya l’increment ha estat del 31’2%.

Un factor decisiu per assolir aquest increment ha estat l’augment de transferències en cotxes seminous, que han crescut un 66’9%, representant un total del 22% del mercat. D’altra banda, els vehicles amb més de 10 anys d’antiguitat segueixen concentrant les vendes, augmentant un 28’5%. Les vendes a través de concessionaris i compravendes han crescut més d’un 52% respecte l’any anterior, de manera que els professionals del sector han vist com la balança es situa cada vegada més al seu favor.Data de realització: 06/04/2017 | Data de la darrera actualització: 06/04/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300